”Keď zvládneme túto náročnú prípravu, tak budeme na jar dobre pripravení,” hovorí Jakub Kiwior
Na jeseň patril k našim najvyťaženejším a zároveň najlepším hráčom, čo neušlo pozornosti viacerých médií, ktoré ho zaradili do elitnej jedenástky. Rok 2020 bol tak napriek viacerým nefutbalovým okolnostiam pre obrancu Jakuba Kiwiora úspešný.

Aké sú jeho plány do nového roka? Čo hovorí na blížiace sa konfrontácie v príprave proti tímom z jeho rodného Poľska?


radšej behať za loptou ako v parku

Jakub, vráťme sa ešte jednou otázkou do starého roka 2020, ktorý bol naozaj zvláštny, atypický. Ako ho hodnotíš z tvojho osobného hľadiska? "Pre mňa bol z hľadiska výkonov celkom úspešný. Na konci jesennej časti, po všetkých peripetiách, po celkovej rekapitulácii som za neho rád - darilo sa tímu aj mne. Teraz je to o to náročnejšie, pretože musíme a chceme udržať nastolené pozície v tabuľke aj na jar. Potrebujeme zo seba dostať ešte viac."

Ako si si užil oddych? "Bol som viac-menej iba doma, oddýchol som si, popritom som makal na individuálnych plánoch. Odtrénoval som, čo bolo treba. Teraz sme všetci spolu a tu budeme makať ešte tvrdšie."

Od viacerých spoluhráčov sme počuli, že individuálne behy boli náročné, súhlasíš? "Áno, bolo to náročné. Jednoducho sme to ale museli odbehať. Nemohol si si v polovici povedať, že končíš. Individuálna príprava ma nebaví, nerád behám sám. Som futbalista, radšej si zabehám za loptou ako niekde v parku. Teším sa teda, že som späť na štadióne a môžem trénovať na ihrisku."

Pod trénerom Staňom si absolvoval zimnú prípravu aj počas minulého roka. Čo od nej očakávaš? "Že to bude minimálne také náročné ako pred rokom. Nie je jednoduché ju odmakať. Ale ako to zvládneme, tak budeme dobre pripravení do jarnej časti sezóny."

Čaká nás viacero poľských protivníkov. Tešís sa na súboje proti "tvojim"? "Určite. Keď som videl plán prípravy a mená súperov, tak som sa potešil. Mužstvá poznám, ale ťažko odhadovať ich silu, keďže pôjde o prípravné stretnutia a každý bude v inej fáze prípravy. Otázky o porovnávaní Ekstraklasy a Fortuna ligy môžeme napriek tomu sčasti zodpovedať." 

Na jeseň si si nastavil latku vysoko, objavil si sa aj v ideálnej zostave jesene podľa niektorých médií. Aké sú predsavzatia Kiwiho na Nový rok 2021, ak si teda nejaké dávaš? "Radšej sa pozerám na to, čo je tu a teraz. Sústredím sa vždy na najbližšie obdobie, najbližšie ciele. Ako budem hrať, tak sa budem objavovať v zostave. Keď ukážem zo seba to najlepšie, tak budem spokojný. Určite sa chcem posúvať dopredu, čo je základom pre tento rok."


Facebook