Šošoni už v utorok vyrazili na takmer 4000 kilometrov dlhú cestu do Kazachstanu
Už v utorok skoro ráno vyrazila žltozelená výprava za najvzdialenejším možným súperom v Európskej konferenčnej lige. Po Tbilisi a Larnake letíme tentoraz o deň skôr z Bratislavy, odkiaľ nás čaká dlhý šesťhodinový let do Astany.

Práve v Astana arene, kde je umelý trávnik a v tomto krásnom stánku hráva zápasy aj národný tím Kazachstanu, čaká futbalistov MŠK Žilina najskôr v stredu oficiálny predzápasový tréning a vo štvrtok úvodný zápas 3. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy UEFA proti tamojšiemu FC Tobol Kostanay.


rovnaký úmysel ako na Cypre

Takmer šesťhodiný let a k tomu štvorhodinový posun v Kazachstane. To znamená, že Šošoni strávia takmer celý utorok na cestách, aby prešli takmer 4000 kilometrov dlhú trasu a dostali sa do svojej finálnej destinácie, ktorou nie je Kostanay, ale ešte o čosi vzdialenejšia Astana, kde je v tamojšej krásnej Astana aréne na programe náš súboj 3. kvalifikačného kola.

Streda bude pre zverencov trénera Pavla Staňa tréningovým dňom a vo štvrtok už všetci budeme čakať netrpezlivo na 18:00 hod. nášho času, kedy je na programe výkop úvodného zápasu proti Tobolu aj na obrazovkách RTVS.

Pred samotnou dlhou a únavnou cestou sme vyspovedali dvojicu Pavol Staňo a Branislav Sluka, ktorý sa proti Tobolu presadil strelecky pri remíze 1:1 z prípravy v zime 2020 v Spojených arabských emirátoch.


prípravný zápas zo zimnej prípravy

V Spojených arabských emirátoch v zime 2020 sa medzi nami a Tobolom, v našej doteraz jedinej konfrontácii, zrodila remíza 1:1. Okrem zostrihu vám prinášame aj zostavy, pričom hrubo zvýraznení hráči sú ešte stále v aktuálnych kádroch.

MŠK Žilina: Holec - Kaša, Kopas, Kiwior - Anang (60. Rusnák), Paur, Fazlagić, Bernát, Sluka - Jánošík (63. Gerebenits), Balaj

FC Tobol Kostanaj: Shatskiy - Miroshnichenko, Tursinbay (78. Arslankulov), Erlanov (58. Eze), Marochkin, Zharynbetov, Kankava (71. Dimitrenko), Valiullin, Sebai (70. Omirtaev), Avetisyan (75. Sherstov), Fedin 

Facebook