Mládež v akcii (13.9. - 19.9.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 37. kalendárnom týždni.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 15.9.

U19: MŠK Žilina - FK Poprad 3:1 (0:1) Góly MŠK: L. Bortoli, Hroza, Bombík (pok. kop) | 6. kolo LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V prvom polčase sme nehrali tak, ako sme si povedali. Chceli sme byť trpezliví, rýchlo otáčať ťažisko a potom zaútočiť cez voľnejšiu stranu, no na ihrisku sme robili presný opak. Hrali sme netrpezlivo a pomaly. Vytvorili sme si šance, ktoré sme nepremenili, a naopak, po našej chybe sme inkasovali. V druhom dejstve sme chceli napraviť herný dojem z prvého, čo sa nám podarilo len sčasti. Samozrejme, je dobré, že sme výsledkovo dokázali stretnutie otočiť. Hostia sa dobre a húževnato bránili, z čoho aj občas hrozili, keď napríklad trafili, rovnako ako my, dvakrát konštrukciu brány. Pozitívom duelu je, že sme zápas po polčase otočili, ale v ďalšom stretnutí musíme ukázať väčšiu energiu."


Ženy: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 0:2 (0:1) Góly MŠK: Grečnarová (pok. kop), Sýkorová | 1. kolo Slovenský pohár Ženy

Marián Dlobík, tréner MŠK Žilina Ženy: "Dnes to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov. V tom prvom sme našu dominanciu pretavili len do jedného gólu a v druhom nám už dochádzali sily. Stretnutie sme však zvládli a zaslúžene postúpili. Treba zregenerovať, lebo zápasy idú teraz v rýchlom slede za sebou."


U15: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 2:2 (1:1) Góly MŠK: Blaško, Baleja | 5. kolo I. LSŽ

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "Úrovňou výborný zápas, ktorý sa odohral vo vysokom tempe a súperi si navzájom nedali priestor na dlhé držanie lopty. My sme sa z optickej prevahy ťažšie dostávali do gólových príležitostí, ale takéto zápasy nám dávajú veľa."


U14: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 2:4 (0:1) Góly MŠK: Koštiaľ, Mikunda, Michalík, Žilinský | 5. kolo I. LSŽ

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme boli lepším tímom. Chválime hráčov, ktorí nastúpili v priebehu stretnutia."


U12: MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš U13 3:0 (1:0) Góly MŠK: Dikoš, Jeťko, Ryšavý | 3. kolo I. LMŽ 


U11: MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš U12 23:8 (6:1) Góly MŠK: Blaščík 5, Pšenica 3, Boháč 2, Caltík 2, Zábojník 2, Štefanátny J. 2, Smida, Šimun, Stenchlák, Pinčík, Dumitriu, Prostinák, Korista | 3. kolo I. LMŽ


sobota 18.9.

"B": FK Humenné - MŠK Žilina 1:0 (1:0) | 9. kolo II. slovenskej ligy


U19: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 2:1 (0:1) Góly MŠK: Straka, S. Javorček | 8. kolo LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Do zápasu sme vstúpili dobre, mali sme pod kontrolou loptu a po strate sme dobre riešili repressing. Prevahu sme mali predovšetkým v strednej zóne, ale ťažšie sme sa presadzovali v poslednej časti ihriska. Súper vychádzal zo zabezpečenej obrany a čakal na našu chybu, aby ohrozil našu bránu. Dve sme mu, žiaľ, ponúkli v prvom polčase a z jednej nás aj potrestal po štandardnej situácii. Druhý polčas sme znova museli otáčať priebeh stretnutia, tak ako v poslednom zápase. Išli sme za tým od úvodu, ale stále sme museli byť pozorní vzadu, aby hosťom nevyšiel nejaký protiútok. Sme radi, že sa nám podarilo vyrovnať po centrovanej lopte z krídla a peknom zakončení hlavou. Druhý presný zásah sme pridali pred koncom, rovnako ako súper, z priameho kopu. Chalanom patrí pochvala a poďakovanie za predvedený výkon, lebo ako tím sme znova ukázali charakter, otočili náročný duel a zaslúžene zvíťazili."


WU19: JUPIE FŠMH - MŠK Žilina 1:4 (1:2) Góly MŠK: Šupolíková 2, Oravcová, Bučková  | 5. kolo LD

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina WU19: "V prvom polčase sme sa trápili s terénom, ale predovšetkým samé so sebou. V druhom dejstve sme zlepšili pohyb, spresnili prihrávky a zápas rozhodli. Za druhý polčas dievčatá chválim."

WU15: JUPIE FŠMH - MŠK Žilina 0:8 (0:1) Góly MŠK: S. Bieliková 3, S. Kantoríková 2, V. Satinová, S. Kerešová, K. Ďatková | 5. kolo LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "V prvom polčase sa dievčatá na ťažkom teréne trápili, nedarilo sa nám podržať loptu, chýbali presnejšie prihrávky a pohyb bez lopty. V druhom polčase sa po rýchlom a peknom góle hlavou hra upokojila a začalo nám vychádzať aj to, čo nám dovtedy chýbalo."


U15/U14: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:0 (1:0) | prípravný zápas

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "V dobrom mládežníckom zápase bol súper efektívnejší."


U13: Triangel (MŠK Žilina, ŠK Slovan Bratislava, 1. FC Tatran Prešov)

  • MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0) Góly MŠK: Vrábel, Frohlich | prípravný zápas
  • MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov 7:1 (2:0) Góly MŠK: Hrobárik 2, Minárik 2, Pobijak, Vrábel, Žatko | prípravný zápas

U12: Triangel (MŠK Žilina, ŠK Slovan Bratislava, 1. FC Tatran Prešov)

  • MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 3:1 (1:0) Góly MŠK: Dikoš, Charamza, Zuziak J. | prípravný zápas
  • MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov 9:0 (5:0) Góly MŠK: Králik 3, Hrobárik 2, Zuziak J., Charamza, Petrek, Neveďal | prípravný zápas

nedeľa 19.9.

Ženy: FC Nitra - MŠK Žilina 2:5 (1:3) Góly MŠK: Sýkorová 2, Valová 2, Grečnarová | 8. kolo I. ligy Žien

Marián Dlobík, tréner MŠK Žilina Ženy: "Dnes sme od úvodu diktovali tempo a vsietili rýchly gól. Po našej chybe súper vyrovnal, čo nás ešte viac nakoplo a do polčasu sme pridali ďalšie dva pekné góly. Trošku mrzí, že do druhého polčasu sme vstúpili nedôrazne, čo hneď domáce využili na zníženie. Záver zápasu bol ale opäť v našej réžii a pridali sme dva góly. Teší ma, že aj ženský futbal sa postupne dostáva na hlavné hracie plochy, dnes bola radosť hrať v Nitre."


Facebook