Európa skončila, liga pokračuje druhým meraním síl

Európa skončila, no liga, ktorá nás znova môže nasmerovať za zápasmi ako bol ten štvrtkový, sa iba rozbieha. Po súperovi z Ružomberka, proti ktorému sme vstúpili do Niké ligy úspešne, nás čaká Podbrezová. S Horehroncami nás spája viacero skutočností, okrem iných aj nelichotivá bilancia z predošlej sezóny. Svoj pohľad, ako to zmeniť, ponúkol hlavný tréner Šošonov.

Nedeľná dohrávka 2. kola má v Podbrezovej výkop o 20:30 hod. pred kamerami TV Dajto, povedie ju hlavný arbiter Kristián Micheľ.


novinky u súpera

Po prvom kole sa stretnú dva najvyššie postavené tímy v novotvoriacej sa tabuľky. Šošoni zdolali Ružomberok 3:1 a ešte vyšším rozdielom (4:1) sa podaril Podbrezovej vstup do ročníka na pôde rivala z Banskej Bystrice. Okrem iných sa po premiérovom kole rozprávalo najmä o Petrovi Kováčikovi, ktorý hetrikom zostrelil Duklu a nečakane sa dostal na čelo priebežného poradia kanonierov. Tomu asistoval už náš bývalý hráč Roland Galčík, ktorý sa rozhodol vrátiť k Železiarom po ročnej anabáze u nás. 

Minuloročný nováčik hrá rovnakým systémom ako Šošoni, preto súboje rozhodujú maličkosti a prípadné individuálne chyby. V predošlej sezóne sa ukázala kvalita a priklonilo aj potrebné štastie vo všetkých štyroch vzájomných súbojoch na stranu zverencov trénera Romana Skuhravého - dve domáce prehry 0:1, u súpera zas výsledky 1:3 a 2:3. Práve Čech na lavičke súpera ostal na Horehroní po minulosezónnom, veľmi úspešnom 4. mieste, pričom v Niké lige bude disponovať podobne mladým kádrom ako žltozelení.


znova dobre preladiť

Kabína sa otriasla po prvom zápase proti Gentu a musí sa aj teraz. Štvrtková odveta bola konečnou v Európe pre zverencov trénera Jaroslava Hynka.

"Po skúsenosti s Ružomberkom a po tom progrese v odvete s Gentom môžeme vysloviť s herným prejavom spokojnosť. Ďaleko náročnejšie bolo preladiť pred týždňom a zvládli sme to. Mali sme na to dva dni a urobili sme maximum. Verím, že hráči nabrali proti Gentu cenné skúsenosti a dokážeme ich dať aj do nedele. Snáď nám tempo zápasu ostane pozitívne v mysli a v reakciách priamo na trávniku."

Zostava tak podobne ako proti Ružomberku nastúpi okysličená. "Aj napriek prehre verím, že nám štvrtok veľa dal. Potrebujeme sa refrešnúť po fyzickej stránke. Určite to znova namixujeme, niektorí chalani nenastúpili. Cestujeme na Horehronie odohrať kvalitný zápas s tým, že sa potrebujeme sústrediť už vyslovene na ligu a dobre sa preladiť po konci v Európe."

Najlepší výsledok v prvom kole zaznamenal práve náš nedeľný súper, ktorý je tak na čele ligového pelotónu. "Podbrezovej sa vydaril zápas s Banskou Bystricou. Majú kvalitu a svoj systém, ktorý sa snažia držať. Nastali tam isté zmeny v hráčskom kádri, no mužstvo má svoje silné základy a princípy. Podbrezová tak má oproti Ružomberku, ktorý sa viac-menej oslabil, zažité mechanizmy. Sezóna sa iba rozbieha, takže začiatok ligy je o tom, aby sa tímy zohrali a vyhrali. Môže to teda dopadnúť akokoľvek. Sme si vedomí výsledkov z predošlých vzájomných stretnutí, teraz je však nová sezóna a čakám znova iný "príbeh". Máme dostatok vedomostí, bude to na hráčoch, ako sa zhostia úloh," dodáva český kormidelník, ktorý na duel so železiarmi môže počítať so všetkými hráčmi.


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na nedeľné stretnutie do sektoru hostí bude prebiehať:

  • u nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492). Žiadame záujemcov, aby ho vopred kontaktovali mailom alebo telefonicky.
  • cena vstupenky je 10€.

rozhodcovia

Nedeľný duel, ktorý má v ZELPO Aréne výkop o 20:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Kristián Micheľ. Na čiarach mu asistujú Milan Štrbo a Andrej Hrmo.


priamy prenos

Stretnutie proti Podbrezovej budete môcť sledovať naživo na TV Dajto a na internetovej platforme VOYO.


Facebook