Pred zápasom 4.kola Slovnaft Cupu TJ Iskra Borčice - MŠK Žilina
Po výhrach nad Strážskym a Liptovským Mikulášom sa v 4. kole predstavíme na trávniku ambicióznych Borčíc, ktoré momentálne kraľujú II.lige, skupine západ.

 Po víkendovom víťazstve nad Myjavou a zmenách v kabíne sa atmosféra v šatni rapídne zlepšila a hráči sa tešia na stredajší duel. Pre šošonov bude prekážka menom TJ Iskra Borčice azda prvou vážnejšou v pohári. "Čaká nás mužstvo ostrieľaných hráčov, ktorí majú proti Žiline veľkú motiváciu. Je to pre nás ligový zápas, ktorý berieme s maximálnym významom a veľkou túžbou ísť ďalej," zdôraznil pred dohrávkou 4. kola Slovnaft Cupu hlavný tréner Adrián Guľa. Iskru môžeme výkonmi porovnávať s fortunaligovými tímami. "Takto k tomu pristupujeme a rozprávame sa o tom s chlapcami. Proti nám sa postaví protivník s bohatými skúsenosťami z najvyššej ligy." Kormidelník sa nechystá so zostavou experimentovať. "Sme pripravení znova vybrať hráčov, ktorí sú podľa nás najsilnejší na to, aby sme postúpili." Využil lodivod šošonov aj septembrové skúsenosti svojho kolegu Jara Kentoša, ktorý s B-tímom remizoval na pôde Iskry? "Bavili sme sa o tom a ešte budeme. Teraz to však značí úplne iný zápas. Príde tam prvé mužstvo Žiliny, motivácia súpera bude ešte výraznejšia. Očakávam úplne odlišný súboj, je to iná súťaž. Rozhoduje sa v jednom zápase, preto bude odhodlanie oboch kabín rozdielne," zhrnul stredajšie pohárové stretnutie 4. kola Slovnaft Cupu 40-ročný šéf lavičky.

Osobnú skúsenosť z majstrovského stretnutia za B-tím bude môcť využiť aj záložník Filip Hlohovský, ktorý odohral u druholigového protivníka plných 90 minút. "Vtedy sme tam viedli už 2:0, nakoniec sme iba remizovali. Veríme, že zajtra budeme úspešnejší." Práve premrhaný náskok rezervy môže slúžiť ako príklad pre A-tím. "Majú mužstvo plné hráčov, ktorí hrali najvyššiu ligu. Musíme si na nich dať pozor, byť koncentrovaní, pristúpiť k tomu zodpovedne a nič si neuľahčiť. Pokiaľ splníme tieto veci, tak sa nebojím, že by sme neuhrali dobrý výsledok. Kvalita v Borčiciach nepochybne je, my si avšak ideme za svojim cieľom."

Na kamere sme vyspovedali Aleša Mandousa a Lukáša Jánošíka, ktorí rovnako ako Filip Hlohovský odohrali septembrový zápas v Borčiciach za rezervný tím.

Výkop pohárového stretnutia je naplánovaný na 14:00. Rozhodovať ho bude trojica rozhodcov, ako hlavný Pavel Ochotnický, na čiarach mu budú pomáhať Peter Kováč a Marek Galo.

Facebook