Škrinka, gratulujeme! Futbalistom roka 2019 sa stal premiérovo Milan Škriniar
Po štrnástich rokoch má futbalový klub MŠK Žilina opäť medzi svojimi odchovancami futbalového kráľa Slovenska. Cenu Futbalista roka získal po Vladimírovi Labantovi a Markovi Mintálovi ďalší hráč, ktorý vyrastal pod Dubňom. Futbalista roka 2019 sa po dlhých rokoch nadvlády Marka Hamšíka a Martina Škrteľa stal hráč Interu Milano a náš odchovanec Milan Škriniar.

Cena Petra Dubovského putuje rovnako do Žiliny, a to už štvrtýkrát v rade - tentoraz zásluhou Róberta Boženíka.


prví dvaja zo Žiliny

Napriek zrušeniu Galavečera Futbalista roka vyhlásil Slovenský futbalový zväz v pondelok víťazov jednotlivých kategórii. Po dlhoročnej nadvláde vyššie spomenutej dvojice sa premiérovo z Ceny Jána Popluhára teší obranca Interu Milano a reprezentačná opora Milan Škriniar.

"Mrzí ma, že sa nemôže v aktuálnej situácii konať galavečer, ale je to rozumné. Toto ocenenie ma veľmi potešilo a som za neho veľmi rád a veľmi vďačný všetkým, ktorí za mňa hlasovali a ktorí ma podporujú - rodina i fanúšikovia. Ďakujem ešte raz. Buďme zodpovední v tomto období a zostaňme doma," hovorí Škrinka pre futbalsfz.sk, ktorý po dvoch strieborných miestach konečne získal triumf v tejto ankete.

Druhým v poradí bol rovnako náš odchovanec, brankár Newcastle United Martin Dúbravka.

"Skončiť na 2. mieste v ankete Futbalista roka je pre mňa mimoriadny športový úspech. Ďakujem všetkým, ktorí za mňa hlasovali a rád by som pogratuloval Miňovi Škriniarovi k tomu, že túto anketu zaslúžene vyhral," dodáva Heco, ktorý poskočil z minuloročného 4. miesta na druhú priečku.

V desiatke najlepších sme mali ešte dvoch bývalých žltozelených futbalistov, a to na 7. mieste Roba Boženíka a na 8. mieste Laciho Bénesa.


cena petra dubovského štvrtýkrát v rade do Žiliny

Najmladší člen finálovej desiatky Róbert Boženík sa očakávane stal víťazom Ceny Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu do 21 rokov, ktorá po Milanovi Škriniarovi, Denisovi Vavrovi a Dávidovi Hanckovi znova putuje do futbalového klubu MŠK Žilina.


ďalšie výsledky ankiet

Futbalistkou roka 2019 je hráčka Bayernu Mníchov a reprezentácie Dominika Škorvánková, ktorá vyhrala anketu deviaty raz.

Trénerom roka 2019 je Ján Kozák ml (Slovan Bratislava).


Všetkým oceneným ešte raz gratulujeme.

Zdroj a kompletné poradie na futbalsfz.sk

Facebook