Do Moraviec povzbudení minulým víkendom za tromi bodmi
Počas víkendu pokračuje Fortuna liga svojím 8. kolom, v ktorom cestujú šošoni po dvoch týždňoch znova do Zlatých Moraviec. Po Seredi tam tentoraz nastúpime proti domácemu ViOn-u. S iným súperom a rozhodne aj iným výsledkom ako naposledy, znejú hlasy z kabíny MŠK.

Sobotný duel, ktorý má výkop o 19:00 hod., rozhoduje ako hlavný arbiter Dušan Sedlák.


novinky u súpera

So súperom zo Zlatých Moraviec sa stretávame premiérovo od jari, kedy sme ich v prvom súťažnom zápase trénera Pavla Staňa na lavičke MŠK zdolali 3:0. Odvtedy sa však toho v oboch táboroch zmenilo až-až. ViOn pred novou sezónou spravil po roku a pol zmenu na trénerskom poste, Karola Praženicu vystriedal ligový nováčik na lavičkách trénerov Ľuboš Benkovský. Káder ostal viac-menej pokope, znova ho ťahá skúsený kapitán Tomáš Ďubek, Peter Čögley či v bráne Adrián Chovan. Na súpiske súpera figurujú aj naši kmeňoví hráči, resp. hráči so žltozelenou minulosťou - Matej Moško a Filip Balaj či krídelníci Martin Kovaľ a Dávid Hrnčár.

Z doterajších výsledkov ViOn-u zaujal jednoznačne skalp majstra z Bratislavy, ktorého Moravce zdolali 2:1, čo bola zatiaľ jediná výhra v ročníku. Okrem toho remizovali Zlatomoravčania s Pohroním, Trenčínom i Senicou a body pustili Michalovciam, Dunajskej Strede a naposledy aj Trnave.


Historická bilancia vzájomných duelov:

MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 34 26 3 5 83:29


vysporiadať sa s dlhými nákopmi a hrať si svoju hru

Po dvoch týždňoch naberú futbalisti MŠK Žilina na čele s trénerom Pavlom Staňom opäť smer Zlaté Moravce. Určite však s iným úmyslom a aj výsledok ako naposledy proti Seredi.

"Pevne v to veríme, že sa nám odtiaľ podarí priviesť dobrý výkon i body. Ideme do stretnutia povzbudení hrou proti Slovanu. Môžeme si veriť a zabojovať o tri body aj u dobrého súpera." Po Slovane išli na hráčov samé chvály, tréner vie a pozná svoju kabínu, ktorá to dokáže nielen zopakovať, ale aj vylepšiť. "Boli tam pozitíva aj chyby. Stále máme na čom pracovať. Bol to vyrovnaný výkon, dalo sa na to pozerať. Preto sa o neho môžeme a budeme opierať aj v sobotu. Nevyhrali sme však zápas, bola to len remíza, preto sme všetci hladní po výhre." 

Kormidelník MŠK dal príležitosť naposledy Dominikovi Javorčekovi či Matúšovi Rusnákovi. Kapitán Jakub Paur zas nastúpil v strede poľa. Pred sobotou je tak základná jedenástka otvorená. "Spomenutí chalani zahrali slušne. Je úlohou každého hráča bojovať naplno, aby tú šancu dostal znova a aby sme sa my tréneri na nich mohli spoľahnúť. Pracovali dobre, preto dostali šancu. Zostava sa zase bude skladať podľa nasadenia, prístupu každého jedného chalana," prezrádza kormidelník, pričom viacerí jeho hráči vypomáhali počas týždňa "B"-tímu v zápase proti Trebišovu.

Ako charakterizovať najbližšieho súpera? "Vieme, že Moravce majú prechodovú fázu postavenú na nakopávaných loptách. Sme pripravení reagovať. My si s tým musíme poradiť a hrať svoju hru - kombinačnú, s rýchlym, kolmým prechodom, ktorý je zatiaľ fajn."

V našich súbojoch padlo doteraz najviac gólov v lige, Zlaté Moravce sú, naopak, v tejto štatistike na opačnom konci. "Budeme sa snažiť potvrdiť streleckú formu, aj keď by pri nás mohlo svietiť vyššie číslo strelených gólov. Obrana je prácou celého mužstva, veľa gólov sme inkasovali po štandardkách, vhadzovaniach, čo je škoda. Málokedy nás súper "vyklepe" tak, že nemáme ku gólu čo povedať. S tým sa musíme popasovať a zlepšiť teda obrannú fázu."

Aj zdravotný stav sa oproti minulému víkendu lepší. "Vyzerá to dobre. Verím, že to tak ostane do výkopu a v Moravciach nastúpime v najsilnejšom možnom zložení," hovorí Pavol Staňo, ktorý bude stáť pred lavičkou šošonov v sedemnástom ligovom stretnutí.


vzájomne sa poznáme, bude to ťažké

Už v štyroch ligových stretnutiach nastúpil proti Zlatým Moravciam stopér Jakub Kiwior. Ako sa preniesla do kabíny remíza so Slovanom a čo treba spraviť v Moravciach, aby sme bodovali naplno?


Súboj v Zlatých Moravciach má výkop o 19:00 hod., rozhodovať ho bude ako hlavný arbiter Dušan Sedlák, na čiarach mu asistujú Erik Weiss a Anton Perát.


sektor pre hostí zatvorený

Na základe aktuálnych nariadení a obmedzení bude sektor pre hosťujúcich fanúšikov v Zlatých Moravciach uzavretý.

Facebook