Pred Dunajskou: Miešať tabuľkou aj naďalej

Repre prestávka je za nami, pred nami apríl a s ním spojené pokračovanie nadstavbovej skupiny o titul. A keď spomíname titul, najbližšie k nemu má práve náš nedeľný súper. Šošoni totiž na záver 3. kola skupiny o titul cestuju v nedeľu večer do Dunajskej Stredy, kde budú chcieť obrať o body domáceho favorita.

Akým spôsobom by sa to mohlo poradiť, prezradí tréner Jaroslav Hynek. 

Nedeľný duel na Žitnom ostrove, ktorý má kvôli žiadosti súpera posunutý výkop až na 19:30 hod., bude rozhodovať Ivan Kružliak.


novinky u súpera

Náš bývalý tréner Adrian Guľa a spol. ťahajú Dunajskú stredu za historickým úspechom. Mužstvo z juhu Slovenska využilo zaváhania Slovana i jeho nahustený program a na jar sa predralo na čelo tabuľky. Rovnako ako Šošoni vstúpil aj DAC do nadstavby dvomi výhrami - po diskutabilným momentoch zdolal Bystricu 3:2 ne jej pôde a naposledy si poradil doma s Trnavou po výsledku 3:1. Zásluhu na tom majú aj Žilinčania - v bráne stále už náš bývalý kmeňový hráč Samuel Petráš, motorom stredovej formácie je odchovanec Akadémie MŠK Miroslav Káčer. Vpredu hrá prvé husle najlepší strelec ligy a reprezentant Čiernej Hory Nikola Krstović, na ktorého efektivite to častokrát stojí a padá.

Ďalšia výzva, s ktorou sa chceme rozhodne popasovať. No a slušne sme sa popasovali s Dunajskou Stredou aj v doterajších dvoch vzájomných dueloch sezóny. Doma sme sa obrali o výhru nepremenenou penaltou v nadstavenom čase, u súpera zas zbytočnými chybami v druhom polčase. To je však minulosť, ktorú nezmeníme a neriešime. Pozeráme sa na nedeľu. Keď sme premiérovo dobyli Tehelné pole, prečo by sme nemohli "vykradnúť" aj MOL Arénu?


pridať ďalšie prekvapenie

Šošoni majú za sebou reprezentačnú prestávku, počas ktorej chýbalo trénerovi Jaroslavovi Hynkovi osem hráčov.

"Všetci sú zdraví, a to je najpodstatnejšie. Vo štvrtok sme boli už takmer kompletní, a práve od štvrtku sme mohli naplno do tréningu implementovať veci, ktoré nás v posledných zápasoch hnevali. Chceme zapracovať v týchto dňoch na tom, aby sme to tam zapracovali, ucelili a boli nachystaní na DAC."

Pokračovať v dobre rozbehnutej skupine o titul... To je cieľ.

"Nadstavbu sme naštartovali skvele, s Banskou Bystricou sme boli efektívnejší, so Slovanom rovnako, no tam sa prejavila zas aj kvalitná defenzíva. Je to stále o procese zlepšovania sa, učenia sa. Celkovo rozdelenie na dve šestky je pre mňa novou skúsenosťou. Chalanom nemožno uprieť ešte ani pred rozdelením súťaže chcenie, chuť trénovať a zlepšovať sa. Teraz sa ale môžete pozerať len pred seba a idete za "úspechom". Každý dobrý výsledok je pre náš tím obrovskou vzpruhou. Jednoducho je teraz vidieť na chalanoch väčšia uvoľnenosť. Preto sa nám možno viac darí v ofenzíve a sme odvážnejší."

Odvážni a uvoľnení môžeme byť aj na Žitnom ostrove.

"Verím, že sa chalani znova tešia na ligové povinnosti. Chceme opäť naskočili na vlnu, ktorú sme v nadstavbe naštartovali. Čaká nás zápas, na ktorý sa hráči musia tešiť. U lídra pred kvalitnou diváckou kulisou, ktorý cíti obrovskú šancu na titul. Určite preto budú makať a nič nám nedarujú. Pre nás je to výzva a ja verím, že sa na to dokážeme pripraviť."

V posledných zápasoch potiahli tím hráči, ktorí naskakovali menej, resp. prišli z lavičky.

"Aj hráči zo širšieho kádra si zaslúžia hrať a niekedy nemôžeme uspokojiť hneď úplne všetkých. Pre nás je to určite zaujímavejšie a zároveň ťažšie sa rozhodovať, koho vybrať do základu. Máme k dispozícii zdravý tím a môžeme počítať so všetkými hráčmi. Áno, naposledy sa nám podarili aj striedania a čerství hráči zapadli do tej správnej skladačky. Každý chce hrať v základe, no nie je to možné. Vždy to potiahne niekto iný, čo je skvelé. Udržať si kontinuitu výkonnosti pri mladších hráčoch nie je jednoduché. Preto to točíme, aby všetci cítili, že sú pre mužstvo platní. Verím, že sa v nedeľu trafíme do zostavy a rovnako tak nám vyjdu aj prípadné striedania."

Skúsenosť s prostredím na Žitnom ostrove má už aj český kormidelník žltozelených.

"Na jeseň sme začali v Dunajskej veľmi dobre, no veľmi jednoduchými chybami sme DAC-u dovolili otočiť stretnutie. Potrebujeme podať ucelenejší výkon, po všetkých smeroch. Súper musí, je favorit, ale nám sa darí a chceme ho maximálne potrápiť. Vieme, ako potrebujeme hrať. Chceme aj naďalej miešať tabuľkou a pridať ďalšie prekvapenie."


sektor hostí

Nakoľko nám domáci klub nevedel zaslať vstupenky do sektoru hostí elektronicky, predaj lístkov na meno bude prebiehať výnimočne pred sektorom hostí v Dunajskej Strede.

Pre viac informácií kontaktujte telefonicky vopred nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).


rozhodcovia

Nedeľný duel 3. nadstavbového kola Fortuna ligy, ktorý má v Dunajskej Strede výkop o 19:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak. Na čiarach mu asistujú Ján Pozor a Andrej Hrmo.


priamy prenos

Stretnutie proti DAc-u budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.

Facebook