Prekvapenie odhalené: Poďakovanie Viktorovi Pečovskému na poslednom zápase proti Michalovciam
Futbalisti MŠK Žilina uzavrú aktuálny ročník Fortuna ligy domácim zápasom proti Michalovciam v sobotu 11. júla o 18:00 hod. Posledný zápas aktuálnej sezóny bude zároveň poďakovaním za hráčsku kariéru pre legendu slovenských trávnikov - Viktora Pečovského.

A my sme veľmi radi, že sa mu môžeme poďakovať za deväť sezón v žltozelenom drese aj s vami.


poďakovať sa legende v plnom počte

Posledné kolo skupiny o titul odohrajú šošoni doma proti Michalovciam v júli, čo znamená uvoľnenie bezpečnostných opatrení pre fanúšikov a povolenie obsadenosti až do 50% kapacity štadióna za dodržania podmienky šachovnicového sedenia (s výnimkou osôb žijúcich v jednej domácnosti).

Poďakovanie Viktorovi Pečovskému si tak budú môcť pozrieť všetci držitelia permanentných kariet a zvyšné vstupenky poputujú do predaja. 

Veríme, že si nenecháte ujsť tento jedinečný zápas, ktorý bude zároveň uzatváracím zápasom sezóny 2019/2020.


vizitka viktora pečovského pod dubňom

Viktor Pečovský prestúpil z Banskej Bystrice pod Dubeň v roku 2011, keď sa dohodol s vedením šošonov najskôr na trojročnej zmluve. V zostave šošonov sa takmer okamžite udomácnil a na dlhé roky sa stal srdcom stredovej formácie žltozelených. V Žiline zažil najväčšie úspechy, keď vybojoval s tímom hneď vo svojej prvej sezóne pod Dubňom jediné DOUBLE v histórii klubu. Stabilné výkony ho vyniesli ako jedného z mála hráčov našej ligy až do reprezentácie, v ktorej bol pri pamätnom víťazstve nad Španielmi na našom Štadióne MŠK a neskôr aj na pamätných Majstrovstvách Európy 2016.

Ako kapitán viedol šošonov aj v nezabudnuteľných súbojoch predkôl Európskej ligy proti Poltave či Bilbau a ako prvý dvíhal nad hlavu majstrovský pohár v roku 2017.

Peči bol pre viacerých súčasných reprezentantov Slovenska, ktorí sú zároveň našimi odchovancami, akýmsi futbalovým otcom či starším bratom.

Viktor si nikdy nevyskúšal inú ligu než tú slovenskú. Napriek ponukám odolal, a aj preto ho môžeme právom nazývať - ligová legenda, ktorej rekordný počet štartov v najbližšej dobe prekoná niekto asi len ťažko.

Peči, už teraz ďakujeme.


celková bilancia viktora v lige

  • 421 zápasov | 16 gólov

ZA MŠK ŽILINA

  • 251 súťažných duelov (vrátane pohárových)
  • 10 gólov | 8 asistencií

Facebook