FK Pohronie - MŠK Žilina B 2:1 (2:1)
MŠK Žilina

Góly: 5. Kovařík, 43. Pavúk - 23. Polievka (pok. kop) ŽK: 22. Tesák, 26. Nosko, 34. Kovařík - 37. Bichakhchyan, 40. Balaj, rozhodoval Kačenga, 601 divákov

Zostava MŠK: Vajs – Majdan, Moško, Dybala (46. Hučko), Chvátal - Bichakhchyan (78. Martinček), Gamboš, Klec (C), Krela - Balaj, Polievka (51. Petrák)

Zostava FK Pohronie: Jenčo – Župa, Nosko, Tesák, Pelegríni (C), Rejdovian (62. Frimmel), Pavúk, Kovařík (82. Lukáč), Sojka, Blahút (68. Pidruchnyi), Pittner

Tréner rezervy Jaroslav Kentoš využil v zostave viacero hráčov "A"-tímu, ktorí v sobotu nezasiahli do zápasu Fortuna ligy. V obrane dostali šancu od začiatku Vlado Majdan a Maťo Dybala.

Na novom štadióne v Žiari nad Hronom patril úvod domácim, ktorý si vypracovali nielen šance, ale aj skoré vedenie. V 5. minúte sa presadil proti našej dvojici v šestnástke Kovařík a strelou pomedzi Matejove Vajsove nohy poslal domácich do vedenia. Aj v nasledujúcich minútach boli aktívnejší domáci futbalisti, ktorí nás napádali a nepustili do vážnejšej príležitosti. Domáceho Jenča v bráne domácich sme sa chystali vôbec prvýkrát ohroziť, Filip Balaj unikal, nedovolene ho zastavil domáci Tesák a nasledovala naša penalta. K bielemu bodu sa postavil Robo Polievka a s istotou vyrovnal - 1:1. Gól nás posadil na koňa, domáci naopak zvýšili agresivitu, čo ocenil aj rozhodca žltými upozorneniami. Keď sa už zdalo, že do kabín pôjdeme za vyrovnaného stavu, prišiel po sérii našich chýb center a hlavička v päťke od Pavúka, ktorý druhým pokusom domácich na bránu prekonal Vajsa.

S výkopom druhého polčasu vybehol na trávnik skúsený Tomáš Hučko, ktorý nahradil zraneného Dybalu. Aktivitou však ovplývali domáci, ktorí sa držali na našej polovici a príliš nám toho nedovolili. Už po šiestich minútach druhého dejstva navyše došlo aj k druhému vynútenému zraneniu, trávnik musel opustiť aj Polievka. Dlhšie sa hralo bez šancí, až prišla 66. minúta a veľká šanca Jakuba Krelu, ktorý však hlavičkoval tesne nad bránu domácich. Na druhej strane o minútu odpovedal domáci Frimmel centrom, strelou do brvna. V 74. minúte sme mohli vyrovnať, opäť nebezpečná hlavička, ktorá tentokrát po rohu letela od Bernarda Petráka na bránu a Jenčo efektne zakročil. V závere nezobral pre šošonov aspoň bod Krela, ktorý však strieľal slabšou ľavou nohou a Jenčo loptu v pohode pokryl.

Kentošovci tak nenadviazali na týždňové víťazstvo proti Mikulášu a zo Žiaru odchádzajú po gólovom prvom polčase s tesnou prehrou.

HLASY PO ZÁPASE:

Tibor Goljan, asistent trénera MŠK Žilina B: "V Žiari sme videli zaujímavý zápas s peknými momentami na oboch stranách. Nezachytili sme úvod, kedy sme prehrali dva súboje a ihneď inkasovali. Vyrovnanie prišlo po dlhej lopte a faule na Filipa Balaja, odvtedy sme boli lepším tímom, no opäť ľahkou stratou lopty sme pred prestávkou znova prehrávali. Po zmene strán sme prestriedali, zmenili rozostavenie, prišli aj šance, škoda, že sa aspoň jedna neujala. Zápasu by viac svedčila remíza."

Róbert Polievka, autor jediného gólu MŠK Žilina B: "Znova sme pykali na nevyužité šance, súper nás potrestal hneď na začiatku, našťastie sme vyrovnali z penalty a prevzali iniciatívu. Namiesto nášho vedúceho gólu však Pohronie z ojedinelej šance strelilo gól a dostalo sa na koňa. V druhom polčase sme dominovali, prišli aj šance, ale nedotiahli sme to do úspešného konca, alebo nás vychytal brankár. Zaslúženejšia by bola remíza, no musíme ísť ďalej."

Facebook