Na východe ukázať drive, energiu a tímovosť ako mladí Šošoni v Grécku
Ďalší "anglický" týždeň pokračuje pre futbalistov MŠK Žilina u najvzdialenejšieho súpera v lige - na Zemplíne proti Michalovciam. Chceme a urobíme pre to maximum, aby sme čakanie na ligovú výhru ukončili. Znie jasný odkaz z kabíny, čo dokumentujú aj slová trénera Pavla Staňa.

Sobotný súboj má na Zemplíne výkop o 18:00 hod., rozhodovať ho bude ako hlavný arbiter Ladislav Prešinský.


Novinky u súpera

Michalovce sú pred každou sezónou neznámou, pretože viacero hráčov skončí a nahradia ich "neokukané" tváre na slovenských trávnikoch. Tentoraz sa k tomu pridala aj zmena na trénerskej stoličke, na ktorú zasadol pre Šošonov známy kormidelník Miroslav Nemec. Ten svoj tím, ktorý má okrem iného od tejto sezóny aj vynovené logo v tvare draka, pripravil slušne a oproti minulým sezónam MFK zachytil úvod ročníka. V ňom dokázali východniari zdolať Dunajskú Stredu, Zlaté Moravce, Mikuláš i naposledy Sereď, a tak sú vo vyrovnanej tabuľke iba bod za Šošonmi.

Z hráčskeho kádra to už tradične stojí a padá na kapitánovi Igorovi Žofčákovi. Pred novým ročníkom ubudlo legionárov a v kádri už nefigurujú mená ako Pino Soler, Cheick Diarra, Matej Marković, Dimitris Siopis, Isman Tandir, Danilo Spoljarič ani Sergej Ivanov. Kabína súpera sa teda viac "poslovenčila", keď prišiel skúsený bek Juraj Kotula, útočník a najlepší strelec minulého ročníka II. ligy Wisdom Kanu z Nigérie, Erik Šuľa (obranca), Michal Ranko (obranca), Alfonso Artabe (stopér) a Matúš Marcin (obranca). Z opôr treba spomenúť určite mládežníckeho reprezentanta do 21 rokov Mateja Trusu či Japonca Takuta Oshimu, ktorý sa stáva akýmsi tvorcom hry Zemplínčanov.

V minulej sezóne sme sa stretli s Michalovcami iba dvakrát - doma pred viac ako rokom z toho bola vysoká výhra 6:2, u súpera sa body delili po remíze 1:1.


verím svojmu tímu

Zverenci trénera Pavla Staňa ťahajú druhý anglický týždeň v rade. Aj v tomto postúpili cez treťoligistu v pohári ďalej, no zároveň vedia, že výkon z Považskej Bystrice by na body vo Fortuna lige stačil iba ťažko.

"Pokiaľ nevyužijeme šance, budeme sa trápiť s každým súperom. Stalo sa nám to v lige proti Ružomberku i počas týždňa v pohári. Efektivita musí byť lepšia, aj zápasy a výsledky by vyzerali inak. Chceme to premieňať a hlavne výkon musí byť celkovo lepší, a to aj bude. Verím v to," odhodlane hovorí tréner žltozelených, ktorý napriek hustejšiemu programu nenechal takmer nikoho odpočívať. "Chalani potvrdili už v lete, že vedia zvládať dva duely za týždeň. Teraz hlavne potrebujeme hrávať a vyhrávať, aby sme získali sebavedomie späť." 

Všetci sú odhodlaní prekonať herný a najmä strelecký kŕč už v Michalovciach. "Vedie k tomu len poctivá robota na tréningoch, na čom bazírujeme. Následne to v zápase musíme premietnuť aj do gólov, ale hlavne sa držať našich princípov, ktoré nám priniesli úspech aj v Európe. Verím, že sa chytíme pozitívnym impulzom už teraz na východe, i keď vieme, že proti domácim to v žiadnom prípade nebude jednoduché."

A práve Michalovce sa radia na svojom trávniku medzi nepríjemné tímy. "Majú tam kvalitné individuality, čo potvrdili aj výsledkami v aktuálnom ročníku. Každý jeden protivník sa na Zemplíne natrápi na body, ale verím svojmu tímu a je v našich silách tam uspieť." Kormidelník MŠK nemal počas týždňa pokope kompletný káder, Šošoni však z Grécka doniesli pozitívny impulz aj do kabíny "A"-tímu. "Nemali sme kompletný tréningový cyklus pokope, až v piatok sme trénovali spoločne. Veľmi sa teším, že naši chalani potiahli, pomohli 19-tke a ukázali, že sú rozdieloví hráči a že patria do "A"-tímu. Verím však, že vynikajúci výsledok z mládežníckej Ligy majstrov nakopne všetkých chalanov aj v našej kabíne. Takýto "drajv", energia a tímovosť musia charakterizovať každý náš výkon," dodáva pred duelom 10. kola tréner Pavol Staňo, ktorému bude na východe republiky s istotou chýbať dvojica Enis Fazlagić a Dominik Javorček.


ísť tam s myšlienkou vyhrať, potom môže prísť výhra

Takto sa na duel v Michalovciach pozerá Miloš Volešák, s ktorým sme v preview | podcaste 1908 FM rozobrali minulé zápasy, výkony brankárov i trip na východ.

Kompletnú verziu preview | podcastu 1908 FM si môžete vypočuť na podcastových kanáloch alebo na linku nižšie.

Čo by si Miloš zvolil podľa vás - schopnosť lietať alebo byť neviditeľný? 

Počúvajte a dozviete sa v novom, 4. dieli preview | podcastu  1908 FM.


rozhodcovia

Sobotný duel 10. kola, ktorá má na Štadióne MFK Zemplín Michalovce výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ladislav Prešinský. Na čiarach mu asistujú Marek Galo a Jakub Košecký.


sektor hostí otvorený

Aktuálne nariadenia kompetentných orgánov už povoľujú aj otvorený sektor pre hosťujúcich fanúšikov.

Všetci záujemcovia môžu písať na mail Martin.Ukrop@mskzilina.sk, resp. na telefónne číslo +421 911 421 492 . Vstupenky sa budú predávať priamo pred sektorom hostí v Michalovciach.


Rovnako ale aj hosťujúci fanúšik bude musieť v dobe začiatku hromadného podujatia (podľa najnovších opatrení, ktoré platia od pondelka 16. augusta):

  • disponovať negatívnym výsledkom testu na ochorenie Covid-19:
    • nie starším ako 72 hodín v prípade RT-PCR alebo LAMP testu,
    • nie starším ako 48 hodín v prípade ATG testu,
  • alebo potvrdením o očkovaní proti ochoreniu Covid-19:
    • najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovania s jednodávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovania s dvojdávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovania, ak bola prvá dávka očkovania podaná do 180 dní od prekonania COVID-19,
  • Akceptované je aj oficiálne potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid-19 nie staršie ako 180 dní.
  • Výnimka platí pre deti do 12 rokov.

priamy prenos

Stretnutie z Michaloviec budete môcť sledovať naživo iba na VOYO.

Facebook