MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 4:0
Fortuna Liga,
sobota 23. 8. 2014 od 19:30
Štadión MŠK Žilina
4:0(2:0)
MŠK Žilina - ViON Zlaté Moravce
Góly: 24. Škriniar (11 m), 28. Lupčo, 83. Škvarka, 90.+ Pečovský
ŽK: Valenta (Zlaté Moravce)
Diváci: 1751
Rozhodca: Straka
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Krnáč – Mabouka, Piaček (46. Králik), Škriniar, Letić – Káčer, Lupčo (75. Jelić), Pečovský (C), Čmelík – Alves de Oliveira, Mihálik (62. Škvarka).

FC ViON Zlaté Moravce-Vráble
Kováč – Pavlenda, Chren (C), Nikolič, Mujkoš – Charizopulos (46. Szöke), Ďurica, Orávik, Djuričič – Sabo (46. Sukisa, 69. Stanić), Valenta.
Zápasové menu
Najvyššia slovenská futbalová súťaž mala v sobotu na programe súboje 7. kola.

ZOSTRIH ZÁPASU


V úvode sme sa pomalšie rozbiehali, keď sme súpera pustili do útoku, ale Jozef Piaček aj Milan Škriniar predviedli dobré obranné zákroky. V 23. minúte sme zahrávali rohový kop, po ktorom hosťujúci Mujkoš stiahol Piačeka v 16-tke a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Loptu si na penaltu postavil Milan Škriniar a rutinérsky otvoril skóre - 1:0. O štyri minúty zvýšil po našom protiútoku a biliardovej akcii pomedzi nohy Kováča Lupčo - 2:0. A o chvíľu mohol zvýšiť William, ale hlavičkoval iba do stredu brány. V 30. minúte mal gól na kopačke hosťujúci Valenta, ktorého však zoči – voči Martin Krnáč vychytal a odrazenú loptu odkopol do bezpečia Piaček. O 3 minúty neskôr zahrával priamy kop Peter Lupčo, keď hľadal nabiehajúcich spoluhráčov, ale chýbali centimetre na dorazenie lopty do brány súpera. Ďalší gól mohol po krížnom centri Letića na vzdialenejšiu tyč pridať Čmelík, ale prekopol bránu.

V druhom polčase po 5 minútach hry dobre vystrelil Peter Lupčo, ale lopta tesne minula bránu. V 65. minúte najskôr Čmelík a chvíľu po ňom Škvarka poriadne zamestnali Kováča v bráne ViOnu. Dobrý pozdrav vyslal o pár minút aj Viktor Pečovský, ale gól z toho nebol. Dážď pod Dubňom neustával, ale ani naše ofenzívne chúťky. V 83. minúte zásluhou Škvarkovej strely sme zvýšili skóre už na 3:0. Gól na kopačke mal aj striedajúci Jelič, jeho volej po prihrávke Williama však šiel tesne nad. Snažili sme sa až do konca zápasu svoju výhru ešte vylepšiť, ale Škvarkovej strele chýbali ku gólu do siete centimetre a Káčerovi lepšie zakončenie hlavou. Vyšlo to až našému kapitánovi Pečovskému, ktorý krížnou strelou upravil v nadstavenom čase na konečných 4:0.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina
"Výsledok dobrý, efektivita solídna, ale herne sme sa uvoľnili až po treťom góle, keď naskočili do hry Škvarka a Jelič. Boli v našej hre aj pozitíva, keď sme dokázali nahradiť zraneného Piačeka i Lupča a ostali sme v zápase. Víťazstvo ma teší, ale herne sa máme priestor zlepšovať. Výhru si však veľmi vážim."
"Z môjho pohľadu je ešte zavčasu hodnotiť vývoj po 7. kolách ligy. Chalani sa chcú zlepšovať, potrebujeme ich rozvíjať. Vážim si, že tvrdo na sebe pracujú, ale majú na to, aby ešte výraznejšie ukázali svoje schopnosti. 4:0 je super, ukázali sme silné veci, tímovosť, nasadenie, herný progres, ale tí chalani majú na viac, verte tomu. Pre nás je kľúčové udržať pracovitosť a koncentráciu, to sú pre nás dôležité veci. Nieje priestor mať ruky hore, práve naopak, my musíme ešte pridať.
Chalani sami cítili, že sme mali dokázať viac v posledných zápasoch. Bez tlaku nevznikne žiadny diamant, hráčov potrebujeme tlačiť do toho, že sa môžu herne posúvať. Aj po takomto výkone je toho veľa na čom musíme pracovať, niektoré úseky hry sme mali uhrať lepšie. Vývoj v lige je taký, že niekedy sa stane, že prehráte, podstata je ako mužstvo zareaguje. Mne sa páčilo, že chlapci išli tímovo celých 90min, niekedy rozhodnete zápas v úvode, inokedy v závere, dôležité je hrať stále svoju hru.
Náš zámer je neustále zvyšovať agresivitu našich hráčov, tam sa rozhoduje či budete hrať do útoku, alebo do obrany. Pri dôraze ma potešil Peter Lupčo, ktorý zo stredovej formácie, ako technicky hráč, dokázal vyhrať veľké množstvo súbojov. Viktor Pečovský to má v sebe, to že to má Piaček je super, ale krídelní hráči to nesplnili dostatočne. Pracujeme na tom permanentne, ale je to proces, ktorý sa nedá predbehnúť a musí sa systematicky trénovať, aby boli chlapci schopní hrať dôrazne, čisto a udržali si futbalovosť.
Matej Jelić nastúpil po zranení. Vážim si jeho prístup, išiel cez bolesť, mužstvu pomohlo jeho striedanie. Je sebavedomejší, dokáže viac využiť svoje silné stránky v prospech tímu. Potrebuje však cítiť nielen dôveru, ale aj konkurenciu. Verím, že William ma najťažšie obdobie za sebou a vzájomne sa budú ťahať a pomáhať sebe a mužstvu."
Branislav Mráz, tréner FC ViOn
"Príčinu prehry vidím v slabých individuálnych výkonoch. Sme mužstvo, ktoré musí ukázať v zápase dobrých a veľmi dobrých výkonov čo najviac a v Žiline tomu tak nebolo. Súper šiel po penalte vyššie psychicky a my sme boli potom väčšinou štatisti. Mrzí ma záver zápasu, kde bola Žilina na výške a z našej strany to bol odovzdaný výkon. Verím, že aj takáto prehra nám môže pomôcť. Mali sme bodovú šnúru, ale niekedy je potrebné prehrať, aby nám to v budúcnosti pomohlo."
Peter Lupčo, MŠK Žilina

"Myslím si, že zo začiatku to bolo herne vyrovnané, ale pomohol nám gól z penalty, a následne aj druhý gól do prestávky. Druhý polčas sa nám podarilo ovládnuť hru a hlavne po treťom góle sme už boli jasne lepší. Ku koncu sme si vytvorili viacero šancí na skórovanie, z ktorých sme premenili už len jednu."

Michal Škvarka, MŠK Žilina

"Zápas sme začali trochu ustráchane, kým sme nedali prvé dva góly. Potom sme už začali hrať s väčšou pohodou a istotou na kopačkách. Mne osobne sa hralo veľmi dobre. Zápas som si užil, aj keď som hral len 30 minút. Dostal som kolmú prihrávku, otočil som sa s loptou a tréner mi prízvukoval, že sa mám pokúšať o častú streľbu, tak som vystrelil a padlo to tam, aj keď trochu so šťastím."


Fortuna Liga,
sobota 23. 8. 2014 od 19:30
Štadión MŠK Žilina
4:0(2:0)
MŠK Žilina - ViON Zlaté Moravce
Góly: 24. Škriniar (11 m), 28. Lupčo, 83. Škvarka, 90.+ Pečovský
ŽK: Valenta (Zlaté Moravce)
Diváci: 1751
Rozhodca: Straka
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Krnáč – Mabouka, Piaček (46. Králik), Škriniar, Letić – Káčer, Lupčo (75. Jelić), Pečovský (C), Čmelík – Alves de Oliveira, Mihálik (62. Škvarka).

FC ViON Zlaté Moravce-Vráble
Kováč – Pavlenda, Chren (C), Nikolič, Mujkoš – Charizopulos (46. Szöke), Ďurica, Orávik, Djuričič – Sabo (46. Sukisa, 69. Stanić), Valenta.
SÚVISIACE ČLÁNKY
27.08.2014Videoanalýza zápasu: MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 4:0
22.08.2014Pred zápasom MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce + video

Facebook