Pred zápasom AS Trenčín - MŠK Žilina
Nedeľným stretnutím v Trenčíne, v ktorom sa po štvrtýkrát v sezóne postavia futbalisti MŠK Žilina domácim AS, uzavrie Fortuna liga svoje 8. nadstavbové kolo.

Útočný súboj tentoraz nebude predstavovať boj o tie najvyššie priečky, no v hre je dôležitá 4. pozícia v tabuľke, ktorá môže v prípadnej baráži znamenať výhodu domáceho prostredia. Náboj stretnutiu dodáva aj niekoľko exhráčov v oboch táboroch a fakt, že šošonom posledné vzájomné merania síl nevyšli podľa predstáv.

Trenčania sa aktuálne prezentujú striedavými výkonmi a častokrát sú tak nevyspytateľní, čo potvrdzuje až pravidelné striedanie výhier s prehrami. Naposledy jasne triumfovali na Žitnom ostrove, kde dokázali ako jediný tím zvíťaziť, no predtým s DAC doma prehrali a pod hradom Matúša Čáka podľahli aj Slovanu. Produktívnejší sú tak zverenci trénera Vladimíra Cifraniča aktuálne na ihriskách súperov, naopak, v domácom prostredí sú bodovo na chvoste tabuľky o titul. V našich vzájomných dueloch však platia vlastné štatistiky, 19 gólov v troch stretnutiach aktuálnej sezóny hovorí za všetko.

zvýšiť produktivitu, napodobniť duel spred týždňa

Nový impulz a aj vzpruhu znamenalo víťazstvo 3:0 nad Ružomberkom, ktoré nám pred týždňom vlialo nádej na úspešný finiš tohto ročníka. Rovnako to vidí tréner Adrián Guľa.

"Každé víťazstvo poteší, navyše toto prišlo po kvalitnom výkone. Chalani potrebujú sebadôveru podporiť nielen procesom z tréningu, ale aj skóre zo zápasu. V nedeľu je pred nami nové stretnutie, v ktorom to znova nebude fungovať samé, potrebujeme do toho vložiť kondičnú, emočnú zložku a hlavne hernú kvalitu, ktorú hráči nepochybne majú," podotýka hlavný tréner MŠK, ktorého družinu čaká úplne rozdielny štýl než proti Ružomberku. "Iný zápas, ale hlavne veľmi dobrý zápas, v ktorom musíme na maximum a určite nám znova veľa dá do blízkej budúcnosti." Merania síl s Trenčanmi sme v aktuálnej sezóne odštartovali výhrou 5:1, no následne padali "päťky" do našej siete. "Nevyšli kvôli produktivite, ktorá bude znova rozhodovať. Tak v našej, ako aj v súperovej šestnástke."

Poslední dvaja majstri chýbajú na medailových priečkach, je to prekvapujúce podľa 42-ročného rodáka z Novák? "Je to vývoj v tabuľke a treba to akceptovať. Urobíme všetko pre to, aby sme navýšili náš náskok pred Trenčínom a aby sme sa tlačili na Slovan, stále sa matematicky dá poskočiť na 3. miesto. Preto musíme bojovať."

Pri otázke zdravotného stavu si kormidelník povzdychol. "Otázny je štart Lukáša Jánošíka a Ivana Diaza, čo je komplikáciou, no verím, že sa nám to podarí nahradiť tímovosťou. V zápase "B"-tímu si navyše Maťo Gamboš zlomil ruku. Ostatní chalani absolvovali celý týždeň plnú tréningovú záťaž a sú pripravení na zápas," hovorí v predzápasovom interview kormidelník MŠK, ktorý naďalej verí v pohárovú Európu.

trenčínu máme čo vracať

V poslednom dueli podal spoľahlivý výkon na ľavej strane obrany skúsený František Kubík. Uvidíme ho v základe aj v Trenčíne, kde futbalovo vyrastal?

veľa gólov, viac však v trenčianskej sieti

Azda najlepšiu úspešnosť má v tejto sezóne proti Trenčínu Miroslav Káčer, ktorý tretinu zo svojich šiestich gólov strelil práve nedeľnému súperovi, a na to mu stačili iba dva duely.

"V prvom rade verím, že dostanem od trénera šancu a potom môžem pomôcť tímu aj gólovo. Naposledy mi to padlo ešte na jeseň, práve v zápase na umelej tráve nedeľného protivníka, bolo by fajn to zopakovať," prezrádza "Kačka", ktorý však pri poslednom dueli s Trenčínom absentoval pre problémy s členkom. "Povedali sme si, že defenzíva musí byť jednoznačne kvalitnejšia, potrebujeme si vzadu určite viac pomôcť, lebo iba tak sa vyvarujeme gólom. Je to už zvykom, že vzájomné zápasy sú plné gólov, no verím, že tentokrát ich bude viac v trenčianskej sieti," želá si rodák z Hričova, pričom v nedeľu to bude priamy súboj o 4. miesto. "Stále máme o čo hrať, však v hre je Európa, preto sa sústredíme na tri body, nie na postavenie a kalkulovanie v tabuľke," dodáva dôrazný stredopoliar, ktorý v nedeľu môže proti AS odohrať už 14. vzájomné stretnutie.

Nedeľný duel, ktorý má výkop o 15:20 hod. v Trenčíne, bude mať na starosti trojica arbitrov, ako hlavný Peter Ziemba, na čiarach asistujú Tomáš Somoláni a Daniel Poláček.

Facebook