Odchovanci v akcii (9. týždeň)
Aj v deviatom týždni, resp. víkende kalendárneho roka 2020 brázdili európske trávniky hráči so žltozelenou minulosťou. Prinášame vám informácie v celku o našich bývalých hráčoch, ktorí úspešne reprezentujú značku MŠK v zahraničí.

anglicko: newcastle po dvoch nezdaroch uchmatlo bod, heco s čistým kontom

Newcastle United s naším Martinom Dúbravkom si do tabuľky Premier League pripísal jeden bod po dvoch prehrách za sebou. "Straky" doma hostili Burnley a "Heco" udržal 23. čisté konto v 78. zápase v anglickej najvyššej súťaži. Newcastle po bezgólovej remíze s Burnley naďalej ostáva na 14. mieste s dvojbodovým mankom na svojho najbližšieho súpera, ktorým bude Southampton.


taliansko: v akcii žiadny exšošon

Tréner Interu Miláno posadil defenzívny pilier - Milana Škriniara na lavičku v odvetnom zápase šestnásťfinále Európskej ligy proti Ludogorcu Razgrad. "Nerazzuri" si aj bez "Škrinku" poradili s bulharským majstrom a po výhre 2:1 ich v osemfinále čaká španielske Getafe. Víkendový megašláger proti Juventusu odohrá Inter až neskôr, vedenie ligy ho preložilo na máj. 

Rovnako na lavičke sedel aj stopér Lazia Rím Denis Vavro. Ten z lavičky sledoval ďalšiu výhru svojho tímu, tentokrát nad Bolognou 2:0. Lazio sa v nekompletnej tabuľke Serie A dostalo už na prvé miesto. 


nemecko: pekarík zranený, bénes mimo zostavy 

Druhýkrát po sebe vyradilo Peťa Pekaríka zo zostavy Herthy Berlín zranenie. Klubu z hlavného mesta Nemecka sa cez víkend na ihrisku Düsseldorfu podaril fantastický návrat do zápasu - z 0:3 dokázala Hertha vyrovnať na 3:3 v rozmedzí 64. až 75. minúty. "Stará dáma" je naďalej na 14. mieste v tabuľke nemeckej najvyššej súťaže.

Ďalší bývalý šošon László Bénes, obliekajúci dres Mönchengladbachu, stále čaká na ligový štart v tomto kalendárnom roku. Nezmenil to ani víkendový duel proti Augsburgu, ktorý "žriebätá" vyhrali tesne 3:2. M´gladbach je stále na štvrtom mieste Bundesligy, na vedúci Bayern stráca šesť bodov, pričom má zápas k dobru. 


poľsko: dvojica z gdansku uspela, plach podľahol nováčikovi

Lechia Gdansk s dvojicou bývalých šošonov Dušanom Kuciakom a Jarom Mihalíkom sa predstavila na pôde Korony Kielce. Kým prvý menovaný už tradične nechýbal v základnej zostave a odchytal celý zápas, druhý menovaný presedel stretnutie na lavičke. Gdanské duo v Kielcoch uspelo po výsledku 2:1

V základnej zostave Jagiellonie Białystok nechýbal ani krajný bek a náš odchovanec Andrej Kadlec. Hoci Jagiellonia aj s "Kacom" v základnej zostave remizovala s Lechom Poznaň 1:1, stále nepozná v tomto kalendárnom roku chuť ligového víťazstva. Tímu zo severu Poľska začína unikať účasť v prvej osmičke, boje o Európu však ešte nie sú stratené.

Ako na hojdačke - tak by sa dali prirovnať výsledky úradujúceho poľského majstra Piastu Gliwice, v ktorom pôsobí náš odchovanec František Plach. Piast aj s Ferom v bráne čelil nováčikovi z Čenstochovej, ktorá však bola nad sily Gliwíc. Po prehre 0:2 klesol Piast na siedme miesto Ekstraklasy. 


česko: hancko vs. rakovan 2:2, le giang vychytal nulu

Žreb českej najvyššej súťaže proti sebe postavil Spartu Praha s naším Dávidom Hanckom a Zlín s ďalším odchovancom Matejom Rakovanom. Obaja bývalí šošoni odohrali plný počet minút. "Rudí", aj keď hrali o jedného muža menej, v zápase dvakrát viedli, no "ševci" dvakrát dokázali odpovedať, a preto si oba tímy podelili body po remíze 2:2. Sparta klesla na siedme miesto, Zlín je naďalej trinásty. 

Druhé čisté konto v jarnej časti vychytal gólman Bohemians Praha Patrik Le Giang proti svojmu bývalému tímu. Nula proti Karvinej nesie prívlastok remízová, keďže ani jeden tím nedokázal skórovať. "Bohemka" si po bezgólovej remíze stále drží 11. miesto.


maďarsko: škvaro mimo pre zranenie

Bývalý kapitán šošonov Michal Škvarka, obliekajúci dres Ferencvárosu Budapešť, naďalej čaká na jarný debut. Brzdí ho zranenie, pre ktoré vynechal už štvrtý zápas po sebe. Tentokrát absentoval v stretnutí proti Debrecínu, no aj bez "Škvara" dokázal úradujúci maďarský majster vyhrať 2:0 a "Fradi" naďalej kraľuje NB1.


dánsko: mráz asistoval na víťazný gól

Exšošon Samuel Mráz sa v drese Brøndby Kodaň opäť zapísal do štatistík. Samo nastúpil od začiatku do zápasu proti Lyngby, odohral dokopy 82 minút a v 53. minúte asistoval spoluhráčovi na jediný, víťazný gól. Brøndby zvíťazilo v mestskom derby 1:0 a stiahlo manko na tretí Aarhus.


holandsko: božo opäť v základe

Druhý zápas v základnej zostave odohral útočník Feyenoordu Rotterdam Róbert Boženík. "Božo" proti PSV Eindhoven odohral 72 minút a z trávniku schádzal za stavu 1:1, ktorý vydržal až do konca. Feyenoord je v tabuľke Eredivisie na treťom mieste.


Facebook