Pred odvetným pohárovým zápasom MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Po piatkovej výhre nad Dunajskou Stredou, ktorá prerušila náš pohárový dvojzápas proti Slovanu, si opäť zmeriame sily s Bratislavčanmi, ktorí cestujú do Žiliny s bezgólovou remízou z prvého vzájomného stretnutia.

So Slovanom sa stretávame v pohári na domácej pôde po dvoch rokoch, naposledy sme si zmerali sily v prvom štvrťfinále ročníka 2013/2014. Vtedy sme však už v prvom zápase viac-menej stratili šancu postúpiť, keď sme doma podľahli súperovi z hlavného mesta. Teraz sme si, naopak my, doniesli pozitívny výsledok a o všetkom sa rozhodne na našom štadióne.

Po posledných dvoch vystúpeniach na Pasienkoch sa tentoraz predstavíme pred vlastnými fanúšikmi, kde sme za posledné tri zápasy nastrieľali protivníkom 13 gólov. Gólovo efektívni sme boli aj naposledy so Slovanom, ktorý sme zdolali pod Dubňom ešte v septembri 3:0.

"Od piatkového zápasu je otázny štart Jakuba Paura a aj Lászla Bénesa," prezradil v krátkosti pred utorkovým výkopom asistent trénera Marián Zimen. Proti Slovanu môžeme vyrukovať s rôznymi rozostaveniami, medzi ktorými je aj taktika 3-5-2. "Je to jeden zo spôsobov, hrali sme ho prvý zápas. Nie je vylúčené, že môžeme hrať podobne aj utorňajší duel." Anglické týždne šošonom vyhovujú. "Z dlhodobého pohľadu vieme, prečo je náš proces nastavený tak, ako je. Presne preto, aby sa o neho hráči mohli oprieť aj v takomto režime a ťažiť z neho." Na čom môžeme stavať, pri spätnom obzretí sa za prvým semifinálových stretnutím? "Práve na pracovitosti a túžbe nášho tímu, celistvosti v defenzíve. Chceme zvýšiť efektivitu, čo v podstate znamená vyhrať zápas." Vrátili sa tréneri pri rozboroch aj k domácej výhre 3:0 zo septembra minulého roku? "Naposledy nie. Sústredili sme sa skôr na najčerstvejšie vzájomné vystúpenie spred týždňa a v ňom na najdôležitejšie úlohy." Ktorí hráči nastúpia je predčasné špecifikovať. "Zostava sa kryštalizuje na tréningoch, ale rozhodnutie si necháme až na deň zápasu." Výsledok 0:0 dáva predpovedať, že dôležitý bude vstup a moment prvého gólu v zápase. "Je to veľkou psychickou výhodou, každému tímu to pomôže. Avšak snažíme sa pracovať tak, aby to nebolo iba o prvej gólovej situácii, pretože vo futbale sa deje hocičo. Našou úlohou je hrať naplno, až do konečného hvizdu rozhodcu." Na zápas sa netešia iba diváci, ale aj tréneri. "Je skvelé, že máme proti súpera, akým je Slovan a že si prípadný postup môžeme vychutnať s domácimi fanúšikmi."

Pred pohárovým stretnutím sme sa porozprávali aj Miroslavom Káčerom.

V zostave na Pasienkoch sa síce neobjavil, no v odvete je mužstvu pripravený pomôcť. Filip Hlohovský sa teší na odvetu.

"Slovan je veľký pojem. Je to navyše semifinále pohára. Pre každého hráča v šatni je obrovskou motiváciou finále. Musíme to zajtra odmakať a celý zápas ísť víťazstvu oproti." Filip v Bratislave nenastúpil, o to viac sa teší na domácu odvetu. "Samozrejme, že som chcel nastúpiť už v prvom zápase. S Dunajskou Stredou som sa snažil trénera presvedčiť o svojej nominácii. Ak dostanem príležitosť aj so Slovanom, tak sa budem snažiť pomôcť mužstvu vybojovať postup do finále." Doma sa nám strelecky darí, čím to môže byť? "Predzápasové tréningy absolvujeme na hlavnej ploche, čo je výborné. Máme ihrisko v oku. Oproti prvým jarným kolám sa však zvýšila dravosť tímu za gólmi. Aj keď vyhrávame o gól, stále sa tlačíme do ďalšieho gólu. To je veľmi dobré, musíme v tom pokračovať." Filip vie aj o silných zbraniach súpera. "Slovan má skúsených hráčov, svojou hrou ich však vieme poraziť. Zápas sa môže lámať v závere. Kondične sme na tom výborne, myslím, že lepšie ako Slovan." Žilinská "13" absolvovala svoju premiéru v žltozelenom práve v septembrovom dueli so Slovanom. "Odvtedy sa toho veľa zmenilo. Ja sa cítim po fyzickej stránke skvelo. Momentálne som kondične niekde, kde som už dlho nebol. Verím, že Slovan zdoláme podobne ako v septembri a postúpime."

Zápas má výkop o 18:00 hod. Rozhodovať ho budú ako hlavný Dušan Sedlák, na čiarach asistujú Miroslav Benko a Radoslav Bobko.

V predzápasovom bulletine sa obhliadneme za cestou súpera v tohtoročnej edícii Slovnaft Cupu, tradične sa porozprávame s trénerom. Nachystali sme si aj rozhovor s Jakubom Michlíkom a zaspomíname si na bývalého kanoniera Žiliny, Štefana Slezáka, ktorý začiatkom roka oslávil životné jubileum 75 rokov. Pred výkopom mu budeme aj blahoželať a odovzdávať dres.

Facebook