Akadémia MŠK: Týždenný program zápasov (19.8. - 25.8.)
PROGRAM ZÁPASOV AKADÉMIE MŠK ŽILINA V 34. KALENDÁRNOM TÝŽDNI.

Kompletný rozpis stretnutí nájdete aj v sekcii Zápasy.


utorok 20.8. 

WU19: GFC Topoľčany - MŠK Žilina 2:1 (1:1) Gól MŠK: Hujová / 1. kolo I. ligy WU19 skupina "B"

Stanislav Ceniga, tréner dorasteniek MŠK Žilina: "Odohrali sme smolný zápas. Najmä v druhom polčase sme herne dominovali, ale nepremenili sme veľa šancí, a tak sme na konci zápasu dostali gól na 2:1 z jediného rohu domácich. Gól za náš tím strelila po peknej akcii Pružinskej Dominika Hujová. Snáď sa poučíme a v budúcom zápase budeme premieňať šance."


WU15: GFC Topoľčany - MŠK Žilina 1:9 (1:4) Góly MŠK: Mikulová a Ďatková po 2, Kantoríková, Kerešová, Poliaková, Uríková, Michalcová / 1. kolo I. ligy WU15 skupina "B"

Jaroslav Trnka, tréner žiačok MŠK Žilina: "Úvodný zápas našich dievčat v novej sezóne vyšiel na výbornú. Proti súperovi, ktorý počas celého zápasu bránil svoju šestnástku, sa nám presadzovalo ťažko. Náš prvý gól padol už v druhej minúte po priamom kope Sáry Kerešovej a do konca polčasu sme ešte pridali ďalšie tri góly. Po drobnej chybe v našej obrane súper tesne pred prestávkou znížil na 1:4. Po hromadnom prestriedaní do druhého polčasu sa naša hra ešte zlepšila, vypracovali sme si množstvo gólových príležitostí, z ktorých sme dokázali skórovať ešte päťkrát. Súpera sme v druhom polčase vôbec nepustili pred našu bránu. Za dnešný výkon chcem pochváliť všetky naše dievčatá."


štvrtok 22.8

WU19: MŠK Žilina - FK Dubnica nad Váhom 4:0 (4:0) Góly MŠK: Ukropová 2, Pružinská, Krajčíová  / 2. kolo I. ligy WU19 skupina "B"

Stanislav Ceniga, tréner dorasteniek MŠK Žilina: "Od prvých minút sme mali prevahu a bolo otázkou času, kedy dáme gól. Šancí bolo dosť, ale nepadalo nám to. Našu smolu nakoniec odkliala Ukropová po rohovom kope. Od tohto momentu sme mali zápas plne pod kontrolou a do prestávky sme pridali ďalšie tri góly. V druhom polčase sme dobýjali bránu súperiek, ale bohužiaľ ani tie najvyloženejšie šance sme nepremenili - buď nás vychytala výborná brankárka Dubnice alebo naše strely zastavila konštrukcia brány. Najväčším negatívom dnešného zápasu bolo nepremieňanie šancí. Budeme na tom pracovať na tréningoch."


WU15: MŠK Žilina - FK Dubnica nad Váhom 14:1 (10:1) Góly MŠK: Mikulová 4, Poliaková a Uríková po 2, Kerešová, Michalcová, Gelatková, Šupolíková, Hrehorová, Várošová / 2. kolo I. ligy WU15 skupina "B"

Jaroslav Trnka, tréner žiačok MŠK Žilina: "Priebeh zápasu by som prirovnal tomu, ktorý sme odohrali proti Topoľčanom. Dievčatá takmer celý duel hrali na polovici súpera, ktorý prišiel brániť svoju šestnástku. V prvom polčase sa nám ich darilo prekonať po krídelných akciách. Po zmene strán a väčšom prestriedaní sme to skúšali stredom ihriska, čo nie vždy prinieslo úspech. Je potešiteľné, že do streleckej listiny sa zapísalo viacero dievčat."


piatok 23.8.

U13: TJ Oravan Oravská Jasenica U15 - MŠK Žilina 1:11 (0:6) Góly MŠK: Kubala 2, Kováčik 2, Kysela, Tichý, Buček, Uhlárik, Minárik, Chrenko, Baleja / 1. kolo II. ligy SŽ U15 Sever


U10: TJ Oravan Oravská Jasenica U13 - MŠK Žilina 3:2 (2:1) Góly MŠK: B. Štefanatný 2 / 1. kolo II. ligy MŽ U13 Sever


sobota 24.8.

"B": FC Košice - MŠK Žilina 1:0 (0:0) / 6. kolo II. ligy 


U17: MŠK Žilina - FK Senica 2:1 (1:0) Góly MŠK: Jambor 2 / 2. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Bol to zápas slušnej úrovne, v ktorom sme boli herne lepší a súper bol veľmi nebezpečný z protiútokov. Celkovo si myslím, že sme zvíťazili zaslúžene, ale vyskytli sa úseky, kde sme hrali zbytočne komplikovane. Chalanov chcem pochváliť za prístup."


U16: MŠK Žilina - FK Senica 7:0 (4:0) Góly MŠK: Sauer 3, Bistiak a Hroza 2 / 2. kolo I. LMD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, keď sme hneď z prvých príležitostí strelili dva góly. Naďalej sme sa tlačili do zakončenia a pri viacerých pekných akciách sme strelili ďalšie góly. Po celý čas sme na ihrisku dominovali a až v závere sme dovolili súperovi ohroziť našu bránu. Chalanom patrí pochvala a poďakovanie za predvedený výkon."


U15: MŠK Žilina - Akadémia Juventus Žilina 10:1 (2:0) Góly MŠK: Vaľko 5, Ilovský 3, Weber, Tichý / 1. kolo I. LSŽ Stred

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "V prvom polčase sme hrali veľmi individuálne a vybíjali sme sa v osobných súbojoch. Po zmene strán sme hrali rýchlo, kombinačne a výrazne prevýšili súpera."


U14: MŠK Žilina - Akadémia Juventus Žilina 17:0 (7:0) Góly MŠK: Dikoš 6, Adamica 4, Šinko, Hriňa a Dolník po 2, vlastný / 1. kolo I. LSŽ Stred

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme si vytvorili veľké množstvo príležitostí a strelili sme pekné góly. Víťazstvo ma teší, pretože nám vychádzala finálna fáza."


sobota - nedeľa

U10: turnaj (Hradec Králové)

U9: turnaj (Kravaře)


nedeľa 25.8. 

ŽENY: MŠK Žilina - FC Nitra 1:1 (0:1) Gól MŠK: Valová / 2. kolo I. ligy žien

Marián Dlobík, tréner MŠK Žilina: "Výhru z prvého kola sme chceli potvrdiť aj na domácej pôde. Zápas sme začali vo veľmi slabom tempe, boli sme nepresní, pomalí a chýbala nám agresivita. Hráčky Nitry mali viac z hry a po zbytočnom rohovom kope sa hlavou dostali do vedenia. Vzápätí sme mohli vyrovnať, ale čistú šancu sme nepremenili. Cez prestávku sme si povedali pár slov, zmenili prístup a na trávnik mi vybehla úplne iná Žilina. Súpera sme zatlačili, boli sme agresívni a spresnili sme prihrávku. Tlak vyústil do vyrovnávajúceho gólu - odrazenú loptu poslala volejom do siete výborne hrajúca Valová. Náš tlak pretrvával až do konca stretnutia, ale druhý gól sa nám už nepodarilo streliť. Vzhľadom na priebeh zápasu môžeme hovoriť o zaslúženej remíze." 


U12: Akadémia Juventus Žilina U13 - MŠK Žilina 2:4 (0:1) Góly MŠK: Hoferica, Koštiaľ, Sadloň, Barčík / 1. kolo I. LMŽ Stred


U11: Akadémia Juventus Žilina U12 - MŠK Žilina 6:12 (3:4) Góly MŠK: Mano a Vrábel po 3, Boženík, Jeťko a Rašovec po 2 / 1. kolo I. LMŽ Stred


U8: turnaj (Závodie) / od 9:30 

Facebook