Mládež v akcii (1.5. - 7.5.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 18. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


pondelok 1.5.

WU13: Trecha Cup (Rohatec/Česko)

  • MŠK Žilina - 1.SK Prostějov 2:0 Góly MŠK: Becíková, Poliaková
  • MŠK Žilina - FK Hodonín 1:0 Gól MŠK: K. Kerešová
  • MŠK Žilina - Inter Bratislava 0:0
  • MŠK Žilina - FC Trinity Zlín 3:0 Góly MŠK: So. Kontšeková 2, Poliaková
  • MŠK Žilina - FK Znojmo 7:0 Góly MŠK: Becíková 3, So. Kontšeková, Poliaková, Nováková, K. Kerešová
  • finále: MŠK Žilina - FK Teplice 3:0 Góly MŠK: Becíková 3

Konečné umiestnenie: 1. miesto

Najlepšia hráčka turnaja: Klaudia Becíková

Šošonky, gratulujeme!


štvrtok 4.5.

U12: MŠK Rimavská Sobota U13 - MŠK Žilina 4:13 Góly MŠK: Dubovec 3, Chylík 2, Boháč 2, Halás, Šimun, Michalovič, Guľa, Zajac, Korista | 20. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase proti fyzickému súperovi, ktorý sa po celý zápas snažil prekonať našu obranu nakopávanými loptami, sme smerom dozadu hrali výborne. Dobre sme dostupovali, vyhrávali sme osobné súboje a zakladali sme útoky. Smerom dopredu nám chýbal niekedy rýchlejší prechod do útoku a otvorenej obrany. Vypracovali sme si veľké množstvo príležitostí, z ktorých sme dali pekné góly, ale veľa šancí sme zle riešili - pokoj v zakončení, umiestnenie zakončenia, prihrávka lepšie postavenému hráčovi. Celkovo sme však boli aktívni, riešili sme situácie 1 na 1 až 1 na 2 a dobre sme riešili krátke kombinácie s ponukovou činnosťou."

U11: MŠK Rimavská Sobota U12 - MŠK Žilina 1:2 (1:2) Góly MŠK: Blaščík 2 (1 z pok. kopu)| 20. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U11: "Počas celého zápasu sme mali dnes príležitosť sledovať hráčov, ako sa dokážu presadiť a hrať do hlbokého obranného bloku. Domáci stáli a čakali pred vlastným pokutovým územím a dlhými prihrávkami dopredu čakali na nejaké úniky svojho útočníka. V úvode zápase to domácim vyšlo, nakoľko po nedorozumení a nesprávnom riešení hernej situácie 1 na 2 kopali pokutový kop. Naďalej sme mali loptu pod kontrolou, ale zároveň bolo potrebné byť pripravený na rýchle protiútoky súpera. V takomto zápase je dôležité, aby boli hráči stále v pohybe, aktívni a často si menili miesta. Viacero hráčov ukázalo kreatívne riešenia, výbornú hru 1 na 1 až 1 na 2 a hernú odvahu. Pred pokutovým územím domácich nám chýbala väčšia presnosť prihrávok a u niektorých hráčov kvalitnejšia práca s loptou a vnímanie hernej situácie - rozhodovanie. Vytvorili sme si dostatok gólových príležitostí stredom ihriska pripadne z krídelných priestorov. V zakončení je však dôležité zachovať pokoj a rozvahu. Dnes sme nedokázali premeniť viacero vyložených gólových príležitostí. Je potrebné, aby všetci hráči mali prístup k zápasu, nasadenie, prepínanie z útoku do obrany, vnímali herné situácie v útočnej fáze a dokázali sa častejšie správne rozhodovať."


sobota 6.5.

U19: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 1:2 (1:2) Góly MŠK: Vaľko, Mynář | 23. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnes sme mali dobrý vstup do zápasu najmä gólovo, keď sme šli do vedenia 2:0. Škoda, že sme si nepostrážili rýchly protiútok a domáci znížili. V zápase sme si vytvorili dostatok príležitostí, po ktorých sme mohli výsledkovo odskočiť. Súper mal takisto dve zakončenia, pri ktorých netrafil bránku z dobrej pozície. V zápase sme herne nedominovali až tak, ako by sme si to predstavovali, ale na druhú stranu, chalani vynaložili najmä v druhom polčase úsilie a duel sme doviedli do víťazného konca. Hráčom patrí pochvala a gratulácia, že zvládli náročný súboj."


U17: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 2:0 (1:0) Góly MŠK: Klaučo, Kóša | 23. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "V dobrom mládežníckom zápase sa o jeho kvalitu pričinili oba tímy. Úvodných pätnásť minút mali lepších hostia, no vďaka dobrej defenzívnej činnosti sme ustáli aj nebezpečné situácie. V ďalšom priebehu sme boli dominantnejší vo všetkých činnostiach, aktívni v oboch fázach hry, no najmä sme výborne prepínali medzi stratou a ziskom lopty. Pomohol nám aj gól tesne pred prestávkou, čo nám dodalo energiu aj pred druhým polčasom. Po zmene strán sme pokračovali v nastúpenom trende a zápas si ukontrolovali. Pozorní sme boli v defenzíve, ale aktívni aj smerom dopredu, čoho vyústením bol aj druhý gól. Dnešné víťazstvo ma teší aj z hľadiska nastavenia celého tímu, pretože chlapci preukázali nielen kvalitu, ale aj charakter a tímovosť. Pochvalu si zaslúži každý jeden."


U16: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 2:0 (1:0) Góly MŠK: Smák, Kováčik | 23. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Výborný mládežnícky zápas, v ktorom sme podali veľmi dobrý výkon. Boli sme kompaktní v oboch fázach hry a vypracovali sme si veľmi dobre príležitosti, z ktorých sme strelili dva pekné góly. Naše víťazstvo hodnotím ako zaslúžené. Chalani nielen mne, ale aj všetkým prítomným urobili svojim výkonom radosť."


U15: MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (0:1) Góly MŠK: Okál, Targoš, Michalík | 9. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Dnes bol súper na nás veľmi dobre pripravený, dobre bránil a zatváral nám priestory. Bol veľmi nebezpečný z rýchlych protiútokov a po jednom z nich šiel aj do vedenia. My sme mali optickú prevahu počas celého zápasu, ale chýbala nám šťava, náročný program bolo na chlapcoch cítiť. V závere sa nám podarilo súpera zavrieť a zlomiť zápas na našu stranu, začo si chlapci zaslúžia pochvalu."

U14: MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 4:1 (1:1) Góly MŠK: Kopecký, Čaniga, Palieska, Hrobárik | 9. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U17: "V zápase proti húževnatému súperovi, ktorý mal dobrú organizáciu hry, sme museli vynaložiť veľmi veľa síl a futbalovej ochoty, aby sme ho dokázali zlomiť. Dnes to bolo o správnom prístupe chlapcov a ich odhodlaní sa popasovať aj s iným štýlom futbalu."


nedeľa 7.5.

"B": MŠK Žilina - MFK Dolný Kubín 1:0 (1:0) Gól MŠK: Krstić | 28. kolo II. futbalovej ligy


WU19: Spartak Myjava - MŠK Žilina 6:3 (2:3) Góly MŠK: Časnochová 2, Bučková | 1. kolo skupiny o postup I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "V prvom aj druhom polčase sme nemali dobrý úvod. V prvom sme sa však dostali do hry, vyhrávali sme osobné súboje a vypracovali sme si kolmými prihrávkami dobré príležitosti, ktoré sme aj premenili. Súpera sme dostávali v istých momentoch pod tlak a prinútili sme ich robiť chyby. Po zmene strán sme im hneď v úvode poskytli dve štandardné situácie, z ktorých aj skórovali, čím zlomili zápas na svoju stranu. V druhom polčase súper ukázal väčšiu kvalitu, ktorej sa však časom môžeme tvrdou prácou priblížiť. Hráčky sú perspektívne a sú ochotné na sebe pracovať."

WU15: Spartak Myjava - MŠK Žilina 2:6 (0:2) Góly MŠK: Plchová 3, Satinová, Becíková, Bieliková | 1. kolo skupiny o postup I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Dnes dievčatá odohrali veľmi dobrý zápas. Najmä ako kolektív sme hrali veľmi dobre. Boli sme dôraznejší, s rýchlejším štartom na loptu, čo súperovi robilo problém. Skúšali sme to prienikovými prihrávkami, ktorými sme si dokázali vypracovať viacero šancí. Žiaľ, veľa z nich sme nedotiahli do úspešného zakončenia. V závere zápasu, po viacnásobnom prestriedaní sme inkasovali dva góly."


Facebook