Pred zápasom ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
V sobotu o 17:00 hod. sa šiestimi zápasmi uzavrie 10. kolom nadstavbovej časti Fortuna ligy ročník 2017/2018. Futbalisti MŠK Žilina cestujú na bratislavské Pasienky, kde si to v boji o Európu rozdajú so Slovanom Bratislava.

Pod Dubňom všetci pevne veria, že sobotný duel bude posledným v ročníku a že prípadná baráž pôjde mimo šošonov.

OSLAVA 110 ROKOV UŽ V UTOROK

Proti Slovanu tak potrebujeme bezpodmienečne vyhrať, ak si chceme sezónu skrátiť a dlhšie sa pripravovať na predkolá Európskej ligy. Na Pasienky máme príjemné spomienky, keď sme v tamojšom poslednom stretnutí spečatili siedmy titul. Po roku sú síce zostavy rozdielne, no šošoni znova myslia len na výhru.

Náš súper sa výhrou v poslednom kole proti Dunajskej Strede 1:0 prepracoval na 2. miesto, no zároveň sa mu pred sobotným stretnutím vykartovala dvojica De Kamps a Sekulić. Po zisku Slovenského pohára podľahol najtesnejšie Ružomberku 0:1.

situácia v tabuľke

Majster už je jasný, no situácia na miestach pod ním je aj pred posledným kolom zamotaná. Naši futbalisti potrebujú na vyhnutie sa baráži jedine víťazstvo na Slovane. V prípade, že by sa tak stalo a Dunajská Streda nevyhrá v Ružomberku, práve tím zo Žitného ostrova zabojuje o Európu v baráži.

Ak by vyhrali šošoni a aj Dunajská Streda, na štvrté miesto by klesol Slovan. Baráž by sa v tomto prípade nehrala, pretože Slovan by mal automaticky právo na európsku miestenku, pretože vyhral Slovnaft Cup.

dať víťazný gól

Kabína trénera Adriána Guľu vygradovala formu v posledných kolách, keď tromi výhrami v rade stále môže pomýšľať na medailové priečky. Všetko máme pred posledným kolom vo vlastných rukách.

"V každom zápase ideme na víťazstvo, práve preto by sobota nemala byť výnimkou ohľadom nášho postoja. Vieme, s kým hráme. Toto je pre nás "siedmy playoff zápas", v ktorom môže nastať čokoľvek. Som presvedčený, že v takomto ponímaní dokážeme stretnutie zvládnuť do víťazstva, ale iba s ostrou dávkou túžby a entuziazmu."

Ušetrili sme si gólový apetít z Trnavy? "Je cítiť, že keď sa chalani dostanú do stavu, kedy otvoria súpera, futbal im mimoriadne chutí. Verím, že tomu bude rovnako aj v sobotu. Zopakujem, že ma nezaujíma skóre, nech sme si ušetrili aj pol góla, hlavne nech je víťazný."

Posledný duel na Pasienkoch bol nielen víťazný, ale aj majstrovský. "Určite by sme takýto priebeh a aj výkon, pretože bol z našej strany veľmi kvalitný, brali. Je to nový zápas, nová sezóna, no emóciu máme v sebe stále. Možno posledné meranie síl v aktuálnej sezóne berieme ako jedno jediné. Vyžrebovali nám Slovan, ideme do Bratislavy odohrať zápas, ktorý nám môže priniesť Európu. Potrebujeme ísť nadoraz a dostať zo seba všetko."

Zdravotne sa stav posunul k lepšiemu. "Mimo je stále Robo Polievka, s mužstvom však už trénoval Lukáš Jánošík," uzavrel novinky z kuchyne žltozelených 42-ročný kormidelník, pre ktorého to môže byť posledný zápas na lavičke MŠK.

žilinské víťazné DNA

Proti Slovanu nechýbal v končiacom sa ročníka obrane šošonov ani minútu. Dávid Hancko aj o tom, že tlak na výhru môže byť pozitívny.

malé finále pohára

V posledných zápasoch plnohodnotne zaskočil za zraneného Ivana Diaza a v strede poľa patril k najlepším. Viktor Pečovský vníma sobotné stretnutie ako "vrchol" ročníka. "Berieme to ako malé finále pohára. Všetci vieme, o čo nám ide. Verím, že to zvládneme a sezónu si skrátime."

Proti belasým sme sa stretli na jar už v dvoch zápasoch, ktoré boli úplne rozdielne. "Slovan má kvalitné mužstvo, skúsených hráčov. Aj doma sme sa naposledy presvedčili, že pri našom zodpovednom výkone, na nich máme."

Osobne sa aj Viktor v posledných kolách cíti na trávniku sebavedomo, môže za to podľa neho celý tím. "Je to zrkadlo všetkých chalanov, všetkým sa darí. Preto verím, že nám to ešte jedno kolo vydrží, vyhráme a uzavrieme to už v sobotu," dodáva Peči, ktorý už siaha na 400-zápasovú métu vo svojej kariére.

Posledné desiate kolo nadstavbovej časti, ktoré má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať trojica arbitrov, ako hlavný Boris Marherka, na čiarach asistujú Dušan Hrčka a Peter Kováč.

Facebook