MS U20 | Repríza spred 20 rokov, Sokolíci skončili v osemfinále na Kolumbii

Veľký sviatok zažili piati Šošoni na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Argentíne. Na turnaj, ktorý prebieha od 20. mája do 11. júna, sa kvalifikovali slovenskí mládežnícki reprezentanti pod vedením trénera Alberta Rusnáka na základe minuloročných domácich ME do 19 rokov. V záverečnej 21-člennej nominácii sa objavili všetci piati hráči MŠK Žilina zo širšieho výberu.

O titul majstra sveta bojuje 24 tímov, slovenskí reprezentanti sa na ňom predstavili presne po 20 rokoch a totožný výsledok zopakovali aj tentokrát. V roku 2003 v Spojených arabských emirátoch postúpili zo základnej skupiny, kde im robili spoločnosť Burkina Faso, Panama a domáci hráči. Následne podľahli Slováci v osemfinále neskoršiemu majstrovi z Brazílie 1:2 po predĺžení. História sa opakovala aj teraz...


krutý začiatok druhého polčasu znamená koniec

V Argentíne čakali Sokolíkov v rámci B-skupiny v meste San Juan reprezentácie Fidži, Ekvádoru a USA. V konečnej nominácii figurovala pätica Šošonov: menovite kapitán tímu Timotej Jambor, Mário Sauer, Samuel Kopásek, Samuel Belaník Dominik Šnajder.

"Hoci sa to termínovo bije so záverom ligy, hrať na majstrovstvách sveta sa nepodarí každému hráčovi. Je to pre nás obrovská česť a zároveň výzva popasovať sa s najlepšími. Niekomu sa môže pri menoslove súperov zdať, že postup zo skupiny by mohol byť samozrejmosťou, no bude to náročné. Je to však náš cieľ a za tým si spoločne pôjdeme. Zároveň na diaľku myslíme na spoluhráčov a veríme v pozitívny - európsky - koniec sezóny,“ hovoril pred štartom turnaja práve Timo Jambor, ktorý viedol s kapitánskou páskou po domácom EURE Sokolíkov aj v Argentíne.

Po dueloch v skupine, v ktorej obsadili Sokolíci 3. miesto, museli na prípadný postup čakať. Pomoc od ostatných tímov napokon prišla, a tak Slováci pokračovali na turnaji v osemfinále, kde vyzvali víťaza skupiny C - Kolumbiu, ktorá si v skupine poradila s Izraelom a Japonskom 2:1 a remizovala so Senegalom 1:1. 


výsledky SR „20“:

Slovensko – Fidži 4:0 (2:0) Góly SVK: Gaži, Szoglai, Gajdoš, Jambor 

Šošoni v akcii: Timotej Jambor (najaktívnejší v rámci striel) a Samuel Kopásek odohrali celý duel, Dominik Šnajder hral prvý polčas. Mário Sauer odohral druhý polčas, Samo Belaník nezasiahol do tohto stretnutia.


Slovensko – Ekvádor 1:2 (1:1) Gól SVK: Szoglai

Šošoni v akcii: Timotej Jambor, Samuel Kopásek a Dominik Šnajder odohrali celý duel. Mário Sauer sa dostal na trávnik v 86. minúte, Samo Belaník nezasiahol do tohto stretnutia.


Slovensko – USA 0:2 (0:1) 

Šošoni v akcii: Dominik Šnajder odohral celý duel, Samuel Kopásek hral do 74. minúty, Mário Sauer bol na trávniku prvý polčas, Timo Jambor zas nastúpil po zmene strán. Samo Belaník nezasiahol do tohto stretnutia.


osemfinále:

Kolumbia - Slovensko 5:1 (0:0) Gól SVK: Jambor 

Šošoni v akcii: Dominik Šnajder odohral celý duel, rovnako tak Timo Jambor, ktorý v závere gólom iba korigoval nepriaznivý výsledok. Samuel Kopásek hral do 82. minúty. Mário Sauer a Samo Belaník nezasiahli do tohto stretnutia.


Facebook