Fortuna liga: Miroslav Káčer v 11-tke sezóny, Róbert Boženík Objavom roka, Cena fair-play do Žiliny
Čerstvo skončený ročník Fortuna ligy 2018/2019 uzavrela pravidelná anketa Jedenástka roka, v ktorej nechýbali ani hráči MŠK Žilina. Na slávnostnom galavečere v Bratislave sme mali v nominácii ankety ÚLK hneď dvojité zastúpenie.

V Jedenástke roka sa do stredovej formácie dostal náš odchovanec Miroslav Káčer. V ankete Objav roka sme mali vo finálovej trojici dvojité zastúpenie, z tohto ocenenia sa napokon tešil náš najlepší strelec Róbert Boženík. Ocenený bol aj samotný klub MŠK Žilina cenou fair-play.

vizitka práce celého tímu

Miroslav Káčer patril už niekoľkú sezónu v rade k našim kľúčovým hráčom, jeho forma gradovala práve v závere, kedy ho však pribrzdilo zranenie. Napriek tomu si pripísal na konto 25 zápasov (2200 minút) s bilanciou 5 gólov a 4 asistencie. Vo veku 23 rokov má "Kačka" odohratých v najvyššej súťaži viac ako 150 duelov.

"Veľmi si vážim toto ocenenie, je to nielen moja vizitka, ale práca celého tímu. Určite by som to bez mojich spoluhráčov nezvládol a nebol nominovaný do finálového výberu. Ďakujem všetkým, ktorí za mňa hlasovali a rovnako klubu MŠK Žilina za vytvorené podmienky, v ktorých môžem napredovať a ktoré mi umožnili získať toto ocenenie," hovorí po prevzatí ceny odchovanec MŠK, ktorý je u šošonov od svojich šiestich rokov a nikdy neokúsil iný dres.

zásluha celého klubu

Opačným prípadom je náš nový útočník objav Róbert Boženík. Ten vstúpil do svojho premiérového ročníka najvyššej slovenskej súťaže naozaj nadštandardne, keď skóroval hneď vo svojom debute a pri streleckej chuti bol počas celého ročníka. Jeho gólostroj sa napokon zastavil na čísle 13, čím sa stal celkovo druhým najlepším strelcom súťaže. Zaslúžene si tak prebral cenu Objav roka Fortuna ligy 2018/2019.

"Som veľmi šťastný a veľmi si vážim túto cenu. Je to zásluha celého klubu, trénerov a spoluhráčov. Im patrí veľká vďaka za to, že som tam dnes mohol stáť a mohol si prevziať toto ocenenie," hovorí 19-ročný útočník Žiliny, ktorý nadviazal na triumf nášho bývalého kanoniera Samuela Mráza spred roka.

V Jedenástke talentov sa okrem oceneného Objavu roku Róberta Boženíka objavil aj ľavý obranca Branislav Sluka, ktorý rovnako zažil premiérovú sezónu vo Fortuna lige.

šošoni s cenou fair-play

Únia ligových klubov aj v tejto sezóne oceňovala jeden tím Cenou fair-play. Tentoraz sa dočkalo pocty práve naše mužstvo.

"Sme veľmi radi, že naše správanie nielen na trávniku, ale aj mimo neho bolo ocenené ÚLK. Zo šošonov sa snažíme vychovávať nielen špičkových futbalistov, ale aj slušných ľudí. Sme o to radšej, že sme túto cenu získali v sezóne, kedy v našom "A"-tíme nastupovali prevažne odchovanci Akadémie MŠK Žilina, ktorých sme vychovávali práve v týchto hodnotách," hovorí marketingový manažér Juraj Vitko.

Facebook