Adam Goljan podpísal kontrakt so Spartou Praha
Ďalším hráčom, ktorý opúšťa žltozelenú loď počas aktuálneho zimného prestupového obdobia, je krídelník Adam Goljan. Dvadsaťročný odchovanec Akadémie MŠK Žilina prestupuje do pražskej Sparty, kde podpísal kontrakt do 30. júna 2025 a kde by mal dostávať zo začiatku priestor najmä v druholigovej rezerve.

Pokračovateľ rodu Goljanovcov nastupoval za prvé mužstvo Šošonov od minulej sezóny a dokopy si pripísal na svoje konto okrúhlych 30 súťažných duelov s bilanciou gól a dve asistencie.


projekt s výhľadom do budúcnosti

Viac o trochu prekvapivom prestupe Adama Goljana do "B"-tímu "rudých" prezradil športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Adam bol už v priebehu minulého roka v kontakte so Spartou, ktorá mu teraz chce zo začiatku dať priestor najmä vo svojej druholigovej rezerve, kde bude zbierať skúsenosti,. Nik ale nevylúčil, že jeho situácia v Prahe sa v priebehu zimného prípravného obdobia nemôže zmeniť. Každopádne z prvého mužstva budú pozorne sledovať jeho výkonnosť a v prípade potreby či dobrých výkonov si ho vytiahnu hore," ozrejmil plány nového pôsobiska Adama Goljana, kde by sa mohol neskôr v jednom tíme stretnúť aj s dvojicou ex-Šošonov Dávid Hancko a Dominik Holec, športový manažér Šošonov.

V prípade tohto prestupu zavážil najmä Adamov potenciál rásť. "Sparta Praha je veľké meno s najvyššími ambíciami a v Európe má vysoký kredit, čo všetko zavážilo aj v prípade Adamovho rozhodnutia vyskúšať túto cestu. Jeho rýchlostné či driblingové parametre ho predurčujú, aby v Česku uspel a dostal sa aj do prvého tímu," povedal na adresu reprezentanta Slovenska do 21 rokov, za ktorú Adam doteraz nastúpil v medzinárodných súbojoch celkovo 11-krát a zaknihoval takmer identickú produktivitu ako u Šošonov (1G + 3A).

"Hoci je Adam mladý hráč, ktorý v "A"- mužstve MŠK neodohral až toľko minút, aj tak by som chcel veľmi pekne poďakovať za celé jeho pôsobenie v klube. Je to odchovanec Akadémie MŠK Žilina, odmalička tu pôsobil a za všetky jeho výkony vo všetkých kategóriách mu patrí naša vďaka. Dúfam, že ho budú obchádzať zranenia, nakoľko si už zažil aj ťažšie obdobie. No dostal sa z toho a teraz je pripravený na tento krok v kariére. Prajem mu veľa úspechov a nech mu to v Sparte vyjde," odkazuje smerom k hráčovi náš športový manažér Karol Belaník.


raz dokončiť to, čo nestihol

Najmladší z rodu Goljanovcov, spätého s klubom MŠK Žilina, Adam - vymení piaty tím najvyššej slovenskej súťaže za aktuálne druhé mužstvo druhej českej ligy (Fortuna Národní liga), ktoré už minulý týždeň odštartovalo svoju zimnú prípravu.

"Odchádza sa mi veľmi ťažko, pretože som tu prežil najkrajšie chvíle svojho života, spoznal som tu veľa skvelých ľudí, ktorí mi vo všetkom pomáhali. Tento klub mi pomohol dostať sa tam, kde som teraz, za čo som nesmierne vďačný každému jednému, od trénerov až po majiteľa. Mrzí ma, že už tomuto klubu nebudem môcť odovzdať viac, ale taký je niekedy futbal a v živote musíte urobiť rozhodnutie. Ja som sa rozhodol posunúť v mojej kariére. Verím, že mi tento krok dopomôže stať sa ešte lepším futbalistom. Hádam sa tu ešte jedného dňa vrátim a stihnem dokončiť to, čo som nestihol. Nikdy nezabudnem, odkiaľ pochádzam," povedal odchovanec po spečatení prestupu do Sparty.

"Som veľmi rád, že môžem ísť do takého klubu, akým je Sparta, je to veľké meno v Európe. Verím, že sa mi tam podarí presadiť a splniť si svoje ciele," dodáva člen úspešného ročníka Šošonov 2001, s ktorým získal v mládežníckych kategóriách viacero úspechov.


Facebook