Ukončiť jeseň predčasným vianočným darčekom

Poďme dokončiť už teraz vydarenú jeseň víťaznou bodkou. To si všetci želáme pred záverečným súbojom jesene i roka, ktorý čaká Šošonov na bystrických Štiavničkách. Domácej Dukle máme čo odplácať, ako vôbec jediný tím nám doma dokázal zobrať body. 

Sobotný súboj 18. kola, ktorý má na Štadióne SNP výkop o 15:00 hod. pred kamerami Voyo, povedie ako hlavný arbiter Peter Ziemba.


novinky u súpera

Mužstvo, ktoré hrá lepšie u súpera ako na domácej pôde. Tento prívlastok prischol Bystričanom počas jesennej časti, keďže Dukla neprehrala na Slovane, u nás, v Dunajskej Strede či v Podbrezovej. Po minuloročnej vydarenej sezóne aj túto ašpiruje Bystrica na účasť v hornej šestke. Znova ju ťahá najmä reprezentant a náš bývalý hráč Robo Polievka (s deviatimi gólmi ako Dávid Ďuriš), ktorému sekunduje so siedmimi presnými zásahmi Martin Rymarenko. 

Oproti nášmu septembrovému zápasu došlo k zmene na trénerskej stoličke. Nebola však z rozhodnutia klubu, ale z vlastnej iniciatívy trénera Michala Ščasného. Ten sa vrátil na Cyprus, kde pôsobil a kde momentálne vedie nášho bývalého hráča Bensona Ananga. Rozhodnutie viesť tím tak padlo na trénera, ktorý pôsobil pod Dubňom v role asistenta Jaroslava Kentoša. Mário Auxt ako nový kormidelník Dukly nemusel prakticky nič meniť na dobre fungujúcom bystrickom stroji.


Historická bilancia: ŽILINA - BANSKÁ BYSTRICA 71  35 16 21  117:85

víťazstvá držia všetkých v pozore

Šošoni pokračujú a pokračovať chcú v dobrých výkonoch do samého konca. Zverenci trénera Jaroslava Hynka preto odrážajú únavu po jesennej časti aktuálnymi výsledkami.

"Kvôli predlžovaniu licencie som chýbal počas týždňa na dvoch tréningoch. Chalani však podľa slov kolegov k tomu pristúpili perfektne. Sú v tom zakusnutí a aj duel s Trnavou do nás vlial čerstvú krv. Verím, že táto výkonnosť nám vydrží aj pred posledným zápasom jesene."

Ním bude duel na Štiavničkách.

"Bystrici sa zápas v Ružomberku, hoci mala navrch, nevydaril. Určite na to chcú zareagovať správne. Keď sa na to takto pozriem, v sobotu to môže byť jeden z najnáročnejších zápasov jesene. V prvom vzájomnom dueli sme dostali správnu facku, museli sme sa prebrať aj po vypadnutí z Konferenčnej ligy. To sa stalo a neustále sa náš výkon skvalitňoval. Čiže našou hlavnou motiváciou pred sobotou bude odčinenie domáceho zaváhania. Chceme ukázať, že doma sme s Bystricou inkasovali góly nie po trvalom tlaku súpera, ale po našich chybách, kvalitnej prechodovej fáze súpera a ich individuálnej kvality spojenej s efektivitou. Verím, že budeme správne namotivovaní, potvrdíme aktuálnu formu a zakončíme jeseň víťazstvom."

Ďalším motivačným faktorom je tabuľka, upevnenie prvej šestky i neustále "dobiedzanie" na Slovan.

"Keď už sme v tejto fáze tak blízko Slovana, určite ho nechceme pustiť na väčší odskok. Na druhú stranu, prečo niekoho nechať zospodu dotiahnuť sa na nás. Bez ohľadu na toto chceme pokračovať v kvalitných výkonoch, potvrdení našej výkonnosti v defenzíve i ofenzíve. Určite by bolo skvelé zakončiť rok víťazstvom, navyše by sme si dali všetci vianočný darček v kontexte potvrdenia prvej šestky, čo by bolo parádne."

Ako sú na tom hráči po zdravotnej stránke, nastanú znova nejaké rotácie? 

"Sme takmer kompletní, jedine Ndjeungoue mal menšie problémy. Timo Jambor už trénuje naplno, bude pripravený na zápas. Hrať môžu len jedenásti, o tom sú trénerské rozhodnutia. Rotácia sa nedotýka všetkých, ale snažíme sa, aby všetci cítili, že sú plnohodnotnou súčasťou tímu. Viacerí hráči by si za svoju drinu na tréningoch zaslúžili hrať, no niekedy je to náročné vybrať aj z taktického hľadiska, aj z pohľadu aktuálnej výkonnosti. Všetci cítime, že sa o niečo hrá. Víťazstvá i umiestnenie nás držia v pozore. Každý z chalanov chce byť na ihrisku, čo je pre trénera výborné. Verím, že aj teraz zvolíme správne mená."


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno na sobotné stretnutie 18. kola Niké ligy MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina do sektoru hostí bude prebiehať výhradne vo Fanshope MŠK (otvorené každý pracovný deň tento týždeň).

  • Cena vstupenky: 8 €

V prípade potreby kontaktujte nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).


rozhodcovia

Sobotný duel 18. kola, ktorý štartuje o 15:00 hod, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Ziemba. Na čiarach mu asistujú Juraj Halíček a Dávid Bobko.


priamy prenos

Stretnutie proti Banskej Bystrici budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.


Facebook