UYL: ”Výbornú energiu treba pretaviť aj do zápasu,” hovorí po predzápasom tréningu tréner Ivan Belák
Príchod a aklimatizácia v Grécku prebehli bez najmenších problémov, a tak sa Šošoni po krátkej videoanalýze vybrali na predzápasový tréning. Na Štadióne Kaftanzoglio, kde sa uskutoční aj zajtrajší súboj, nás čakal ťažký trávnik, čo podčiarklo aj upršané počasie. Chalani však ukázali správne nasadenie, pretože podmienky budú rovnaké pre oba tímy.

Priebeh dňa a náladu v mužstve zhodnotil po predzápasovom tréningu tréner Ivan Belák.


ťažké podmienky, ale rovnaké pre oba tímy

Dnešný deň odštartovali Šošoni autobusovou prepravou do Piešťan, odkiaľ už nabrali smer Thessaloniki, kam ich čakal približne dvojhodinový let. Po úspešnom pristátí sme sa opäť autobusom presunuli do nášho prechodného domova.

"Cesta prebehla bez komplikácii, nikto z hráčov nehlásil žiadne problémy, tréning dokončili takisto všetci hráči, takže tu by nemal byť problém," opísal cestu hlavný tréner kategórie U19 Ivan Belák.

 O šiestej hodine večer nášho času nás už čakal naplánovaný tréning. "Predovšetkým sme sa chceli zoznámiť s prostredím, kde odohráme zajtrajší duel. Musím úprimne priznať, že ihrisko nie je v optimálnom stave, no podmienky budú rovnaké pred obidve strany. Treba sa tomu prispôsobiť a podať plnohodnotný výkon za všetkých podmienok." Na štadióne, kde sa odohrali aj futbalové stretnutia letnej olympiády v roku 2004, hráva aktuálne svoje domáce zápasy PAOK "B" a druholigový Iraklis FC.

Tréning sa napriek podmienkam a vytrvalému dažďu niesol v dobrej, no zároveň aj v bojovnej nálade. "Energia na tréningu bola zo strany chalanov výborná, bolo cítiť, že sú na zajtra poriadne namotivovaní. Dúfam, že to prenesú aj do samotného zápasu a nejakú energiu si pošetrili aj na súboj s PAOK-om," povedal spokojný lodivod.

Veríme v dobrý výsledok, pripravenosť musíme ukázať po fyzickej i mentálnej stránke. "Ukáže to až zajtrajší duel, z tréningu sa to veľmi nedá posúdiť. Zápasy v strede týždňa máme odskúšané, po fyzickej stránke by malo byť všetko v poriadku. Čo sa týka mentálnej stránky, chalanov sme upozornili aj na vonkajšie vplyvy, na ktoré sa musia pripraviť. Verím, že z obidvoch hľadísk sú pripravení na sto percent," uzavrel optimisticky tréner Belák.


rozhodcovia

Duel prvého kola play-off majstrovskej vetvy mládežníckej Ligy majstrov povedú rozhodcovia zo Švajčiarska. Hlavným arbitrom bude San Fedayi, ktorému na čiarach budú asistovať Jonas Erni a Guillaume Maire. Štvrtým rozhodcom bude Grék Efstathios Gkortsilas. 

Na štadióne Kaftantzoglio v meste Thessaloniki začne stretnutie o 18:00 hod. nášho času, v Grécku bude o hodinu viac.


priamy prenos

Zápas mládežníckej Ligy majstrov medzi PAOK-om Solún a MŠK Žilina bude vysielať držiteľ práv na Ligu majstrov (aj mládežnícku) v Grécku Cosmote TV. Tento televízny kanál je však platený a iný prenos, bohužiaľ, nebude k dispozícii. 


Facebook