Pred zápasom ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Po absolvovaní Mikuláša s MŠK sa družina Adriána Guľu znova plne sústredí na posledný zápas tohto roka, na ktorý vycestuje do Bratislavy už o deň skôr.

Všetci hráči sa na šláger 19. kola, uzatvárajúci tohtoročnú edíciu Fortuna ligy, tešia. Proti nám stojí súper, ťahajúci spomedzi ligistov najdlhšiu sériu bez prehry. Naposledy odchádzali z trávnika zverenci trénera Papavasilioua bez bodu práve pod Dubňom ešte v septembri. Slovan bude po jeseni isto zimovať na 2. priečke, my musíme o 3. miesto zabojovať. "Mužstvo je takmer v plnej sile, až na Kuba Paura, ktorého štart je otázny," načal otázku zdravotného stavu kabíny hlavný tréner Adrián Guľa. Napriek blížiacej sa prestávke majú chlapci ešte väčšiu chuť na zápas s rivalom. "Atmosféra je výborná, chalani neustále pokračujú v nastolenom režime, pred nami stojí zaujímavé stretnutie, zaujímavá výzva, v ktorej chceme uspieť." Duel s belasými môže veľa napovedať aj do jarnej časti. "Z pohľadu tabuľky to je ťažký duel, ale bol by taký aj bez ohľadu na pozície. Dva výborné tímy s veľkými individualitami, preto je meranie síl so Slovanom vždy pozoruhodné a tešíme sa na to." Slovan ťahá úspešnú sériu bez prehry. "Prehrali u nás a odvtedy nenašli premožiteľa, to je ďalšia motivácia." S Bratislavčanmi to bolo pri ich poslednej prehre, pod Dubňom vybavené za polčas, s Trnavou sme trpezlivosťou zlomili zápas až v druhom polčase. "Každý zápas má svoj vlastný vývoj. Nepozeráme sa na Trnavu ani predchádzajúce zápasy z pohľadu vývoja. Chceme hrať naplno počas celého stretnutia, nielen po fyzickej stránke, ale aj po taktickej stránke. Preto očakávam kvalitný súboj." Slovan doma bude aktívnejší, útočnejší než na našom štadióne. "Slovan má svoj špecifický štýl, predpokladáme, že to nebude iba o vysokom napádaní a pressingu. Na všetko chlapcov pripravujeme. Dôležitejšia bude naša reakcia - náš výkon. Nie, aby sme čakali, ale aby sme boli odvážni, draví."

Miloš Volešák potvrdzuje svoje kvality najmä proti kvalitnejším súperom, akým bude aj tím z hlavného mesta. "Nielen mne, ale všetkým na trávniku viac vyhovuje, keď s nami chce hrať súper otvorený futbal. Verím, že to potvrdíme a dokážeme sa presadiť." Slovan je v tabuľke na 2. mieste a bude tam s istotou aj po nedeli. "Ideme sa tam sústrediť na svoje veci, s túžbou vyhrať. Musíme zlepšiť našu hru, nemáme sa na čo šetriť, dáme do toho všetko." Miloš ako šošon odchádzal z Pasienkov iba s tromi bodmi. "Tým, že je to posledný zápas, je veľmi dôležité, aby sa vyhral. Práve počas zimnej prestávky sa mysli na ten predchádzajúci duel. Trojbodové zakončenie jesene nám určite dá cez prípravu nový impulz." Chalani v kabíne sa zhodli, že potrebovali úspešné meranie sil ako proti Trnave. "Napriek tomu, že zápas nebol po hernej stránke z našej strany najlepší, našlo sa tam aj veľa pozitív, bol to naozaj ťažký zápas, ktorý nám však pridal na sebavedomí. Presvedčili sme sa o tom, že aj keď sa zápas nevyvíja podľa našich predstáv, vieme byť úspešní." Milošovi sme položili aj kontrolnú otázku, kedy Slovan naposledy prehral? "Je to možné, že naposledy s nami. Budeme určite namotivovaní, ak budeme tímoví na ihrisku, tak verím, že uspejeme." Veľmi náročný polrok sa v nedeľu uzavrie. "Cítime, že nás čaká posledný zápas, nik sa nebude šetriť. Až potom padne voľno vhod," uzavrela rozhovor brankárska jednotka, ktorá od júla odchytala 26 súťažných stretnutí.

Pred stretnutím sme vyspovedali Bojana Letića, ktorý sa v Slovenčine rapídne zlepšuje.

Nedeľný televízny duel má výkop o 14:00 a rozhodovať ho bude trojica Peter Kráľovič ako hlavný arbiter, asistentmi budú Martin Balko a Dušan Hrčka.

Facebook