”B”: Do Košíc s cieľom zabojovať a priblížiť sa záchrane
Po týždennom voľne, ktoré bolo zapríčinené nepárnym počtom tímov v druhej lige, naša rezerva pocestuje v predposlednom kole súťaže na východ Slovenska. Do cesty sa im postaví mužstvo Košíc, ktoré v poslednej dobe ukazuje dobrú formu. Dôležitosť tohto zápasu umocňuje aj naša pozícia v lige, kde sa chceme definitívne zachrániť.

Hlavným rozhodcom sobotnej bitky v Čermeli so začiatkom o 17:00 hod. bude Tomáš Marsal.


ukázať dostatok odolnosti a nasadenia

Po nahustenom programe oboch našich tímov, ktoré spolu bojujú na troch frontoch, padla "B"- tímu týždenná prestávka vhod. Hlavný tréner projektu "B+19" Vladimír Veselý aj so svojimi trénerskými kolegami a hráčmi tak popracovali na veciach, v ktorých sme dlhodobo za očakávaním. 

"Vieme, že máme trochu problém so strieľaním gólov. Takže venovali sme sa aj tomuto. Celkovo sme ale išli v klasickom režime, ktorý máme nastavený dlhodobo." Počas takmer dvojtýždňového oddychu medzi jednotlivými zápasmi bol priestor aj na rehabilitáciu hráčov, ktorí predtým neboli zdravotne v poriadku. "Niektoré drobné šrámy sa doliečili a dali do poriadku, zdravotný stav mužstva sa zlepšuje. Aj kvôli týmto okolnostiam padla táto pauza vhod. Uvidíme, kto bude v sobotu na sto percent pripravený a kto zasiahne do zápasu," skonštatoval rodák priamo zo Žiliny. 

Košice budú v stretnutí aj na základe posledných výsledkov proti špičke ligy asi favoritom. Čo bude dôležité ukázať z našej strany, aby sme mohli byť úspešní? "Musíme byť koncentrovaní na každú situáciu, predovšetkým v defenzíve, kde má súper veľkú kvalitu a individuálnu silu. Samozrejme, potrebujeme byť nebezpeční aj hore, lebo bez gólu neuspejeme. Momentálne ich strieľame trochu ťažšie, ale rozhodne chceme ukázať progres." zhodnotil podmienky nášho prípadného triumfu skúsený lodivod, ktorý vedie žilinskú rezervu už po druhýkrát.

Výhodou pre nás môže byť aj fakt, že nedávno Košice odohrali dva duely proti nášmu prvému tímu v rámci Slovnaft Cupu. "Áno, zápasy sme videli a zanalyzovali si ich. Každý duel je však iný a všetko bude záležať aj od toho, v akej zostave nastúpime. Vieme o súperových silných stránkach, na ktoré si musíme dať v sobotu veľký pozor." V oboch z nich dokázalo naše "Áčko" zvíťaziť a postúpiť do finále pohára. Úspešný bol aj "B"- tím v prvom tohto sezónnom meraní síl, keď v decembri bral doma všetky body po výhre 2:1 a dvoch góloch Tibora Slebodníka.

V ideálnom scenári by sme mali v Košiciach vyhrať, zatiaľ čo Dubnica a Bardejov by svoje stretnutia prehrali. Tak by sme si zabezpečili istotu záchrany v II. lige. "Všetko máme vo svojich rukách. Musíme sa pozerať na seba a na naše výkony. Určite to chceme čím skôr zvládnuť a zachrániť, no uvidíme ako dopadne v prvom rade naše stretnutie proti Košiciam. Až potom sa budeme pozerať na výsledky ostatných tímov," vyjadril svoj postoj kormidelník žltozelených. 

Pre rezervu Šošonov by to znamenalo aj zníženie tlaku pred posledný kolom, ktoré odohráme doma v priamom súboji tabuľkových susedov proti Bardejovu. "Bolo by to super, lebo prichádza aj nahustený program. Prvý tím má cez týždeň finále Slovenského pohára, taktiež ešte zápasy v lige. Hovorím, budeme sa sústrediť predovšetkým na seba. Keď to vyjde v Košiciach, bude to super, keď nie, tak budeme bojovať do posledného kola." 

Čo chce šéf lavičky, aby hráči predviedli v Košiciach? Čo zohrá podľa neho v tomto zápase hlavnú úlohu? "Dôležité bude, aby chalani ukázali dostatok odolnosti a nasadenia v súbojoch, pretože druhá liga je oveľa viac zameraná na súboje ako mládežnícke súťaže. Na tomto pracujeme stále a v tomto ohľade sa ešte viac potrebujeme vyrovnať súperom," povedal na záver šéftréner Vladimír Veselý pred veľmi dôležitým a náročným stretnutím v košickom Čermeli.


rozhodcovia

Sobotný zápas 29. kola druhej futbalovej ligy povedie hlavný rozhodca Tomáš Marsal, na čiarach mu budú asistovať Dušan Hrčka a Roman Poracký. Výkop je na Štadióne Lokomotíva naplánovaný na 17:00 hod.


Facebook