Samuel Petráš prestúpil do Dunajskej Stredy

Odchovanec Akadémie MŠK Žilina zmenil hosťovanie u ligového konkurenta z Dunajskej Stredy na permanentný prestup. DAC využil zmluvnú klauzulu a uplatnil si na nášho gólmana opciu, a tak Samuel Petráš ostane na Žitnom ostrove aj po skončení aktuálneho ročníka. 

Rodák z Rajca, ktorý si prešiel pod Dubňom všetkými vekovými kategóriami, pôsobil v prvom tíme od roku 2018. Počas štyroch sezón nastúpil za "Áčko" v 65 zápasoch, v ktorých inkasoval 104 gólov a udržal si 10 čistých kont. Za svoj materský klub tak už momentálne nepridá viac štartov.


MŠK navždy mojím domovom

"Stále je to iba hosťovanie, takže sa so Žilinou ešte definitívne nelúčim," povedal v lete pri odchode do Dunajskej Stredy, teraz sa už lúčil slovami:

"Od malička som vyrastal s láskou k futbalu. Prvý moment, ktorý mi utkvel v pamäti, bol ten, keď som dostal možnosť stať sa hráčom MŠK Žilina v kategórii U9. V Žiline som rástol, klub ma vychovával po futbalovej, ale aj osobnostnej stránke. Získali sme viaceré mládežnícke tituly, mal som možnosť zahrať si mládežnícku Ligu majstrov. Klub mi splnil aj ďalší sen, keď som nastúpil za A-tím do ligového zápasu v žltozelených farbách. Stále spomínam na pre mňa veľmi emocionálny barážový zápas proti Moravciam, ktorý nám zaistil miestenku v Konferenčnej lige UEFA. Tento zápas len odštartoval krásnu európsku cestu, kedy sme všetkým ukázali, že aj to mladé mužstvo má silu."

"Ďakujem všetkým trénerom, ktorí ma formovali, viedli. Ďakujem všetkým spoluhráčom, ktorí mi do života niečo dali. Ďakujem fanúšikom, ktorí nás podporovali. Ďakujem klubu, že som mohol nosiť jeho znak na srdci. Dnes klub oficiálne opúšťam, ale mojím domovom ostane navždy," dodal 192-centimetrov vysoký gólman a niekdajší mládežnícky reprezentant Samuel Petráš.

Facebook