#sustredenieSAE20: Úvodný tréning za nami
Futbalisti MŠK Žilina majú za sebou úvodný tréning sústredenia v Spojených arabských emirátov, ktoré ich privítali tradične teplým a slnečným počasím. Na popoludňajšom tréningu preto nechýbala voda, dobrá nálada a aj nové lopty, ktoré mali dnes na tréningovej jednotke svoj krst.

Pod článkom vám prinášame aj fotogalériu.


prvý tréning na prírodnej tráve, premiéru mali aj nové lopty

Šošoni po krátkom predtréningovom mítingu vybehli popoludní na úvodný tréning, kde absolvovali po náročnej ceste aktiváciu, rozcvičku a postupne prešli na samotný trávnik. Na ňom už mali premiéru aj nové lopty určené pre EURO 2020.

"Chalani si ich pochvaľovali, na prvý dotyk sa zdajú pružnejšie," hovorí tréner brankárov Miroslav Seman. Práve pre gólmanov je zvykanie na nové lopty o čosi špecifikejšie. "Zvyčajne to trvá tak 2-3 dni, kým sa vykopú a brankári si na ne zvyknú pri spracovaní i samotnom chytaní. Dnes ešte nemali hráči streľbu na brankárov, no v cvičeniach si ju pochvaľovali." Potvrdzujú to aj slová Dominika Holeca, ktorý si rovnako chválil nové lopty. "Po dlhej dobe sme boli na živej tráve, takže už aj v tom bol rozdiel, bol tam iný odskok. Samozrejme, lopty sa ešte musia vykopať, ale mne sa na počudovanie dnes chytalo i kopalo s nimi veľmi dobre," priznáva Domino.

Oproti nemu stál na ihrisku útočník Dawid Kurminowski. Ten až tak spokojný nebol, no skôr to bolo spôsobené prechodom na živý trávnik. "Boli sme zvyknutí doteraz na umelý povrch, takže dnes to nebolo ani tak o loptách, ale skôr o živej tráve. Lopty však vyzerajú slušne, verím, že budú padať tam, kde majú," usmieva sa poľský zakončovateľ.

Facebook