Akadémia MŠK: Týždenný program zápasov (2.9. - 8.9.)
PROGRAM ZÁPASOV AKADÉMIE MŠK ŽILINA V 36. KALENDÁRNOM TÝŽDNI. Kompletný rozpis stretnutí nájdete aj v sekcii Zápasy.

streda 4.9.

U19: FK Senica - MŠK Žilina 0:1 (0:1) Gól MŠK: Vaľovčin / dohrávka 2. kola I. LSD 

Norbert Guľa, tréner MŠK Žilina U19: "Máme za sebou veľmi ťažký zápas, nemali sme doň dobrý vstup. Súper bol agresívny, vysoko nás napádal a mali sme s tým spočiatku problém. Neskôr sme sa s tým vysporiadali a vypracovali sme si dve príležitosti, ktoré sme nepremenili. Potrestali sme individuálnu chybu súpera a podarilo sa nám skórovať. Druhý polčas bol vyrovnanejší, i keď veľa futbalovej krásy tam nebolo. Chalanov chválim za prístup, nasadenie, súbojovosť, pretože súper bol fyzickejší. Celkom dobre sme sa s tým vysporiadali a je dôležité, že sme neinkasovali a vedenie si ustrážili." 


sobota 7.9.

"B": MFK Ružomberok B - MŠK Žilina 1:4 (0:2) Góly MŠK: Balaj 2, Jánošík, vlastný / 8. kolo II. ligy


U19: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 4:0 (3:0) Góly MŠK: Javorček, Mráz, Mojžiš, Kaprálik / 5. kolo I. LSD

Norbert Guľa, tréner MŠK Žilina U19: "Podali sme slušný výkon. Hrali sme rýchlo, tímovo. Prvý polčas sme súpera zatlačili najmä držaním lopty, vypracovali sme si veľa šancí a trikrát sa nám podarilo skórovať. Po zmene strán tempo upadlo, ale stále sme na ihrisku dominovali. Chlapci si zaslúžia pochvalu za nasadenie, ochotu, tímovosť a v podstate za celkový výkon."


U17: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 5:0 (1:0) / 5. kolo I. LMD U17

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "V zápase proti dobre organizovanému súperovi sme prepadli v agresivite a efektivite. Prvý polčas bol vyrovnaný, mali sme dve vyložené šance, no súper nás potrestal z protiútoku. V druhom polčase sme dostali gól zo štandardnej situácie a potom sme sa nevedeli dostať do zápasu. V závere sme išli ešte dvakrát na bránu, ale nepremenili sme. Mrzí ma reakcia tímu po treťom inkasovanom góle, keď sme sa viac nepobili o návrat do zápasu."


U16: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 2:0 (1:0) / 5. kolo I. LMD U16

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: "Nezačali sme dobre a hneď v úvode sme dostali gól, keď sme podcenili súboj 1 na 1. Celý prvý polčas sme boli lepším kombinačnejším družstvom. Žiaľ, z množstva šancí, ktoré sme mali, sme nedokázali streliť gól. Druhý polčas sme zas hneď v úvode dostali gól po individuálnej chybe. Tlačili sme sa do zakončenia, ale dnes nám asi nebolo súdené, lebo tak v prvom ako aj v druhom dejstve sme trpeli na finalizáciu. Je to škola pre chalanov, keď pri pomere šancí a držaní lopty sme tento zápas prehrali. Za prístup k zápasu nie je čo chalanom vyčítať, dnes nám chýbal väčší pokoj pri zakončení."


U12: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica U13 4:2 (0:2) Góly MŠK: Minárik 3, Žilinský / 3. kolo I. LMŽ U13


U11: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica U12 13:10 (9:3) / 3. kolo I. LMŽ U12


nedeľa 8.9.

U13: MŠK Kysucké Nové Mesto U15 - MŠK Žilina 9:1 (5:1) Gól MŠK: Šarudi / 6. kolo II. ligy SŽ U15 Sever


U10: MŠK Kysucké Nové Mesto U13 - MŠK Žilina 3:1 (2:0) Gól MŠK: Urbánek / 6. kolo II. ligy MŽ U13 Sever


ŽENY: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 0:2 (0:1) Góly MŠK: Vrabcová, Jančová / 3. kolo I. ligy žien

Marián Dlobík, tréner žien: "Do zápasu sme chceli vkročiť aktívne a od začiatku diktovať tempo, ale domáce hráčky nás zaskočili aktívnou agresívnou hrou. Úvodný tlak sme ustáli a dostali sme sa do vedenia. Po ideálnom centri z pravej strany úplne osamotená Jančová z vnútra pokutového územia prekonala domácu brankárku. Domáce hrozili hlavne streľbou zo strednej vzdialenosti. Druhý polčas začal opäť náporom domácich, ale hrali sme veľmi pozorne a útoky eliminovali ešte pred naším pokutovým územím. Druhýkrát sme udreli po rohovom kope, keď nám vyšiel signál a Vrabcová nekompromisne prestrelila. Záverečné minúty sme zvládli takticky a pripísali sme si veľmi dôležité body."


WU19: AS Trenčín - MŠK Žilina 4:2 (3:2) Góly MŠK: Berešíková, Ukropová / 4. kolo I. ligy WU19 skupina "B"

Stanislav Ceniga, tréner dorasteniek: "Do zápasu sme vstúpili úplne katastrofálne, keď už v 10. minúte sme prehrávali 3:0. Našťastie vzápätí prišla pekná individuálna akcia Moniky Berešíkovej, ktorá prešla stredom obrany a strelou k týči znížila na 1:3. Od tohto momentu sa zápas vyrovnal a hralo sa hore-dole. Do polčasu sme stihli znížiť Ukropovou, ktorá dorazila dobrú strelu Obertovej. Zo začiatku druhého polčasu sme sa do súperiek pustili so snahou o vyrovnanie. Prišli aj šance, ktoré sme bohužiaľ nepremenili. Z našej útočnej snahy vyplynula chyba, keď sme prepadli a z brejku sme dostali štvrtý gól. Dievčatá sa do konca zápasu snažili o vyrovnanie bojovali a dreli. V tejto sezóne to bol asi najkvalitnejší zápas z oboch strán, keď obe mužstvá sa snažili hrať kombináčny futbal. Škoda, že sme prespali úvod."


WU15: AS Trenčín - MŠK Žilina 5:0 (2:0) / 4. kolo I. ligy WU15 skupina "B"

Jaroslav Trnka, tréner žiačok: "V dnešnom zápase nás súper svojou dobre organizovanou hrou takmer k ničomu nepustil. Prevýšil nás hlavne v strede poľa, kde získaval väčšinu lôpt a nepríjemnými prihrávkami za našu obranu, z ktorých nám dal 4 góly, robil našej obrane problémy. Aj keď prvý polčas bol herne vyrovnaný, ťažko sme sa presadzovali cez ich obranu. Dievčatám ich snahu uprieť nemôžem, ale dnes bol súper nad naše sily."

Facebook