Mládež v akcii (1.8. - 7.8.): Bican Cup (U15), Memoriál Josefa Šurala (U13) a mnoho prípravných zápasov
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 31. kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 5.8.

U13: Memoriál Josefa Šurala o Pohár starosty města Modřice (Modřice)

skupina D

Illés Football Academy - MŠK Žilina 2:0 (0:0) Góly MŠK: Charamza 2

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Počas celého zápasu sme boli lepším družstvom. Keby sme premieňali šance, rozdiel vo výsledku mohol byť oveľa vyšší."

FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 2:0 (1:0) Góly MŠK: Dikoš, Urbanek

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Vo výbornom zápase sme hrali aktívnejšie, mali sme viac loptu, a vytvorili sme si dostatok šancí. Bohužiaľ, chýbalo nám lepšie riešenie vo finálnej fáze."

MŠK Žilina - FC Košice 5:0 (3:0) Góly MŠK: Jeťko, Charamza, Dikoš, Hrobarik, Urbánek

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V tomto zápase sme boli jasne lepší a zaslúžene sme zvíťazili."


sobota 6.8.

"B": MŠK Žilina - FK Rača 8:3 (2:2) Góly: Jambor 4, Krstić 2, Sauer, Essomba | 4. kolo II. futbalovej ligy

U19: Górnik Zabrze - MŠK Žilina 1:2 (0:1) Góly MŠK: Šimún 2 | prípravný zápas

Zostava: Kúdelčík - A. Oravec, Zemko, Mensah, Blaško - Chyla, Šimún, Straka - Weber, Vaľko, Bartoš

Striedali: Badžgoň, Šarudi, Beňadik, Jančiga, Trubačík

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Veľmi dobrý zápas z oboch strán na ťažkom teréne, pretože počas celého stretnutia neustále silno pršalo. V zápase sme si vypracovali viac gólových príležitostí ako súper, i keď niekedy sme mohli byť viac odvážnejší pri zakončení. Miesto strely sme často volili ešte finálnu prihrávku, ktorú súper zachytil. Chalanov chválime za prístup a predvedenú hru v zápase."


U17: MŠK Žilina - SK Sigma Olomouc 2:2 (0:1) Góly MŠK: Kóša 2 | prípravný zápas

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Odohrali sme dva rozdielne polčasy. V prvom bol súper agresívnejší a rýchlejšie reagoval na všetky herné situácie. Nám chýbal väčší pokoj na lopte, ale aj spomínané súperove atribúty. Po prestávke sme zlepšili pohyb, dôraz a boli aj presnejší. Zápas mal slušné tempo, remíza je spravodlivá."

U16: MŠK Žilina - SK Sigma Olomouc 1:1 (0:0) Góly MŠK: K. Blaško | prípravný zápas

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Zápas veľmi dobrej úrovne proti kvalitnému súperovi. V úvode sme mali problém s vysokým pressingom súpera. Postupne sme získavali prevahu, avšak sme zbytočne komplikovane riešili predfinálnu fázu. Druhý polčas sme mali výraznejšiu prevahu, strelili po vynikajúcej individuálnej akcii pekný gól a mali niekoľko ďalších šancí či nedotiahnutých akcií. Avšak po chybe v defenzíve sme inkasovali a potom naša hra pôsobila neucelene. Prístup chalanov bol v poriadku, musíme ale zapracovať v procese na stále sa opakujúcich nedostatkoch, aby sme boli ešte dominantnejší."


U15: Bican Cup (Praha)

Skupina A

SK Slavia Praha - MŠK Žilina 3:0 (2:0)

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Nastúpili sme s veľkým rešpektom, všade sme boli neskoro, súper mal herne navrch a zaslúžene vyhral."

MŠK Žilina - Puskás Akadémia FC 2:2 (2:1) Góly MŠK: Igaz, Rýs

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V zápase sme mali mierne herne navrch, no súper bol veľmi kvalitný a všetky naše chyby potrestal gólom. Na druhej strane, lepšie riešenie finálnej fázy nás stálo víťazstvo."

MŠK Žilina - GNK Dinamo Záhreb 1:1 (1:0) Gól MŠK: Rýs

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Súper mal problémy s našim pressingom, z čoho sme dali prvý gól a mohli ešte jeden pridať. Na druhej strane, po prekonaní nášho pressingu bol mimoriadne nebezpečný a vedel sa dostať do finálnych činností. Asi zaslúžená remíza. Chlapci si zaslúžia pochvalu, sami cítia, že tento turnaj je už omnoho vyšší level a v niektorých fázach musia pridať."


U14: MŠK Žilina - FK Pardubice 2:1 (1:0) Góly MŠK: Hrobárik, Vrábel | prípravný zápas

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Do zápasu sme vstúpili dobre, boli sme aktívny, hrali sme s chuťou, dobre sme prepínali a získavali pri výstavbe útoku súpera pressingové lopty. Postupne sa hra vyrovnala, ale tempo zápasu bolo výborné, keďže aj súper nám veľakrát pohrozil a držal nás v strehu."

Chlapcov chcem pochváliť za prístup."

U14: MŠK Žilina - FC Baník Prievidza U15 2:2 (0:2) Góly MŠK: Hoferica, Minárik | prípravný zápas

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Úvod zápasu sme nezachytili, hrali sme vláčne a nedostupovali sme súpera, ktorý nás vytrestal dvoma gólmi. Naša reakcia prišla až v druhom polčase, kedy sme sa začali presadzovať v osobných súbojoch a dokázali sme si vytvoriť tri šance, z ktorých sme dali dva góly."


U13: Memoriál Josefa Šurala o Pohár starosty města Modřice (Modřice)

Štvrťfinálová skupina

MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov 4:0 (2:0) Góly MŠK: Turian 2, Zuziak M., Dikoš

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V zápase sme herne dominovali. Vytvorili sme si veľké množstvo šancí a góly sme dali po pekných kombináciách."

MŠK Žilina - MFK Modřice U14 2:0 (1:0) Góly MŠK: Hrobarik, Zuziak M.

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Proti domácim to bol náročný zápas po fyzickej stránke. Súpera sme do ničoho nepustili. Vytvárali sme si aj dosť šancí a zaslúžene sme vyhrali."

MŠK Žilina - GNK Dinamo Zahreb 0:3 (0:1)

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Vo výbornom mládežníckom zápase sme hrali dobre. Zápas bol veľmi vyrovnaný. Zápas rozhodli dve obrovské individuálne chyby našich brankárov, po ktorých sme dostali dva veľmi lacné góly. Naopak, súpera brankár podržal. Celkovo chcem ale chalanov pochváliť, zvučnejšieho súpera sa vôbec nezľakli a odohrali kvalitný zápas."


U12: MŠK Žilina - FC Baník Prievidza U13 5:2 (4:1) Góly MŠK: Zábojník 2, Boháč, Hutira, Mišík | prípravný zápas

U11: MŠK Žilina - SDM Domino U12 16:8 Góly MŠK: Macho 3, Elmusrati 3, Fiflík 3, Dubovec 3, Guľa 2, Kučera, Helbich | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme sa dokázali pohybovo aj herne presadiť. Vychádzalo nám obchádzanie 1 na 1 aj 1 na 2 a herne sme dominovali. Chýbalo nám využívanie šírky ihriska a niekedy slabšia ponuková činnosť. Vychádzali nám rýchle protiútoky po zisku lopty, kedy sme využívali dobrý nábeh na súperovu bránku. Dali sme pekné góly a chlapci si zaslúžia pochvalu za dnešný výkon."


nedeľa 7.8.

U15: Bican Cup (Praha)

Zápasy o 5. - 8. miesto

o 5. - 8. miesto: MŠK Žilina - Hertha BSC 0:2 (0:1)

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Vo výbornom zápase sa hral dynamický futbal, útoky sa striedali na oboch stranách. Rozhodla kvalita zakončenia v pokutovom území."

o 7. miesto: MŠK Žilina - Puskás Akadémia FC 0:0 (1:2 na pok. kopy)

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Zápas v dobrom tempe, ale bez šancí. Súper mal viac z hry, my sme hrozili z rýchlych protiútokov. Obe družstvá chceli veľmi vyhrať v riadnom hráčom čase. Penalty sme nezvládli a odchádzame smutní."

Konečné umiestnenie: 8. miesto


U13: Memoriál Josefa Šurala o Pohár starosty města Modřice (Modřice)

Zápasy o umiestenie

štvrťfinále: GNK Dinamo Zahreb - MŠK Žilina 0:0 (4:3 na pok. kopy)

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Opäť výborný zápas s kvalitným súperom. Dnes sme boli aktívnejším družstvom. Vypracovali sme si nejaké šance, bohužiaľ, nepodarilo sa nám ich premeniť. Súper bol šťastnejší v penaltovom rozstrele a postúpil."

o 5. - 8. miesto: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 5:0 (2:0) Góly MŠK: Urbánek 2, Dikoš 2, Jeťko

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V zápase sme herne dominovali, vytvorili sme si veľké množstvo šancí a zaslúžene sme vyhrali."

o 5. miesto: MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 3:0 (1:0) Góly MŠK: Charamza, Jeťko, Dikoš

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Posledný zápas turnaja sme si schuti zahrali. Dobre sme kombinovali a boli sme lepším družstvom. Dali sme pekné góly a s turnajom sme sa rozlúčili víťazstvom."

Konečné umiestnenie: 5. miesto

Najlepší hráč turnaja: Maximilián Hrobárik (MŠK Žilina)


Ženy: AS Trenčín - MŠK Žilina 10:0 (6:0) | 1. kolo I. ligy Žien

WU15: MŠK Žilina - FC Fastav Zlín (Strážov, 12:00) | prípravný zápas


Facebook