Vedenie sme stratili v závere, z Michaloviec berieme bod po remíze 1:1
Fortuna liga,
sobota 5. 12. 2020 od 14:00
Štadión MFK Zemplín Michalovce
1:1(0:0)
MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina
Góly: 85. Taiwo - 53. Bernát
ŽK: 48. Taiwo, 90. Vaško - 24. Minárik, 45. Gono
Rozhodca: Kráľovič - Bednár, Straka
ZOSTAVY
MFK Zemplín Michalovce
Marković – Siopis (54. M. Kolesár), Soler, Vaško, Vojtko – Neofytidis (72. Žofčák) – Bednár (C), Phillips, M. Begala (46. Taiwo) – Trusa (80. Ivanov), Tandir (80. Popovits)

MŠK Žilina
Petráš - Vallo, Minárik (C), Kiwior, Sluka - Gono (66. Paur), Fazlagić, Bernát (69. Bichakhchyan) - Rusnák (69. Iľko), Kurminowski (82. Kaprálik), Ďuriš
Zápasové menu
V 16. kole Fortuna ligy cestovali futbalisti MŠK Žilina na ďaleký východ, kde ich v Michalovciach čakal domáci Zemplín. Ťažký terén predznamenával boj, čo sa od začiatku podpisovalo na zápasovom dianí a viacerých nepresnostiach na oboch stranách. Bezgólový stav s iba minimom šancí platil až do 53. minúty, kedy tretíkrát v rade otvoril skóre Ján Bernát. Keď už sa zdalo, že viac gólov neuvidíme, domáci päť minút pred koncom vyrovnali a stanovili skóre na konečných 1:1.

ZOSTRIH ZÁPASU


Na východe ostal tréner Pavol Staňo verný zostave spred týždňa, ktorá si poradila s Pohroním. Na lavičku sa vrátila po absencii dvojica Vahan Bichakhchyan a Patrik Iľko.

Prvá šanca patrila šošonom, priamy kop Jána Bernáta v 2. minúte stečovali domáci na rohový kop. Do 6. minúty už na našom konte svietili tri tieto štandardky, ale zakončenie na Markovića neprišlo. Podobne to bolo aj na druhej strane, kde nemal prácu Samo Petráš po dvojici priamych kopov z domácich kopačiek. Až v 9. minúte sa dostal pred päťkou k lopte Trusa, ale mieril iba do náručia žilinského gólmana. Nebezpečne vyzerala aj kľučka Begalu, ktorý sa zbavil svojho strážcu, ale našťastie nenamieril presne. Naše prvé zakončenie prišlo v 17. minúte, tiesnený Dawid Kurminowski strieľal ľavačkou iba do bočnej siete. Prvá vážnejšia príležitosť prišla po nastrelenej ruke kapitána Jána Minárika, po ktorej kopali domáci priamy kop spred šestnástky, múr v tyrkysovom však odolal. Pred uplynutím pol hodiny hry to skúšal Trusa, Petráš znova spoľahlivo kryl. V 40. minúte sa musel znova poriadne natiahnuť Petráš po strele domáceho kapitána Bednára, ktorý napriahol cez húštinu hráčov spoza veľkého vápna. Pre staňovcov sa črtala šanca s naplnením riadneho hracieho času, nevystrelil však ani Ďuriš, ani Bernát a po ňom ani Gono. Do šatní sa tak išlo za bezgólového stavu.

Ten sa snažil po zmene strán zmeniť rýchly Matúš Rusnák, pred ním však stihol zakročiť brankár Marković. Gól na opačnej strane síce v 48. minúte zaznamenali domáci, ale pre ruku Taiwa pochopiteľne platiť nemohol a namiesto domácej radosti videl michalovský útočník žltú kartu. O päť minút sa už skóre menilo, loptu zatiahol dopredu Kurminowski, na pravom kraji našiel Rusnáka, ktorý to spätnou prihrávkou posunul na hranicu päťky na Bernáta a šošoni sa radovali - 0:1. Jany tak otvoril skóre už v treťom dueli v rade, navyše takmer po identických akciách ako proti Trenčínu a Pohroniu. Pochvalu si zaslúži aj stopérska dvojica Minárik - Kiwior, ktorá vyhrala viaceré dôležité súboje pred Petrášom a držala nás vo vedení. Našu ofenzívu posilnili čerství hráči, práve Iľko to skúšal individuálne, ale proti presile v žltom neuspel. Myslieť sme museli predovšetkým na pozornú defenzívu, keďže domáci vrhli všetky sily a lopty nakopávali v záverečných minútach vpred. Paradoxne sme ich však stíhali brániť, no prišla menšia chyba pri rozohrávke, rýchly Popovits naviezol loptu do otvorenej obrany, po centri sa pretlačil k zakončeniu Taiwo a bolo vyrovnané. Domáci vycítili šancu a pred Petrášom bolo v posledných minútach horúco. Remízový stav ostal aj po priamom kope Bichakhchyana, a tak sme po štyroch výhrach zaznamenali bod za remízu 1:1 na východe republiky.

Najbližšie sa MŠK predstaví doma v sobotu 12. decembra o 14:00 hod. proti Seredi.


HLASY PO ZÁPASE
Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce
"Mojim hráčom nemám čo vytknúť. Išli za víťazstvom, ale nevyšlo to. Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý, mali sme v ňom tri príležitosti na otvorenie skóre. Chýbali však góly a aj na ten jeden sme sa veľmi nadreli. Na to, aký bol ťažký terén, mal zápas dobrú úroveň. Som spokojný s výkonom, ale sklamaný z výsledku, pretože sa nám nepodarilo vyhrať."
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
"Bod sa po takomto priebehu máli. Boli sme blízko toho, aby sme domov viezli všetky tri, čo by bolo skvelé. Nepoviem, že dnes to bol nerugulárny terén, ale terén, na ktorom by sa zápasy najvyššej súťaže nemali hrať. Je to veľká škoda pre dobro futbalu. Zdvihli sme však hodenú rukavicu a chalani ukázali, že sa posúvame aj v rámci bojovnosti, osobných súbojov. Boli úseky, kedy sme chceli hrať náš typický kombinačný futbal po zemi, ale nie všetko vyšlo, dnes to terén jednoducho nedovoľoval. Preto sme museli byť opatrnejší, čo vyhovovalo domácim. Hráči ukázali posun, na ihriská súperov už nejdeme v role outsidera. Takéto zápasy budujú morálny charakter tímu."
Ján Bernát, stredopoliar MŠK Žilina

"Ťažký zápas, pretože terén neprial dobrému futbalu. Museli sme preto zmeniť náš štýl hry a súper sa na nás po tejto stránke dobre pripravil. Napriek tomu sme dlho viedli a mysleli sme si, že to už udržíme. Bohužiaľ sme inkasovali gól, ktorý nemusel byť, čo nás mrzí, lebo sme mohli predĺžiť našu víťaznú sériu. Vedeli sme, že dnes to bude o pár šanciach, z ktorých musíme niečo vyťažiť. Vpredu sme aj napriek terénu mohli predviesť väčšiu kvalitu. Z môjho pohľadu stretnutiu svedčí remíza. Verím, že doma najbližšie opäť zaberieme naplno."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 5. 12. 2020 od 14:00
Štadión MFK Zemplín Michalovce
1:1(0:0)
MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina
Góly: 85. Taiwo - 53. Bernát
ŽK: 48. Taiwo, 90. Vaško - 24. Minárik, 45. Gono
Rozhodca: Kráľovič - Bednár, Straka
ZOSTAVY
MFK Zemplín Michalovce
Marković – Siopis (54. M. Kolesár), Soler, Vaško, Vojtko – Neofytidis (72. Žofčák) – Bednár (C), Phillips, M. Begala (46. Taiwo) – Trusa (80. Ivanov), Tandir (80. Popovits)

MŠK Žilina
Petráš - Vallo, Minárik (C), Kiwior, Sluka - Gono (66. Paur), Fazlagić, Bernát (69. Bichakhchyan) - Rusnák (69. Iľko), Kurminowski (82. Kaprálik), Ďuriš
SÚVISIACE ČLÁNKY
06.12.2020 Dawid Kurminowski: "Zápas o nakopnutých loptách a súbojoch."
04.12.2020So správnym nasadením predĺžiť sériu aj v Michalovciach

Facebook