Pred zápasom FK DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina
V sobotnom televíznom dueli sa predstaví mužstvo trénera Adriána Guľu na horúcej pôde Dunajskej Stredy, kde býva atmosféra nielen na trávniku, ale aj medzi fanúšikmi naozaj vyburcovaná.

 Ani tentokrát nebude chcieť žiaden z tímov pustiť body, a tak nás čaká pikantný súboj. Všetci žltozelení veria, že odčiníme zaváhanie z prvého vzájomného zápasu pod Dubňom, kde sme nedokázali pretaviť veľkú prevahu do gólových zakončení a trojbodového zisku. Na Žitný ostrov cestujeme posilnení stredajším postupom do osemfinále Slovenského pohára, avšak nie v kompletnej zložení. "Pre zranenie s určitosťou nepočítame s Mišom Škvarkom, štart Roba Mazáňa a Kuba Paura je otázny," načal otázku zostavy hlavný tréner Adrián Guľa. Svojich zverencov pripravuje na to, že stretnutie na Žitnom ostrove môže bolieť. "Chalani vedia, akým spôsobom hrá protivník a čo môžu očakávať. Na videu sme si detailne rozobrali hru Dunajskej Stredy, pozreli sme si, kadiaľ bude viesť cesta k úspešnému výsledku. Tešíme sa na vzájomnú konfrontáciu. Atmosféra aj spôsob hry sobotného súpera predurčuje zápas ku kvalitnému stretnutiu." Rovnako bude dôležité zvládnuť duel mentálne, zachovať si chladnú hlavu. "Zažili sme podobné súboje v Európskej lige, preto to môžeme vnímať podobne. Súper má kvalitu, najmä v domácom prostredí. Toto by mal hráč vyhľadávať, tešiť sa na to, nie sa pred tým skrývať. Sú to bonusy, že divácke zázemie podporuje výrazne futbal. Preto musíme ísť do toho aj my celým svojim srdcom a odhodlaním." DAC potrebuje na domácom trávniku zbierať body, môže sa hrať otvorenejší futbal ako naposledy pod Dubňom. "Určite budú chcieť zlomiť posledné nevydarené stretnutia. Naša ostražitosť však nemá prameniť iba zo spomínaného dôvodu. Pozornosť musí byť stopercentná, chceme využiť skúseností - z úspešných európskych vystúpeniach, ale aj z poľavení v domácich ligových zápasoch. Všetku prax chceme zužitkovať v sobotnom stretnutí na to, aby sme boli úspešní." Guľov tím nepodal dobrý výkon iba proti Myjave, ale aj v týždni v Borčiciach. Zamiešali mu hlavu pohárové výkony hráčov? "Ako som už spomínal, sledujeme u hráčov dlhodobejšie parametre. Oba zápasy však môžu privážiť v rozhodovaní, ktorý hráč sa objaví na trávniku."

Pred duelom sme sa porozprávali aj s útočníkom Nerminom Haskićom, ktorý uzatváral skóre v zápase s Myjavou, v Borčiciach ho, naopak, otváral. "Na tréningu vydám zo seba všetko, potom sa to odzrkadľuje v zápase. Dúfam, že to bude pokračovať aj v Dunajskej Strede." Práve na Žitnom ostrove nastúpil naposledy Bosniak ešte v drese Košíc. "Bol to kvalitný duel s dobrou atmosférou. Otváral som skóre v prvom polčase, domáci hneď po nástupe z kabín vyrovnali. Nakoniec sme remizovali, čo nám vyhovovalo. Teraz tam ideme jednoznačne po tri body. Musíme hrať ako proti Myjave a Borčiciam, agresívne, držať sa svojej hry. Iba takto to zvládneme." Nermin sa na trávniku môže stretnúť aj s bývalým košickým spoluhráčom Pačindom. "Možno mu napíšem. Od odchodu z Košíc nie sme v kontakte. Skôr som v spojení so Srbmi hrajúcimi na východe," ukončil pracovitý Bosniak, ktorému s každým gólom rastie sebavedomie.

Na kameru sme vyspovedali obrancu Denisa Vavra, ktorý po pauze v zostave proti Myjave odohral plnú minutáž v Borčiciach.

Zápas 15.kola má výkop o 18:20 a rozhodovať ho bude trojica arbitrov - ako hlavný Mário Vlk, na čiarach mu budú asistovať Tomáš Somoláni a Rastislav Žákech.

Facebook