Mládež v akcii (13.3. - 19.3.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 11. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 15.3.

U17: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:4 (1:2) Góly MŠK: Kóša 2, Klaučo, Pekelský | 18. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Dnes nás potešil výsledok, ale najmä reakcia chlapcov na predchádzajúci nevydarený domáci duel. Rozhodujúce bolo nastavenie hráčov, vďaka ktorému sme zvládli aj slabšie zápasové pasáže. Mali sme dobrý vstup, keď sme hru kontrolovali podľa našich plánov a dostali sa aj do dvojgólového vedenia. Následne nás znervóznil kontaktný gól a najmä obligátna hrubá chyba hneď na začiatku druhého polčasu, vďaka ktorej domáci vyrovnali. Chvíľu nám trvalo, kým sme sa upokojili, pričom v dvoch situáciách sme mali aj šťastie. Pomohli nám aj striedania, aby sme vzápätí dobre vyriešili dve rýchle prechodové fázy a opäť sa dostali do dvojgólového vedenia. Následne sme si už priebeh ukontrolovali a mohli sa tak tešiť z cenného víťazstva. Chlapci si zaslúžia pochvalu."

U16: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:1 (0:1) Gól MŠK: Smák | 18. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Dnešný zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko. Keď sa na to pozriem cez parametre hry, tak sme boli herne lepší. Urazili sme však futbalovú karmu nepremieňaním aj tých najvyloženejších šancí. Super nás potom potrestal z protiútoku. Dnes ma vyrušovalo naše mentálne nastavenie. Sme o informáciu bohatší, na čom musíme pracovať."


piatok 17.3.

U12: MFK Dukla Banská Bystrica U13 - MŠK Žilina 2:5 (0:0) Góly MŠK: Zábojník, Juhaniak, Blaščík, Herkeľ, Smida | 14. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "V prvom polčase sme si z hernej prevahy dokázali vypracovať 2-3 gólové príležitosti. Je potrebné v nich zachovať väčší pokoj a prehľad. Hráči sa snažili zakončovať aj spoza pokutového územia. Je dôležité pracovať ešte na technike kopu a prudkosti. Hráči ukázali viacero technických prvkov, presadzovali sa v hre 1 na 1 a snažili sa o prienikové prihrávky. Do druhého polčasu sme vstúpili veľmi aktívne, veľmi dobre hráči pracovali s loptou, presadzovali sa v hre 1 na 1, až 1 na 2, snažili sa meniť ťažisko hry a využívali kolmé prihrávky. Vypracované gólové príležitosti správne riešili a zachovali pokoj a prehľad. Vyzdvihol by som rôzne druhy zakončenia - gól po kolmej prienikovej prihrávke, gól po dobiehaní, gól spoza pokutového územia, gól po individuálnom prieniku 1 na 4 a gól po zisku lopty/napádaní. Je dôležité udržať hernú kvalitu počas celého zápasu. V závere duelu sa už vyskytlo viacero nepresností v rozohrávke, chýbal väčší dôraz a dôslednosť v obrannej fáze."

U11: MFK Dukla Banská Bystrica U12 - MŠK Žilina 6:18 Góly MŠK: Boháč 7, Macho 3, Michalovič, Macura, Sušienka, Pinčík, Korista, Šimun, Stenchlák | 14. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme pre veľkú maródku v U11 mali polovicu hráčov z U12 a polovicu hráčov z U11 + U10. Súper postavil dve nevyrovnané polovice, v ktorých sme sa dokázali presadiť herne a pohybovo. Naši hráči boli dôrazní v osobných súbojoch, v ktorých sme to až na pár výnimiek zvládali dobre. Smerom dopredu sme sa snažili často zakončovať, no niekedy nám chýbal pokoj v zakončení. Dali sme však veľa pekných gólov po akciách, ale aj individuálne. Chlapci si zaslúžia za dnešný výkon pochvalu."


sobota 18.3.

"B": 1.FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 1:0 (1:0) | 21. kolo II. futbalovej ligy

Ženy: FC Petržalka - MŠK Žilina 6:0 (2:0) | 18. kolo I. Demišport ligy Žien


U15: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 7:0 (2:0) Góly MŠK: Lábo 2, Rajnoha 2, Rýs, Michalík, Igaz | 4. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Zápas ovplyvnila červená karta pre hosťujúceho brankára v úvode prvého polčasu. Napriek tomu si chlapci zaslúžia pochvalu, lebo niekedy nie je jednoduché prekonať blok súpera, aj keď hrali o jedného menej. Výborne pracovali v obidvoch fázach hry a odmenou je pekné víťazstvo."


U14: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 2:2 (1:1) Góly MŠK: Vojtaššák, vlastný | 4. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme sa snažili kombinovať, dostať sa cez súperov defenzívny blok a vytvárať si šance. Darilo sa nám to však len čiastočne cez krajné vertikály. Keď sme si už vytvorili šancu, tak sme ju riešili nesprávne a nepokojne. Súper bol nebezpečný po rýchlych protiútokoch, z ktorých dokázal dva využiť a efektívne nás potrestať."


U13: MŠK Žilina - MKS Puszcza Niepolomice 15:0 | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Dnes sme celý zápas dominovali. Dali sme pekné góly a zaslúžene sme vyhrali."

U9: Turnaj (Ostrava, 9:30)


nedeľa 19.3.

WU15: MŠK Žilina - MŠK Považská Bystrica (Závodie, 14:00) | prípravný zápas

U10: Triangel (Závodie, 10:00)


Facebook