Pred zápasom 2. kola Slovnaft Cupu: OŠK Dobrá Niva - MŠK Žilina
Futbalisti MŠK Žilina popri ligových povinnostiach rozbiehajú aj svoju ďalšiu slovnaftcupovú púť v 49. ročníku Slovenského pohára. Podobne ako pred rokom ho štartujeme na pôde mužstvá z nižšej súťaže, tentoraz zavítame na juh stredného Slovenska, keď sa predstavíme u účastníka V. ligy SsFZ z OŠK Dobrá Niva.

Miestny OŠK už má za sebou úvodné dve kolá nového ročníka, do ktorých nevstúpil najideálnejšie, a preto musí na trojbodový zápis ešte čakať. Najskôr remizoval bez gólov s rivalom z Krupiny a počas víkendu podľahol na domácom trávniku Sásovej 1:2. V prvom kole Slovnaft Cupu mal náš súper rovnako voľno, a preto pôjde pre oba tímy o premiéru v pohárovom ročníku 2017/18. Dobrá Niva je druhým rokom v V. lige, predtým pôsobila v I. triede ObFZ. Už pred samotným stredajším výkopom si zaslúžia pochvalu všetci zainteresovaní okolo dobronivského futbalu, ktorý pred tamojším futbalovým sviatkom renovujú svoj štadión, pripravený majú aj pamätný šál k nášmu vzájomnému zápasu.

rozdiel niekoľkých líg musí byť vidieť

Žltozelení rozbiehajú pod vedením trénera Adriána Guľu svoju piatu cestu Slovnaft Cupom. Po vypadnutiach vo štvrťfinále (2013/14), v osemfinále (2014/15), semifinále (2015/16) a poslednom nešťastnom štvrťfinále (2016/17) opäť pomýšľame na najvyššie méty. Treba však ísť postupne, čo si uvedomuje aj 42-ročný lodivod.

"Motiváciu máme, pretože Slovenský pohár je pre nás vážna a dôležitá súťaž, ktorú sme spoločne ešte nevyhrali. Cesta na vrchol je dlhá, ale hrateľná. Preto pristúpime už k prvému zápasu v Dobrej Nive s plnou vážnosťou," hovorí o začiatku ďalšieho ročníka Slovnaft Cupu, do ktorého sa prihlásil rekordný počet tímov - 211, šéf žltozelenej lavičky. "V stredu dostanú priestor aj hráči, ktorí hrávali menej, no zápas musíme a chceme jednoznačne vyhrať a postúpiť. Na základe zdravotného stavu sa presne rozhodneme, kto pocestuje. Viacerí hráči majú po víkende menšie šrámy, čo je netradičná situácia. Je možné, že kostra mužstva ostane v tréningovom procese, no sme schopní vyskladať kvalitné mužstvo."

Dobrá Niva môže byť súperom z kategórie Strážske či Kráľová pri Senci, ktorí hrýzli a chceli sa pred vlastnými fanúšikmi predviesť. "Vieme, ako hrať so súpermi podobného rangu. Súper pôjde do stretnutia s odhodlaním znepríjemniť, sťažiť nám situáciu. Určite si budú chcieť zápas aj užiť, no to isté platí pre nás. Chceme hrať žilinským spôsobom, hrať v maximálnej rýchlosti a potom duel zvládneme. Rozdiel niekoľkých líg musí byť vidieť," dodáva pred vstupom šošonov do 49. ročníka Slovenského pohára rodák z Novák.

užiť si zápas po žilinsky

V zostave trénera Adriána Guľu by mohol dostať príležitosť aj Michal Klec, ktorý nosí momentálne kapitánsku pásku. So šošonmi môže rozbehnúť svoj štvrtý ročník Slovnaft Cupu.

Stredajší pohárový duel, ktorý má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať trojica arbitrov, ako hlavný Marek Mastiš, na čiarach asistujú Milan Štrbo a Juraj Halíček.

Oba tímy vyznávajú žltozelené farby, čo znamená že šošoni prvýkrát vytiahnu aj nové dresy. V Rožňave to boli minulý rok kockované, zeleno-biele, teraz sa odejú do bielo-čiernej kombinácie dresov.

Lepší zo stredajšieho zápasu sa v 3. kole stretne na Liptove so štvrtoligistom zo Závažnej Poruby. Predbežný termín je 12., resp. 13. septembra.

Facebook