”B”: Druhou prekážkou v sezóne Komárno
Kolotoč zápasov II. ligy roztočil "B"-tím MŠK Žilina presvedčivým vstupom do súťaže po vysokom víťazstve 5:0 nad Šamorínom. Zverencov trénera Norberta Guľu čaká v sobotu duel na pôde Komárna, kde síce žltozelených nečaká nič jednoduché, ale imperatív je jasný - priniesť z mesta na sútoku Váhu a Dunaja pozitívny výsledok.

Sobotné stretnutie v Komárne s úvodným výkopom o 17:00 hod. povedie ako hlavný rozhodca Andrej Chromý.


z kuchyne súpera

Druhým súperom béčka MŠK Žilina bude Komárno, ktoré na súťažný zápas čakalo päť mesiacov. Medzitým sa v tíme udiali viaceré zmeny, ostal však tréner Miroslav Karhan a zmluvu predĺžil obranný pilier Kornel Saláta. Komárno začalo prípravu v polovici júla. Tím z južných hraníc Slovenska odohral pred novou sezónou päť prípravných stretnutí prevažne s maďarskými súpermi. Na úvod zdolali Komárňania treťoligovú Galantu 3:1 a rovnakým výsledkom pokorili aj maďarského druholigistu Vasas Budapešť. Následne prišla prehra s béčkom Puskásovej Akadémie 0:2 a bezgólová remíza so Szolnoki FC. Na štart II. ligy sa karhanovci naladili víťazstvom 3:2 nad fortunaligistom zo Serede. Komárno do súťaže vstúpilo neúspešne, v Podbrezovej prehralo 0:2.

S Komárnom sme sa doteraz stretli päťkrát. Oba tímy vyhrali po dva zápasy, posledné vzájomné stretnutie z októbra minulého roka sa skončilo remízou 1:1. Obidve víťazstvá šošonov nad Komárnom boli vysoké - hneď v prvom vzájomnom stretnutí to bolo víťazstvo 8:1, pred vyše rokom sme na pôde nášho najbližšieho súpera triumfovali 4:1.


kompaktnosťou k úspechu

Družina vedená Norbertom Guľom zaznamenala parádny vstup do sezóny. Okrem víťazstva 5:0 nad Šamorínom nastúpili niektorí hráči aj do zápasu proti Púchovu. Ako videl kormidelník výkony svojich zverencov vo víkendových zápasoch?

"Chlapci ukázali, že doma majú veľkú silu, ktorú prejavili vo veľmi dobrej kombinačnej hre. Parametre našej hry mali solídnu úroveň. Súper to mal veľmi ťažké, aj keď sme ho pustili do dvoch-troch šancí. Naopak, my sme mali hádam aj desať príležitostí na skórovanie, padlo nám to tam päťkrát, takže v tomto smere sme spokojní. Aj hráči, ktorí nastúpili počas zápasu, nesklamali, dokonca sa strelecky presadili," vyjadril spokojnosť lodivod béčka, ktorý musí krotiť uspokojenie po skvelom štarte. "Aj napriek zvládnutému zápasu musíme pracovať na tom, aby boli chalani ešte lepšie pripravení, aby vedeli v okamihu vyhodnocovať situácie na ihrisku."

Ďalší súper - ďalšia neznáma. Komárno pauzovalo do polovice júla a káder trénera Miroslava Karhana sa obmenil. "Nebude to na našej umelej tráve, hráme u súpera, nebudeme mať takú veľkú podporu z kádra áčka. Otvára sa tak priestor pre viac chlapcov z Projektu, ktorí sa budú musieť konfrontovať s ťažkým súperom. Komárno má výhodu domáceho prostredia a s ním spojený tlak, ktorému budeme čeliť. Uvidíme, ako sa s ním vysporiadame."

Silu súpera nemožno odhadnúť dopredu, no aj tak sa nechce "B"-tím vrátiť z južných hraníc naprázdno. "Musíme byť kompaktní vzadu, treba sa vyvarovať chýb. Samozrejme, vzhľadom na našu optiku sa budeme snažiť predviesť dominantný výkon, nedať súperovi loptu zadarmo. Dôležité bude, aby sme protivníka donútili našou útočnou a nebezpečnou hrou vpredu k väčšej ostražitosti," upozorňuje tréner žilinskej rezervy.

Aká je situácia v kabíne po zdravotnej stránke? "V "B"-tíme máme všetkých hráčov zdravých a pripravených na zápas. Zdraví sú aj chalani v áčku, čiže v prípade potreby sú všetci nachystaní," zakončil predzápasovú debatu tréner "B"-tímu Norbert Guľa.


Sobotný zápas, ktorý má naplánovaný výkop na 17:00 hod., bude viesť ako hlavný rozhodca Andrej Chromý, na čiarach mu budú pomáhať Marián Jankovič a Lukáš Lauer.

Facebook