Pred zápasom MŠK Žilina - MFK Skalica (hrá sa v Poprade)
Posledný "domáci" zápas odohráme pod Tatrami proti nováčikovi zo Záhoria, tímu MFK Skalica.

 Žltozelení aj Skaličania sa už v NTC v Poprade predstavili proti Ružomberčanom, ktorí na začiatku sezóny rovnako rekonštruovali trávnik. My sme remizovali 2:2 a posledný tím si vtedy pripísal jedinú výhru na ihriskách súperov po góloch Lietavu a Gašparíka, ktorí už na Záhorí nepôsobia. Tretí gól pridal Mazan. V súčasnej situácii ide obom mužstvám o veľa, Skalica stráca 4 body na záchranu v lige, my chceme jednoznačne stúpať v tabuľke na 4. miesto, na ktoré máme manko troch bodov. Jedine víťazstvo bude živiť naše nádeje na účasť v pohárovej Európe. A práve Skalica je jediným tímom, ktorý v tejto sezóne šošoni neporazili.

„Zápas so Skalicou prichádza vždy po top zápasoch so Slovanom a ťažko prepíname, resp. nedokázali sme prepnúť na papierovo slabšieho súpera. To teraz neplatí. Pre nás už nik nie je papierovo slabší, pre nás sú všetci veľkou motiváciou zvíťaziť," prezradil z rozhovoru v predzápasovom bulletine hlavný tréner Adrián Guľa. Mužstvo na psychike neklesá, naopak.„Je dôležité, aby sme v to stále verili, do poslednej sekundy mali nezlomnú vôľu, odhodlanie a výdrž. Karty sú rozdané. Cieľ je jasný, tri zápasy - deväť bodov." Zostava a jej zdravotný stav sa po zápase so Slovanom nevyvíja najlepšie. "Otázny je štart Jakuba Paura, všetci ostatní sú pripravení nastúpiť." Denis Vavro dostal od disciplinárnej komisie SFZ trest na jedno stretnutie za dodatočne udelenú červenú kartu a do zápasu v Poprade nebude môcť nastúpiť.

Na kameru sme vyspovedali brankára Miloša Volešáka, pre ktorého sú zápasy so Skalicou niekedy náročnejšie ako s tímami v tabuľke nad nami.

Sezóna finišuje a už vyše dva mesiace pod Dubňom pôsobí český obranca Ondřej Švejdík. Ako na neho zapôsobila kabína žltozelených? "Chalani ma vzali rýchlo medzi seba, sú fajn, je tu dobrá partia, netvoria sa žiadne skupinky, medzi mladými si to užívam. Najviac som si sadol s Patrikom Le Giangom." Ako vníma svoju pozíciu v tíme? "Som futbalista a chcem hrať každý zápas. V momente, keď nie som na ihrisku a nemôžem hrať, nemôžem byť ani spokojný. Musím to iba rešpektovať." V posledných zápasoch sme sa strelecky nepresadili. "Sme útočné mužstvo, hoci sme nedali góly, vypracovali sme si dostatok šancí. Sústredíme sa viac na ofenzívnu fázu, z toho niekedy vyplývajú aj príležitosti našich protivníkov." Posledné tri kolá budú náročné, no stále bojujeme o Európu. "Nemyslím, že je potrebné to zveličovať, že ide o posledné zápasy. Dal by som tomu rovnakú váhu ako ostatným duelom. Každé stretnutie je rovnako dôležité, či ide o úvodné kolo alebo posledné. Nepôjde ani tak o psychiku, tá sa prejaví skôr v pohárových dueloch. V lige ide o dlhodobú záležitosť, raz prehráte, potom to opravíte výhrou. Na psychike sa dá pracovať stále," uzavrel rozhovor 33-ročný rodák z Opavy.

Zápas v piatok pod Tatrami má výkop o 20:00 hod. a rozhodovať ho bude trojica arbitrov, ako hlavný Vladimír Vnuk, na čiarach budú asistovať Michal Tomčík a Peter Jenčura.

Facebook