Pred Sereďou: Zlomiť to, zlomiť to a konečne to zlomiť
Fortuna liga sa preklápa v rámci 22. kolovej základnej časti do svojich odviet. Tie odštartujú futbalisti MŠK Žilina proti Seredi už v piatok podvečer. Na štadióne v Trnave všetci veríme v zlomenie negatívnej série a gólových suchôt.

Piatkové stretnutie s výkopom o 17:00 hod. pred kamerami Novasport povedie ako hlavný arbiter Michal Smolák.


novinky u súpera

Práve proti Seredi sme vstupovali do aktuálneho ročníka Fortuna ligy. V júli sme však boli v diametrálne odlišnej situácii, keď sme sa na víťaznej vlne z Európy niesli aj v lige. Toto "šťastie" si však chceme a veľmi potrebujeme prinavrátiť na svoju stranu aj teraz. Proti Seredi to však nebude jednoduché, tím trénera Juraja Jarábka si postupne sadá, čo dokumentujú aj výsledky. Výhry nad Dunajskou Stredou, Liptovským Mikulášom či Senicou podporili v úvodnej polovici základnej časti aj remízy s Trenčínom, Pohroním či naposledy v Zlatých Moravciach.

Ako sme spomínali už pred úvodným kolom proti ŠKF, Sereď neostala v medzisezónnom období nič dlžná svojej "tradícii" a opäť nastal v kádri veľký prievan. Dvojciferný počet hráčov odišiel, podobné číslo zas posilnilo toto mužstvo. Tím, ktorý si počas tejto sezóny rozložil svoj prechodný domov v Trnave, sa už tradične spolieha na mená ako Ľubomír Michalík, Roberto Dias, Nikola Gatarič, Roman Haša či hráčov aj so žltozelenou minulosťou - Tomáša Hučka, Andreja Kadleca alebo Roka Jureškina.

V piatkovej predohrávke pôjde o historicky 13. vzájomný duel. V doterajších zápasoch je bilancia z nášho pohľadu: 8 výhier, 2 remízy a 2 prehry s celkovým skóre 25:13.


naskočiť víťazstvom na iné myšlienky

Svoju premiéru si tréner Peter Černák predstavoval na lavičke MŠK Žilina rozhodne inakšie. O to viac to štve, že DAC sa v sobotu dal zdolať. 

"Pocity sú jasné - prevláda sklamanie po Dunajskej Strede, pretože aj keď to je kvalitný protivník, dal sa zdolať. Výsledok nie je pre nás v tejto situácii vôbec dobrý, navyše sme znova nedokázali streliť gól. Stále hovoríme o tom, že to musíme zlomiť. Musíme pre to urobiť ešte o niečo viac, aby sme si to priklonili na našu stranu. Menej rozprávať takto v článkoch, viac prehovoriť na trávniku," skonštatoval nový tréner, ktorý však vie, kde treba pridať. "Sebavedomím každého zamáva gól v 14. sekunde. Patrí to k futbalu. Dostali sme sa však do zápasu, no do organizovanej obrany súpera nám to šlo iba ťažko. Predovšetkým si musíme vytvoriť viac streleckých príležitostí. Herná prevaha nám nepriniesla finálku. Na tom musíme viac robiť, tlačiť sa do koncovky viacerými hráčmi, precíznejšie niekedy dosledovať loptu, byť agresívny. Musíme ísť za tým."

Aktuálnu sériu bez bodu či gólu už netreba spomínať. "Každému jednému z nás pomôže, keď sa takáto séria zlomí. Rozprávať o tom však nie je príliš dobré, ako som spomínal vyššie. Ideme do zápasu naplno ako vždy, chceme vyhrať, naskočiť na iné myšlienky a znova si ten futbal začneme užívať viac." Vstupovať do chalanov, alebo ich skôr nechať "na pokoji"? "Všetci vedia, o čo ide. Vedia, na čom sú. V týždni sme na tom dostatočne pracovali, ako sa chovať, čo robiť na trávniku. Pracujeme usilovne na hernom pláne, aby sme boli v piatok konečne úspešní," dopĺňa tréner, ktorému sa lepší aj zdravotný stav tímu. "Naskakujú ďalší chalani do tréningového procesu, takže konkurencia i samotný výber je širší, čo je na prospech veci."

Zrovnávať Sereď z prvého kola a teraz by bola chyba. "Sereď je solídny súper s kvalitnými individualitami, takže jednoznačne sa na tohto protivníka musíme dobre pripraviť. Od 1. kola sa protivník zohral a vie podať slušné výkony. Preto treba byť koncentrovaní a ísť do zápasu plniť to, čo si povieme. Odkamať to, odjazdiť a dať tam aj individuálnu kvalitu," znie jednoznačný zámer Petra Černáka a jeho družiny pred piatkovou predohrávkou 12. kola.


rozhodcovia

Piatkovú predohrávku 12. kola, ktorá má v Trnave výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Smolák. Na čiarach mu asistujú Peter Bednár a Martin Vitko.


priamy prenos

Stretnutie proti Seredi budete môcť sledovať naživo na Novasport alebo internetovej platforme VOYO.

Facebook