Ján Bernát Hráčom mesiaca: ”Štart ako z rozprávky, naďalej v tom pokračovať.”
Nová sezóna Fortuna ligy má za sebou už aj prvý výsledok v ankete Hráč mesiaca. V jej júlovom/augustovom finálovom zozname sa nachádzala až štvorica hráčov MŠK. Rekord najmladšieho víťaza tejto ankety držal z minulého ročníka Róbert Boženík. Jeho vekový rekord sa síce ruší, ale ostáva v Žiline a posúva sa k ďalšiemu šošonovi. Aktuálnu anketu totiž vyhral ďalší žilinský tínedžer Ján Bernát.

Rodák z Prešova, ktorého nasadenie do základnej zostavy od úvodu ročníku, bolo najskôr prekvapením, potvrdzuje svoj talent a potenciál od úvodných kôl. Hneď v tom premiérovom v Michalovciach dal o sebe vedieť exportným gólom a nebola to iba ojedinelá "lastovička". Jany sa dostal nielen do finálového výberu 11 najlepších hráčov, no vo svojej "premiéru" v tejto ankete ju aj dokázal ovládnuť.

Ján Bernát sa postupne presadil proti spomínaným Michalovciam, gól strelil aj doma Trnave, presným zásahom prispel k výhre aj v Ružomberku a Nitru skolil doma hneď dvomi gólmi. Vo veku 18 rokov a 7 mesiacov sa tak stal najmladším víťazom tradičnej ankety, pričom o tento rekord pripravil svojho klubového spoluhráča Róberta Boženíka, ktorý mal pri svojom triumfe v októbri 2018 o štyri mesiace viac.

"Je to pre mňa krásne individuálne ocenenie, ale vďaka patrí hlavne spoluhráčom, ktorí sa podieľajú na zisku tejto ceny. Štart do ligy nám vyšiel, vyhráva sa a je skvelá atmosféra. Do toho moje prvé gólové štarty za "A"-tím. Bolo to ako z rozprávky, verím, že to bude pokračovať. Veľmi ma to teší a som za to vďačný," hovorí rodák z Prešova po zisku individuálneho ocenenia.

Facebook