5. máj | ZÁPAS ODCHOVANCOV: Bernard Petrák
MŠK Žilina

ZÁPAS BUDÚCICH ŽILINSKÝCH LEGIEND

Futbalový klub MŠK Žilina čaká výnimočná udalosť nielen v rámci žilinského futbalu, ale aj toho celoslovenského a európskeho. V nedeľu 5. mája o 17:00 hod. totiž proti Dunajskej Strede vybehne pod Dubňom zostava žltozelených poskladaná výlučne z hráčov, ktorí vyrastali a prešli si Akadémiou MŠK Žilina.

"Originálni" šošoni nastúpia v špeciálnych dresoch s novým logom Akadémie MŠK, fanúšikov čaká bohatá Fanzóna so súťažami, futbalovými stanovišťami a bohatými vecnými cenami pre celú rodinu. Do toho dobré jedlo, ochutnávky noviniek od Ryba Žilina, Sieň slávy MŠK a Fanshop MŠK aj s tričkami legiend.

Postupne vám prinášame profil každého hráčova, ktorý sa nachádza v širšej nominácii na zápas odchovancov.

OBRANCA | bernard petrák

Pracovitý a húževnatý univerzál z Lietavy, ktorý sa narodil v Rusku a tam strávil aj prvé roky života. Napriek tomu ho môžeme nazývať našim odchovancom, keď v roku 2011 vynikal na talentových skúškach a tréneri si ho vybrali do MŠK. Zaujímavosťou je, že slovenské občianstvo získal až minulý rok. Beňovými silnými stránkami sú rýchlosť a výborné fyzické parametre, vďaka ktorým mu "vonia" aj súbojovosť a tvrdšia hra. Od zimy je súčasťou prvej kabíny, no na ostrý ligový štart zatiaľ čaká.

  • 20 rokov | 178 cm | 77 kg
  • ŠOŠONOM od roku 2011 | od kategórie U12
  • Úspechy v mládeži: Majster SR - I. ligy mladšieho dorastu v sezóne 2015/2016 (U17), Majster SR - I. ligy staršieho dorastu 2017/2018 (U19), Víťaz Československého superpohára U19, Víťaz Mintal Cupu 2015
  • 0 štartov za "A"-tím

beňov POHĽAD NA JEHO ZAČIATKY V MŠK

"Keď sme sa prisťahovali z Ruska, prvé kroky viedli do Juventusu Žilina, v ktorom si ma všimli tréneri MŠK. Najradšej z mládeže spomínam na turnaje v hale T18 i tréningy na tráve pred ňou, kde chodili okolo nás hráči "A"-tímu, napr. Ivan Lietava a zakývali nám. Boli to banálne veci, no pre nás ako mladých chlapcov boli vzormi. Následne sme ich vyprevádzali na zápasy, čo boli popri našom samotnom progrese v mládeži nezabudnuteľné zážitky. Akadémia bola a stále je na špičkovej úrovni, veľa mi dal prístup trénerov, ktorí dbajú naozaj na všetko. Naučil som sa byť profesionálom."

POHĽAD AMBASÁDORA ZÁPASU VLADA GOFFU

Jeho meno mi absolútne nič nehovorilo. Až kým pred pár týždňami nevybehol ako striedajúci hráč v zápase juniorky, tuším proti Dukle Banská Bystrica. V momente ho bolo plné ihrisko. Kopal, zrážal sa, pod jeho kopačkami horela umelá tráva. Behal ako motorová myš, zbúral zľaknutých súperov a pomaly aj reklamné banery. Výrazne oživil a rozhýbal našu hru.

„To je typický Beňo", počul som okolo seba na tribúne. „Lopta mu občas síce troška zavadzia, ale vletí do všetkého." V dobrom slova zmysle dobláznil nielen žilinské, ale aj súperovo mužstvo, veľkou mierou prispel k obratu v zápase.

Neviem tak rýchlo písať, ako on dokáže rýchlo jazdiť, využívať svoju postavu a pridať k tomu dôraz. Myslím si, že takýto agresívne zdravý typ hráča kvôli vyváženosti veľmi pasuje medzi ostatných „šošonov", ktorí preferujú kombinačný spôsob herného prejavu.

Facebook