V šlágri kola si to rozdať s pokorou ako rovný s rovným
Aj druhé kolo po reštarte Fortuna ligy odohrajú futbalisti MŠK Žilina na domácom trávniku. Rovnako počas tohto víkendu budeme hostiť nášho veľkého rivala - tentoraz tím Slovana Bratislava, ktorý je ako jediný v tabuľke nad šošonmi.

Sobotný šláger, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Ziemba.

Opäť ho budete môcť sledovať aj v priamom televíznom prenose RTVS.


súboj dvoch neporazených na jar

Futbalisti Slovana sa držia počas celého ročníka na špici tabuľky, a práve naši chalani sú jedinými protivníkmi, ktorí im môžu prekaziť obhajobu titulu. Belasí sa po prestávke naštartovali víťazstvom nad Ružomberkom 1:0 a počas týždňa si dokázali poradiť so Zlatými Moravcami v prvom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu 4:1. Počas "korony" zaujala u belasých najmä správa o zápasovom návrate Vladimíra Weissa ml., ktorý nastúpil v oboch vyššie spomínaných dueloch. 

Šošoni sú so Slovanom jedinými mužstvami v lige, ktoré počas jarnej časti neprehrali. Zároveň máme identickú bilanciu 4 výhry a 1 remíza.


favorit je jasný

Po Trnave čaká družinu trénera Pavla Staňa ďalší veľký rival a tentokrát vedúci celok tabuľky. 

"Slovan je jednoznačne favorit zápasu. O to väčšia je pre nás výzva rozdať si to so skúseným mužstvom. Ideme do stretnutia hrať a zabojovať o tri body, bez strachu či komplexov," znejú slová hlavného kormidelníka žltozelených. Ten má naštudované aj silné stránky súpera. "Svoju hru opiera na silných individuálnych výkonoch, kde má každý z hráčov svoju kvalitu a dokáže zamiešať karty v každej minúte stretnutia. Preto potrebujeme byť skoncentrovaní pri každom hráčovi, pri každom súboji. Ak chceme uspieť, potrebujeme ukázať okrem srdca aj celkovo kompaktný výkon."

Stretnú sa dva tímy, ktoré v kalendárnom roku 2020 v lige neprehrali. "Obe mužstvá majú pred sobotou psychický komfort, obom sa darilo. My sme odhodlaní zabojovať o tri body, rovnako Bratislavčania sem neprídu na prechádzku, určite nás čaká zaujímavý zápas."

Ďalšou sériou neporaziteľnosti je zatiaľ pôsobenie Pavla Staňa na lavičke MŠK. "Moja séria je druhoradá. Hlavné je, aby chlapci robili kroky vpred. Či je séria alebo nie, máme svoj cieľ, v ktorom chceme napredovať v dlhodobom horizonte, byť lepšie mužstvo. Každý zápas, aj ten menej úspešný, nás posúva. Verím, že sa nám podarí prekvapiť favorita a zvíťaziť nad ním," dodáva kormidelník MŠK, ktorý prezradí viac v predzápasovom bulletine.


len náročné zápasy nás posunú

Proti Trnave dirigoval obranu žltozelených a v posledných minútach si dokonca navliekol kapitánsku pásku. Čo to znamená pre obrancu Jána Minárika?


dôrazní v zápase za odmenu

Po Kristiánovi Vallo má v našej obrane najviac štartov krajný obranca z ľavej strany - Branislav Sluka. Ako ladí tím svoju formu pred Slovanom?

"Na tréningu každý šliape, vyzerá to celkom fajn. Myslím si, že špeciálnu motiváciu pred Slovanom netreba. Každý z nás je nabudený," prezrádza ľavák, ktorý absolvoval plných 90 minút proti Trnave. "Ukázali sme, že vieme hrať. V zápase sme mali dobré parametre, v druhom polčase sme na chvíľu poľavili, ale podarilo sa nám streliť víťazný gól. Prvá výhra je naša, čo je dôležité po psychickej stránke."

Motivácie je pred sobotou dostatok, nejde však iba o ňu. "Tieto zápasy posúvajú výkonnostne každého hráča hore. Samozrejme, naberáme tým aj skúsenosti." A práve skúsenosti s belasými má "Sluki" ako jeden z mála zo súčasného kádra. Dokopy proti slovanistom odohral už päť duelov. "Každý duel treba brať rovnako. Samozrejme, proti vám stojí jeden z najkvalitnejších tímov. Je potrebné vyvarovať sa ľahkých strát, netreba sa však báť hrať, mať hlavy hore."

Fanúšikovia prítomní na štadióne v minulom zápase stáli za mladíkmi a ich výkonom. "Je fajn, že aspoň určitý počet divákov môžeme vidieť na tribúne. Budem len rád, keď sa to bude stupňovať."

Obrana žltozelených bude v šlágri kola určite dostatočne preverená. "Slovan má výbornú defenzívu a ich ofenzíva je zas naozaj nebezpečná. Preto musíme byť dôrazní. Pre každého z nás to bude zápas za odmenu. Všetci sa už tešíme."


pre fanúšikov

Všetkých účastníkov sobotného zápasu znova dôrazne žiadame o dodržiavanie bezpečnostných a hygienických nariadení, ktoré budú umiestnené aj pri vstupoch na štadión.

  • Pri každom vstupe na štadión je návštevník povinný podrobiť sa hygienickej kontrole.
  • Vstup a pobyt na štadióne je umožnené len s prekrytými hornými dýchacími cestami (rúško, šál, šatka).
  • Medzi účastníkmi sa odporúča dodržiavať rozostupy 2 metre, rovnako tak dodržiavať sedenie na určených miestach podľa vstupenky.

#spoluzazilinu

Staň sa naším virtuálnym fanúšikom.

Keďže sa v aktuálnych podmienkach nemôžeme všetci radovať z futbalu priamo na štadióne, podporovať šošonov môžete aspoň virtuálne.

Buď naším dvanástym hráčom - zaregistruj sa na stránke #spoluzafutbal , vypredajme spolu náš štadión a zároveň môžeme získať odmenu 4 000 € pre organizáciu bojujúcu v čase pandémie v prvej línii.


bulletin mšk

Ani tentokrát nebude chýbať pre všetkých žltozelených fanúšikov Bulletin MŠK, ktorý si môžete prečítať v elektronickej podobe na našej stránke. Zverejníme ho hodinu pred výkopom stretnutia.

V sobotnom bulletine sa dočítate o:

  • Trénerovi Pavlovi Staňovi a jeho hráčskych skúsenostiach proti Slovanu. Čo spravila s kabínou prvá výhra?
  • Krídelníkovi Patrikovi Iľkovi, ktorý si začína zvykať na médiá, ale aj na podporu fanúšikov z východu republiky.
  • Podrobných štatistikách Adama Kopasa zo zápasu proti Trnave.
  • Situácii "B"-tímu s trénerom Petrom Černákom, ktorý má väčšinu hráčov pod palcom v tréningovom procese "Áčka"

Vstupenky sa predávať nebudú

Zdôrazňujeme, že vstup na sobotný zápas má podľa aktuálnych nariadení kompetentných štátnych orgánov maximálne 500 osôb - vrátane hráčov, realizačných tímov, rozhodcov, usporiadateľov, novinárov a ďalších osôb potrebných na zabezpečenie ligového zápasu.

Preto je zostávajúci počet vstupeniek vyhradený pre vybraných držiteľov permanentiek a našich obchodných partnerov.

Pokladne MŠK tak nebudú otvorené a voľné vstupenky na tento duel nebudú k dispozícii.


Ďakujeme, že rešpektujete dané nariadenie a veríme, že čoskoro sa opäť vidíme v plnom počte na Štadióne MŠK.

Facebook