Pred generálkovým zápasom MŠK Žilina - TS Podbeskidzie Bielsko-Biala
Šošoni sa po návrate zo sústredenia z rakúskeho Windischgarstenu pripravujú v domácich podmienkach, kde už trénujú na hlavnej ploche a v sobotu podvečer absolvujú posledný prípravný zápas pred štartom Fortuna ligy.

 Po celom Dni s MŠK si môžete vychutnať ďalší zápas s voľným vstupom. Pod Dubňom nás vyzve poľský celok TS Podbeskidzie Bielsko-Biala, ktorý po nevydarenom ročníku Ekstraklasy zostúpil do I. divízie. Poliaci majú za sebou doposiaľ štyri prípravné zápasy s tamojšími klubmi. Postupne podľahli Rakowu 0:3, Leczne 1:2 a Odre Opole 0:2. V poslednom zápase pred naším vzájomným duelom zvíťazilo Podbeskidzie nad Katowicami 2:0.

"Neberieme to ako posledný prípravný zápas či generálku. Každý duel aj tréning je pre nás dôležitý. Tak sa postavíme aj k sobotnému, chceme hrať naplno a zvíťaziť," zmazal predstavy o šetrení pred ligou šéf lavičky Adrián Guľa. Tréneri už budú môcť počítať s kapitánom Viktorom Pečovským, nebudeme však kompletní. "Členok Jakuba Paura nie je ešte stopercentný, Joan Herrera už absolvoval tréning a verím, že bude pripravený aspoň na časť zápasu. Mimo je aj Nermin Haskić, ktorý má problémy so starším zranením." Tvrdé prípravné obdobie finišuje, naposledy sme podali dobrý výkon s ruským Gazovikom, ktorý bol podporený aj pozitívnym výsledkom. "Nerád hodnotím výsledky v príprave, zrkadlom bude liga." Žltozelení sa už pár dní pripravujú na umelom trávniku, úroveň tréningov má stúpajúcu tendenciu. "Trávnik je presne to, čo sme si od neho sľubovali. Hráči sa tešia, že sú na hlavnom ihrisku. Odpadlo nám premiestňovanie sa na tréningy, sme efektívnejší a najmä rýchlosť v tréningovom procese je nadštandardná."

Od stredy sa k procesu žltozelených pridal aj Viktor Pečovský, ktorý si po náročnej sezóne zakončenej Majstrovstvami Európy vo Francúzsku doprial dovolenku a oddych.

"Francúzsko bolo krásne, užíval som si všetko - atmosféru či samotné zápasy. Doprial by som to každému futbalistovi, je to zážitok na celý život," vrátil sa k historickému vystúpeniu Slovenska na EURE kapitán šošonov, ktorý následne potreboval reštart. "Takto som nevypol od futbalu už dlho. Nič som nesledoval, potreboval som načerpať nové sily. Futbal mi však chýbal, takže sa teším na tréningový proces a spoluhráčov. Cítim sa oddýchnuto." Predsa len sme sa ešte vrátili k minulej sezóne, v ktorej sa Viktor opäť prepracoval medzi najlepšiu jedenástku sezóny. Prekvapila ho nominácia? "V prvom rade si nesmierne vážim, že som dostal dostatočný počet hlasov na to, aby som sa tam dostal. Pre futbalistu je to odmena, hoci naša sezóna nebola taká, akú sme si predstavovali. O to viac ma to teší." Viktor na diaľku sledoval aspoň prípravu našich chalanov na sezónu, ktorá začne budúcu nedeľu. "Pozeral som cez internet niektoré prípravné zápasy. Stále hráme to, čo od nás tréner vyžaduje a musíme sa v tom zlepšovať. Všetci v šatni si prajeme, aby táto sezóna bola úspešnejšia, ako tá predchádzajúca." Aký priebeh liga očakáva rodák z Čierneho Balogu? "Liga sa vyrovnáva, každý s každým môže vyhrať. Chceme vyhrávať a prepracovať sa do pohárovej Európy."

Na zápas bude otvorená opäť iba Východná tribúna. Vstup bude možný cez VIP vstup popri kaplnke.

Návštevníci, ktorí prídu na zápas autom, budú môcť zaparkovať iba za Východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu).

V sobotu začína od 13:00 hod. aj voľný predaj permanentiek na novú sezónu.

Facebook