Pred zápasom MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce
Svoj víkendový zápas, stretnutie 22. kola Fortuna ligy, odohráme po týždni opäť v piatok, keď nastúpime na svoj prvý jarný domáci duel proti nováčikovi z Michaloviec.

Ten zavíta na štadión MŠK už po druhýkrát v sezóne. V prvom vzájomnom dueli sme ťahali za dlhšiu časť povrazu, keď sme v oboch polčasoch strelili po góle. Tri body ostali doma zásluhou Jara Mihalíka a Laca Bénesa. S rovnakým odhodlaním vstúpime na trávnik aj v piatok od 18:00 hod. proti MFK, ktoré rovnako ako my neodohralo plánovaný zápas 21. kola proti Slovanu Bratislava. Michalovčania urobili počas zimnej prestávky v kádri poriadny prievan a zmeny neobišli ani trénerskú stoličku, čo je signálom toho, že jediným cieľom je udržanie ligy na Zemplíne. Súper aj naši futbalisti chcú odčiniť najtesnejšie prehry 0:1 z prvého jarného kola. My pevne veríme, že väčšia radosť bude prevládať po zápase v šatni žltozelených.

Zdravotný stav kabíny priblížil tréner Adrián Guľa. "Stále pretrváva choroba Mira Káčera, ktorý má virózu. Individuálne s fyzioterapeutom trénuje Ondro Švejdík. Ostatní sa pripravujú spoločne na zápas s Michalovcami."

V šatni sa stáva stále viac ostrieľanejším Chigozie Mbah, ktorý má za sebou prvý zápas v lige, stihol si pripísať už aj gól a asistenciu v žltozelenom drese, ale ešte mu chýba štart na domácom trávniku. "Chiggy" verí, že si ho pripíše už s Michalovcami. "Veľmi sa teším na prvý zápas na našom štadióne, ešte som tu nehral. Verím, že sa dostanem na ihrisko a záverečné skóre bude pre náš tím priaznivé." Žilinská "10" si uvedomuje, že tím má omnoho väčší potenciál, ako ukázal v Skalici. "Musíme sa lepšie pohybovať a dostávať sa do zakončenia. Držali sme loptu, bránili sme dobre, ale v útoku sme si nevytvorili dostatok príležitostí. Ak budeme hrať odvážnejšie, ofenzívnejšie, tak prídu aj góly." Premiéra tak nebola víťazná. "Priznám sa, že som predtým nikdy nehral súťažný zápas pred takým počtom ľudí, fanúšikov. Myslím si, že som bol z toho trochu nervózny a nehral to, čo dokážem." Po Skalici nás ihneď čaká aj druhý nováčik, proti ktorému máme jednoznačný cieľ. "Defenzívny blok nám už, dúfajme, nebude robiť problém. Neustále si na seba viac zvykáme na trávniku a bude to len lepšie. Verím nám," odhodlane uzavrel predzápasový rozhovor mladý Nigérijčan.

S mužstvom absolvoval tréningovú jednotku aj obranca Ernest Mabouka. "Cítim sa fajn, plne sa sústredím na zápas s Michalovcami." povedal kamerunský pravý obranca.

V predzápasovom bulletine vám predstavíme súpera, porozprávame sa s Nerminom Haskićom a Filipom Hlohovským. Nezabudneme ani na rezervu, ktorá v sobotu štartuje ligovú jar, rovnako ako ďalšie mládežnícke výbery.

Pred súbojom s MFK Zemplín sme sa porozprávali aj s Jakubom Michlíkom, ktorý má oproti septembrovému duelu väčšiu šancu prehovoriť o dianí na ihrisku.

Piatkový duel budú rozhodovať, ako hlavný Filip Glova, na čiarach asistujú Branislav Hancko a Ján Pozor. Výkop je naplánovaný na 18:00 hod. a ženy majú na zápas vstup zdarma.

Facebook