Slovnaft Cup: V stredajšej dohrávke 3. kola do Oravského Veselého
V posledný septembrový deň si ešte stihnú plniť svoje pohárové povinnosti hráči MŠK Žilina, ktorí v dohrávke 3. kola Slovnaft Cupu cestujú znova na Oravu, kde vyzvú ďalšieho treťoligistu - TJ Tatran Oravské Veselé.

Stredajší súboj, ktorý má na Orave výkop o 15:30 hod., rozhoduje ako hlavný arbiter Erik Gemzický. Vy si ho môžete vychutnať opäť aj naživo prostredníctvom MŠKŽilinaTV.


o súperovi

Aj v našom druhom slovnaftcupovom vystúpení tejto sezóny cestujeme za súperom na Oravu. Po treťoligovom Námestove vyzveme jeho konkurenta z III. ligy stred - Oravské Veselé. Treťoligista vedený hrajúcim trénerom a bývalým ligistom Petrom Struhárom má za sebou v pohári už dva postupové výsledky. Najskôr v 1. kole prešiel cez piatoligové Chlebnice po výsledku 2:0 a postup si vybojoval aj v 2. kole cez štvrtoligový Tvrdošín až po penaltách.

V III. lige sa Veselé drží na špici tabuľky, keď v doterajších deviatich kolách okúsilo trpkosť prehry iba v jedinom stretnutí. Môžu za to opory, okrem spomínaného Struhára hráva na Orave aj náš bývalý hráč Adam Žilák. 


prístup ako v námestove

V predzápasovom rozhovore cítiť zo slov trénera Pavla Staňa názor, že súboj v Oravskom Veselom bude znova o našom prístupe.

"Samozrejme, rešpektujeme každého súpera. Posledné výsledky Oravského Veselého sú zaujímavé, mužstvo má svoju kvalitu, v kádri skúsených borcov. Ihrisko je menšie, špecifické. Treba preto k tomu pristúpiť naozaj zodpovedne a koncentrovane, nič nepodceniť a od začiatku donútiť svojou hrou súpera k chybám."

V Námestove išlo všetko podľa plánu a práve skorý gól nastolil obraz hry, ktorý sme chceli. "Vždy je to o prvom góle, čo dokazujú aj predošlé pohárové zápasy. Pokiaľ favorit nestrelí gól, resp. inkasuje, bojuje sa až do konca. Preto potrebujeme k pohárovému stretnutiu pristúpiť a pracovať tak ako v Námestove. Verím, že sa prejaví kondičná pripravenosť, trénovanosť a znova si z Oravy odnesieme postup."


gólmi otupiť snahu domácich

Premiérový zápas za "A"-tím odohral v Námestove stopér Tomáš Nemčík, ktorý svojím spoľahlivým výkonom prispel k očakávanému postupu.

"Dobre sme pristúpili k zápasu, všetko išlo podľa našich predstáv. Aj tréneri nám prizvukovali, že keď k tomu pristúpime tak, ako máme, nebudeme mať problém. Verím, že podobne to bude prebiehať aj v stredu a domácim nedáme šancu."

Tomáš využil skúsenosti rodeného Oravčana Adriána Kaprálika, ktorý pozná detailnejšie stredajšieho súpera a poradil sa s ním, čo čakať. "Rozprával som sa s "Kapom", ktorý hovoril, že v ich kádri sú bývalí ligisti. Očakávame, že to bude náročný zápas, no máme to všetko vo svojich rukách," prizvukuje 19-ročný stopér. "V každom zápase sa hrá ľahšie, keď strelíme rýchly gól. Netreba sa uspokojiť, pridať aj druhý, tretí, čím by opadla snaha domácich. Verím, že to tak bude aj vo Veselom."

Tomáš nastúpil na trávniku v Námestove vôbec premiérovo za "A"-tím. "Cítil som sa super, chalani ma podržali, potiahli, preto sa mi hralo ľahšie," hovorí rodák z Horného Hričova, ktorému tak po II. lige a pohári chýba už len štart vo Fortuna lige. "Druhá liga má vysokú kvalitu, už aj podobnú najvyššej súťaži. Pohárové stretnutia sú špecifické, chceme potvrdiť úlohu favorita a postúpiť."


Pohárový duel 3. kola, ktorý má výkop o 15:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Erik Gemzický, na čiarach asistujú Adam Jekkel a Michal Sluk.

Facebook