Adam Kopas na polročné hosťovanie na Cyprus

Doteraz vo svojej kariére, či už mládežníckej alebo seniorskej, nikdy neobliekal iný ako žltozelený dres. Teraz sa odchovanec Akadémie MŠK Žilina Adam Kopas rozhodol vyskúšať ponuku z Cypru, kam odchádza na polročné hosťovanie bez opcie.

Defenzívny univerzál odohral počas piatich sezón v "A"-tíme dokopy 106 stretnutí s bilanciou 7 gólov a 4 asistencie. Avšak, na jeseň v lige počas ôsmich duelov nastúpil iba na 76 minút. Aj preto došlo k rozhodnutiu zmeniť dočasne svoje pôsobisko.


vnútorná potreba zmeny

V tíme Othellos Athienou, kde okrem iných pôsobí aj náš bývalý hráč Benson Anang a trénuje ho ex-tréner Banskej Bystrice Michal Ščasný, bude Adam Kopas pôsobiť do 30. júna. Prioritou bude po jesennej časti pravdepodobne záchrana v cyperskej najvyššej súťaži. 

"Na jednu stranu ďakujem klubu, že mi umožnil túto možnosť odísť. Beriem to ako novú motiváciu a impulz. Vnútorne som potreboval zmenu, však v Žiline som od svojich šiestich rokov. Na druhú stranu mi práve všetko toto - klub, ľudia v ňom, rodina, kamaráti i známi - bude chýbať. Verím však, že táto skúsenosť ma obohatí, posunie po ľudskej i športovej stránke a ukážem sa počas polroka v dobrom svetle. Hoci neodchádzam definitívne, už teraz ďakujem klubu za všetko."


správny čas na posun

Dokopy len 76 ligových minút strávil na trávniku počas jesene jeden zo služobne najstarších Šošonov. Aj preto prišlo k tomuto, pre obe strany logickému kroku, o ktorom porozprával viac športový manažér Karol Belaník.

"Adam v priebehu jarnej a neskôr aj jesennej časti strácal pozíciu v základnej zostave. Nehrával pravidelne a cítili sme na ňom, že by potreboval nový impulz, jednoducho vyskúšať si niečo iné. Na základe vzájomnej komunikácie a aj záujmu od trénera Ščasného, ktorý si ho vyžiadal, sme sa dohodli na takomto riešení. Berie to ako šancu a najdôležitejšie pre neho je momentálne pravidelné zápasové vyťaženie. Ide o polročné hosťovanie bez opcie. Následne uvidíme, aký bude ďalší vývoj. Záleží aj na jeho výkonoch. Vycítili sme, že je správny čas na to, aby sa posunul ďalej. Želáme mu na Cypre veľa šťastia. Veríme, že tam uspeje a spraví dobrý krok v kariére."

Facebook