Pred Mikulášom: Vstrebať európsky úspech a už znova myslieť na ligovú drinu
Posilnení postupom do play-off o Európsku konferenčnú ligu sa počas víkendu musia žltozelení opäť sústrediť na ligový zápas. Tentoraz v 4. kole cestujeme do Popradu, kde sa premiérovo v najvyššej súťaži predstavíme proti nováčikovi z Liptovského Mikuláša.

Nedeľná televízna dohrávka s výkopom až o 20:00 hod. bude pod vedením hlavného rozhodcu Borisa Marhefku.


novinky u súpera

Ak nerátame druholigové súboje proti rezerve, Šošoni sa naposledy stretli s Tatranom ešte v roku 2015 v rámci 2. kola Slovnaft Cupu. Vtedy sme v Mikuláši postúpili po výsledku 4:0. Skúsenosti s Liptákmi tak má predovšetkým naše "Béčko", ktoré ho pozná z predošlých sezón II. ligy, v ktorej patrili Liptáci vždy medzi popredné tímy. Tak ako v minulom ročníku, kde mohutným finišom vyfúkli postup favoritom ako Banská Bystrica, Podbrezová alebo Košice.

Zaslúžili sa o to predovšetkým známe tváre futbalu v Mikuláši. Za postupom ich potiahlo najmä 15 gólov ofenzívneho záložníka a kapitána mužstva Richarda Bartoša, ktorý sa stal najlepším strelcom Liptákov a zároveň štvrtým najlepším strelcom druhej ligy. Podporiť ho dokázali aj iní ofenzívni hráči ako Adrián Káčerík (7 gólov) a Ľuboslav Laura (6 gólov). Vzadu tento tradičný tím, ktorý však pôsobil skôr v nižších ligách, držal najmä český brankár Matej Luksch, ktorý po sezóne zmenil svoje hosťovanie v klube na trvalý prestup. 

Do novej sezóny vkročili Mikulášania s len jemne obmeneným kádrom a väčšina hráčov ostala v klube aj po postupe do Fortuna ligy. Žiadne výrazné odchody z kádra sa nekonali a do klubu pribudlo šesť nových tvárí, z ktorých štyri sú však iba na hosťovaní. Prechodný azyl v Poprade si tak napríklad vyskúšajú záložník Dávid Filinský či útočník Jakub Švec. Ďalšími mladými hráčmi na hosťovaní je aj dvojica z Plzne Dominik Sváček a Dávid Hranáč, ktorých dopĺňa Kristián Fľak zo Sparty Praha. O niečo skúsenejšia je posledná akvizícia nováčika, útočník Patrik Pinte prišiel z maďarského Haladasu.


dvojnásobne sa sústrediť na svoje veci

Zverenci trénera Pavla Staňa prežívali po krásnom šrtvrtkovom európskom večere nezabudnuteľné pocity. Ešte však nie je čo oslavovať, navyše po troch dňoch nás čaká ďalší ostrý duel.

"Nič iné nám neostáva len dobre zregenerovať, čo najlepšie stráviť štvrtkový úspech a znova sa naplno pustiť do ligovej práce, ktorá nás čaká v nedeľu," triezvo zhrnul štvrtkový postup kormidelník MŠK, ktorý aj v nedeľnom ligovom dueli vyťaží ostatných hráčov sediacich proti Tobolu na lavičke. "Aj vďaka stopercentne odmakanému zápasu od každého hráča nastane určite viacnásobná zmena v zostave, čo je však len dobré, pretože všetci chalani drú, makajú a šancu si zaslúžia. Zároveň tak budú všetci vyťažení a stopercentne pripravení na ďalšie stretnutia," prezradil 43-ročný rodák z Čierneho.

Proti Mikulášu, ktorý má zatiaľ na svojom konte nula bodov po zápasoch so Slovanom, Dunajskou Stredou a naposledy Trnavou, to bude premiéra v najvyššej súťaži.

"Na neutrálnej pôde v Poprade to bude špecifické, navyše proti nováčikovi, ktorý sa chce vždy predviesť s favoritmi. Preto sa dvojnásobne musíme sústrediť na naše veci, princípy a opäť sa čo najlepšie naladiť na európske play-off. Verím, že pozitívnu vlnu využijeme aj v nedeľu a naďalej sa na nej udržíme. Samozrejme, je to náročné, ale kvôli tomu to robíme, toto nás posúva," zhodnotil pred súbojom proti Liptákom šéf žltozelených.


Nedeľnú dohrávku 4. kola, ktorá má pred kamerami TV Dajto výkop až o 20:00 hod. v NTC Poprad, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Boris Marhefka, na čiarach asistujú Daniel Poláček a Martin Vitko.

Facebook