Pred zápasom 3. kola Slovnaft Cupu: ŠK Závažná Poruba - MŠK Žilina
Po takmer mesačnej pauze pokračuje naša cesta v 49. ročníku Slovenského pohára, kde v treťom kole cestujeme tentoraz na Liptov. V ňom si zmeriame sily s ďalším štvrtoligistom, tentoraz s ŠK Závažná Poruba, s ktorou sa stretáme premiérovo.

Liptáci majú za sebou obe kolá v Slovnaft Cupe, v ktorých najskôr zdolala v derby Liptovský Mikuláš - Palúdzku jasne 3:0 a v druhom kole si v prestrelke poradila s Oravským Veselým 4:3. Horšie to je so štartom v IV. lige skupine sever, kde má Poruba po siedmich odohraných kolách na konte iba šesť bodov za dve výhry. Tie sa zrodili s Makovom a Tvrdošínom, a preto je momentálne tím trénera Miroslava Droppu až na predposledných priečkach.

priestor pre mladých ukázať sa a postúpiť

Pre zverencov trénera Adriána Guľu sa rozbiehajú dva "anglické týždne" po sebe, navyše v lige nás čakajú súboje proti mužstvám, ktoré v minulom roku skončili tesne za nami. Plánuje preto využiť v stredu na Liptove kormidelník MŠK prevažne hráčov zo širšieho kádra, prípadne "B"-tímu?

"Áno, tento zámer je jasný. Ísť do zápasu s mixom hráčov, ako to bolo naposledy v II. kole pohára. Je tu priestor pre chalanov, ktorí ukazujú solídnu výkonnosť v "B"-mužstve a dostanú možnosť postúpiť aj v pohári. Preto verím v plnú vážnosť, aby maximálne uchopili túto šancu, vyhrali sme a postúpili ďalej," hovorí o možnom zložení zostavy 42-ročný tréner. V Dobrej Nive si odkrútili svoju premiéru v "Áčku" hneď dvaja mladíci. "Hrozí" niečo podobné aj teraz? "Do premiéry asi nie, no podľa zdravotného stavu je možné, že povoláme Roba Boženíka."

V prvom vystúpení tohtosezónneho Slovnaft Cupu sme rozhodli o postupe už v prvom polčase, rovnaký scenár plánujú guľovci aj túto stredu. "Samozrejme, zápasy s papierovo slabšími súpermi je podstatné uchopiť po svojom. Hrať vo vysokom tempe, hrať svoj futbal a neprispôsobiť sa tempu súpera. Zámer je schytiť duel od prvej sekundy." Duely s prvoligistami sú pre menšie futbalové kluby sviatkom, čomu sa podobá aj atmosféra na trávniku i v hľadisku. "O súperovi máme pár informácií, sú to mladí chlapci, ktorí hrali v dorasteneckých kategóriách vo vyšších ligách. Určite sa budú chcieť predviesť, hrať naplno. Verím, že zažijeme korektné prostredie, ktoré sa bude tešiť na majstra zo Žiliny."

preniesť si sebavedomie z béčka

Svoju premiéru za "A"-tím si práve v pohári pred mesiacom odkrútil 18-ročný obranca Branislav Sluka, ktorý by sa na ľavej strane defenzívy mohol predstaviť aj na Liptove.

za postupom

Ďalším hráčom zo širšieho kádra je 19-ročný stredopoliar Jakub Michlík, ktorý má už 20 štartov za trénera Adriána Guľu. Na trávniku nechýbal ani v Dobrej Nive, rád by sa predstavil v zostave aj v Závažnej Porube. "S ničím iným ako postupom nerátame. Určite sa príde veľa fanúšikov pozrieť na Žilinu, preto sa na zápas tešíme a chceme ho vyhrať."

Ako sa hrá "Michlovi" v netradičných pohárových zápasoch u súperov z nižších líg? "Vždy je to útulnejšie, na malom štadióne býva plno, ľudia vytvoria dobrú atmosféru, sú to špecifické stretnutia. Chceme hrať našou hrou - dominovať, držať loptu a streliť čo najviac gólov. Aktuálnu pozíciu, výkonnosť a pohodu z Béčka by sme si radi preniesli aj do pohárového duelu," hovorí kreatívny záložník, ktorý je s rezervou v tabuľke najvyššie a ktorý sa chce trénerom ukázať. "Nielen v zápase, ale aj na tréningoch sa snažím predviesť, v stredu to budem chcieť v stretnutí potvrdiť."

opäť v bielo-čiernej kombinácii

Stredajší pohárový duel, ktorý má výkop o 16:00 hod., bude rozhodovať trojica arbitrov, ako hlavný Ľuboš Kačenga, na čiarach asistujú Radoslav Bobko a Roman Poracký.

Domáci hráči nastupujú vo farbách podobných tým našim, a preto v stredu opäť po mesiaci vytiahnu šošoni novú sadu dresov, ktorá mala premiéru v Dobrej Nive. Veríme, že bielo-čierna kombinácia znova prinesie očakávaný postup.

Víťaz stredajšieho zápasu sa v 4. kole stretne s lepším z dvojice TJ Sklotatran Poltár – MFK Zemplín Michalovce. Predbežný termín zápasu je 27. septembra.

Facebook