Pred zápasom MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina
Až v poslednom kole sa premiérovo predstavíme u nováčika zo Zemplína, proti ktorému sme už stihli odohrať dva domáce zápasy s polovičným, trojbodovým zásahom.

Najskôr sme zvíťazili v septembri 2:0 a rovnako dva góly sme strelili Michalovčanom aj na jar, no v marci nám to na body nestačilo, keď Zemplín otočil priebeh stretnutia, využil našu maródku a tešil sa z cenného triumfu. Aj tieto body držia Michalovce pred Skalicou, ktoré potrebujú v poslednom kole uhrať minimálne remízu, aby sa nemuseli spoliehať na výsledok Skaličanov. Naši chalani nezvládli posledné stretnutie, ktoré ich už naisto obralo o šancu zahrať si predkolá Európskej ligy. Piate miesto je určite neúspechom, na Východ však necestujeme s porazeneckou náladou.

"Všetci hráme za Žilinu, úlohy sú jasné, ísť naplno a zvíťaziť," zdôraznil hlavný tréner Adrián Guľa, ktorý bol po poslednom zápase sklamaný. "Ideme tam s cieľom napraviť si chuť, renomé a víťazne sa rozlúčiť so sezónou." V poslednom vzájomnom zápase nám nepomohla ani zjavná prevaha k získaniu bodov, ideme si preto po požičané. "Nielen im máme čo vracať, ale bojujeme a spoločne hráme za Žilinu, za náš dres, preto by mala byť vnútorná motivácia hráča nastavená tak, aby urobil maximum pre víťazstvo, pretože reprezentujeme seba aj klub." Na Zemplín necestujeme v najsilnejšom zložení, dostanú príležitosť aj nejaké nečakané mená? "Zásadné zmeny nebudeme robiť. Viktora Pečovského sme už uvolnili pre potreby reprezentácie, Jakub Paur nie je zdravotne v poriadku, Laco Bénes trénuje s mužstvom, no nebudeme riskovať jeho nasadenie, Denis Vavro je zas chorý. Určité zmeny teda s istotou nastanú, no nebudú zásadné." Trénera mrzí umiestnenie, no teraz sa ešte plne sústredí na posledný zápas sezóny 2015/2016. "V kabíne je cítiť sklamanie, no na celkové hodnotenie ročníka bude čas po piatkovom dueli."

Do známeho prostredia sa vráti náš odchovanec Michal Škvarka, ktorý bol v meste na východe v ročníku 2011/2012 na hosťovaní.

Na východe pôsobil aj bosniansky útočník Nermin Haskić. V drese Košíc odohral proti piatkovému protivníkovi niekoľko prípravných zápasov.

"Je to zaujímavé mužstvo, ktoré má niekoľko zahraničných hráčov s dobrou technikou. Vždy to boli dobré zápasy, kvalitné, hlavne u nich doma to bude kombinačné." Prehra s Trenčínom stále mrzí, navyše sme stratili akékoľvek nádeje na Európsku ligu. "Stále nad tým rozmýšľam. Ešte aj Trnava prehrala. Veľká škoda, pretože sme si verili. Teraz sa potrebujeme sústrediť na Michalovce, odohrať to na hrane svojich možností a zakončiť ročník výhrou." Súper musí, my môžeme, aký očakáva duel náš útočník? "Michalovce budú určite očakávať, že Skalica nebude bodovať v Trenčíne. Oni sa však rovnako budú snažiť, budú to mať vo svojej moci. Dajú do toho všetko, rovnako ani my sa nemáme na čo šetriť." Mužstvo cez týždeň trénovalo svoju mušku aj pri teambuildingu. Celá kabína si vyskúšala paintball. "Veľmi to pomohlo. Na chvíľu sme dostali z hlavy preč futbal, oddýchli sme si. Takýchto vydarených akcií by malo byť čím viac, pretože sme spolu aj mimo ihriska a utužujeme kolektív. Potom sa to vráti aj na trávniku," poznamenal najlepší strelec žltozelených s ôsmimi fortunaligovými zásahmi. Hodnotí sezónu pozitívne? "Možno pred piatimi, šiestimi zápasmi by som povedal, že bola úspešná. Potom to však bolo na mne, ale ja som nedal góly proti Senici a Slovanu, kde sme stratili rozhodujúce body. Stále ma to škrie a nemôžem to hodiť za seba. Musím na sebe robiť, aby som ešte viac pomohol mužstvu. Máme vysoké ambície, nechceme sa strachovať o priečky, ktoré zaručujú Európu, ale s predstihom si ich zabezpečiť," ukončil rozhovor s vyhliadkou do budúcej sezóny rodák z Banovići.

Celé posledné kolo má výkop o 20:30 hod. Náš zápas budú rozhodovať Pavlík ako hlavný arbiter, Lieskovský a Pozor na čiarach.

Facebook