Po stredajšom nás čaká aj veľký piatkový šláger

Emócie po strede doznievajú a zároveň sa s blížiacim sa piatkovým výkopom znova stupňujú. Po európskom sviatku nás totiž čaká ligový - súboj druhého s prvým alebo aj súboj Žilina - Slovan. Pripravení na ďalší veľký zápas, Šošoni?

Úvodný duel celej jari - piatková predohrávka 19. kola má na Štadióne MŠK Žilina výkop o 17:30 hod. aj pred kamerami Nova Sport. Rozhodovať ju bude ako hlavný arbiter Peter Ziemba.

VSTUPENKY SÚ K DISPOZÍCII ONLINE.


novinky u súpera

Líder súťaže a stále aj náš jediný aktuálny európsky zástupca (ak nerátame mladých Šošonov) zaujal počas zimy zmenami v kádri i svojím neslávnym sústredením v Katare. V rámci prestupového obdobia sa v ich kádri uskutočnilo päť zmien. Tri smerom von z klubu - hosťovanie zo švédskeho Malmö FF nepredĺžili útočníkovi Malikovi Abubakarimu, ktorý je už medzičasom hráčom dánskeho Viborgu. Brazílsky krajný obranca Lucas Lovat sa porúčal do ruského Akhmatu Groznyj a sága okolo Aleksandara Čavrića sa vyriešila hosťovaním Srba v japonskej Kashime. Opačným smerom prišiel v predošlých dňoch z Dynama Kyjev útočník a luxemburský reprezentant Gerson Rodrigues. Ako voľný hráč prišiel na stopérsku pozíciu bývalý stopér Dunajskej Stredy Grék Spyros Risvanis, ktorý sa však už stihol aj zraniť. Zdravotné problémy má takisto kapitán Juraj Kucka. Naopak, celú prípravu absolvoval v zdraví Vladimír Weiss mladší.

Viac o súperovi predstavíme v predzápasovom Bulletine MŠK.


Historická bilancia: ŽILINA – SLOVAN 145 46 28 71 187:264

systém, dravosť, fanúšikovia

Kabína trénera Jaroslava Hynka je po emotívnej strede ešte viac nažhavená na piatok?

"Chceme využiť pozitívnu emóciu z celého klubu. Bol to pre mňa ako trénera i fanúšika perfektný zážitok. Chalani k tomu pristúpili perfektne, papierovo silnejšieho súpera zvládli. Veríme, že plný dom zažijeme aj my na lige. Okrem stredajších hráčov nám bude proti Slovanu chýbať aj Andrej Stojchevski."

V príprave sme strelili až 26 gólov. Na jednej strane je to skvelé, na druhej je otázna kvalita súperov. Bude to stačiť aj na Slovan?

„Kvalitou sa tie tímy určite nemôžu rovnať Slovanu. To je jasné. Napriek tomu, že belasí prišli o nejakých hráčov, tak v ich možnostiach je priviesť iných hráčov, ktorí ich plnohodnotne nahradia. V Slovane je to najmä o individuálnej kvalite, takže bude záležať aj na aktuálnej forme jednotlivcov. Problémy má napríklad Kucka, no v ofenzíve sú v plnej sile po príchode Rodriguesa či uzdraveného Weissa. My sa zase môžeme spoliehať na systém, dravosť a veríme, že aj podporu divákov."

Napriek tomu, že odchodov bolo počas zimy viac, tak my tímu stále dôverujeme rovnako. Akonáhle začne zápas, tak nikto z nás nebude rozmýšľať nad tým, že v ňom nie sú hráči, ktorí odišli, ale budeme sa stopercentne sústrediť na čo najlepší výkon. Stále sa dívame dopredu a chceme využiť to, kde aktuálne sme. Istým spôsobom nám môžu aj pomôcť odchody hráčov, ktoré môžu motivovať ďalších a zobrať to na seba. Pôjdeme za prvou šestkou a potom aj ďalej.“

Ste radi za takýto najostrejší štart, aký len môže byť, alebo?

"Aj do súboja so Slovanom pôjdeme s tým, že našou ambíciou je prvá trojka a body proti nemu budú cenné. Zdolať Slovan je vždy pre tím dávkou sebavedomia a dobrou spätnou väzbou na odvedenú prácu v tréningu. Prídu aj ďalšie náročné stretnutia, no toto je jedno z nich. A hneď na úvod. Verím, že to bude pre nás správne povzbudenie. Je to podľa mňa ideálny štart jari.“


vstupenky online

Na piatkové stretnutie bude otvorená západná a východná tribúna (rodinný sektor).

Predaj vstupeniek na piatkový zápas proti Slovanu bude prebiehať online:


parkovanie

Parkovať bude možné za východnou aj západnou tribúnou:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Ľavobrežnú - nový zjazd)
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn alebo Ľavobrežnú - nový zjazd)
    • Na duel proti Slovanu môžete využiť ZJAZD A VÝJAZD z Ľavobrežnej ulice (musíte ísť na Kysuckú ulicu a cez kruhový objazd pokračovať smerom na Martin) priamo k západnej aj za východnú tribúnu (viď mapka).

rodinný sektor otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor Jánošíkov dvor (partner nášho rodinného sektora) pre najmenších Šošonov, ktorý je otvorený na všetkých ligových stretnutiach sezóny.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v piatok otvorený od 15:30 - 18:15 hod.


polčasový kvíz

Už je nemenným pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. Tak si pozorne naštuduj Bulletin alebo to len tak natipuj. Prví traja neodídu naprázdno. Tentoraz hráme o pobyt v rezorte Jánošíkov dvor v Zázrivej, chutné výrobky od Ryba Žilina a darčekové predmety DOXXbet.


bulletin pred zápasom

Aj proti Slovanu sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne.

Dočítate sa v ňom:

  • o odchodoch očami Jaroslava Hynka,
  • o detailnom rozbore súpera,
  • o chystaných akciách Akadémie MŠK,
  • o narodeninovom želaní Kristiána Bariho,
  • o iných produktoch či zľavových kupónoch našich partnerov.

rozhodcovia

Piatkový duel 17. kola, ktorý má na Štadióne MŠK výkop o 17:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Ziemba. Na čiarach mu asistujú Daniel Poláček a Peter Bednár.


priamy prenos

Stretnutie proti Slovanu budete môcť sledovať naživo na Nova Sport a na portáli VOYO.

Facebook