Do ”B”-tímu prichádza trojica ofenzívnych hráčov - Alex Javro, Adam Kostúr a Tibor Slebodník
Prípravu na novú sezónu odštartoval aj náš rezervný tím, ktorý začne II. ligu už 1.augusta doma proti Šamorínu. Vedenie MŠK pracuje na posilnení útočných radov, a tak pod Dubeň prichádzajú 18-roční ofenzívni futbalisti Adam Kostúr a Alex Javro, spolu s nimi aj o rok starší Tibor Slebodník.

Všetci traja ofenzívni hráči podpísali so šošonmi zmluvu do 30. júna 2022.


posilniť ÚTOČNÉ RADY

Futbalisti MŠK Žilina B budú aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v II. najvyššej súťaži, ktorá štartuje nový ročník 2020/2021 už prvý augustový víkend. Šošonov tlačila topánka najmä v útočných pozíciách, a preto sa vedenie MŠK Žilina dohodlo na prestupe hneď troch mladých, talentovaných útočníkov, resp. hráčov do ofenzívnych pozícií. 

Riaditeľ Akadémie MŠK Žilina Jaroslav Bačík priznáva, že po posune viacerých hráčov z "B"-tímu do prvého mužstva hľadali žltozelení posily do ofenzívy. Dôvodom je aj to, aby mladí šošoni dokázali konkurovať v II. lige svojim súperom.

Do nášho projektu "B"+U19 prichádza z Banskej Bystrice Adam Kostúr, Tibor Slebodník mieri pod Dubeň z Popradu a z konkurenčnej Dunajskej Stredy získalo vedenie talentovaného Alexa Javra.

„Všetci traja novici sú prísľubom do budúcnosti. Hľadali sme ofenzívnych hráčov schopných hrať na viacerých pozíciách. Trojica môže zabojovať o svoje miesto v II. lige. Alex Javro môže stále nastupovať aj v U19, má veľký potenciál a futbalové predpoklady. Adam Kostúr je typologicky rozdielny hráč, skôr kontaktný, silovejší na pozíciu hrotového útočníka. Tretím je Tibor Slebodník, ktorý dokáže hrať na krídle, hrote a aj na podhrotovej pozícii. Verím, že naplnia predpoklady, s ktorými sme ich do Žiliny brali a víziu, že budú konkurencieschopní v „B“-mužstve a II. lige a neskôr aj v prvom tíme," hovorí riaditeľ akadémie k príchodu trojice futbalistov.


chopiť sa šance

Adam Kostúr je rodákom z Banskej Bystrice, kde naposledy hrával za U19 a v nedávno skončenej nadstavbovej časti si pripísal aj jeden štart proti Popradu. "Žilina ma zaujala hneď, ako som dostal ponuku. Dlho som nerozmýšľal, musím s tým len skĺbiť aj školské povinnosti," priznáva Adam po spečatení prestupu. Vysoký zakončovateľ prichádza k rovesníkom, čo berie pozitívne. "Sú tu v podstate len mladí chlapci a dostávajú veľa priestoru. Som teda rád, že som dostal šancu a budem sa ju snažiť uchopiť pevne."

O svojich najbližších ambíciách má jasno. "Určite chcem stabilne hrávať a časom sa prebojovať do prvého tímu," hovorí 18-ročný "hroťák", ktorému nie je cudzia hra chrbtom k bráne hlavičkovanie či osobný súboj.


v žiline väčšia šanca

Ďalším novicom v žltozelenom drese je rodák z Myjavy Alex Javro, ktorý žije a v mládeži pôsobil v Nitre. Posledný rok a pol už hrával na Žitnom ostrove v Dunajskej Strede. "Keď prišla možnosť prestúpiť do Žiliny, hneď som sa o to začal zaujímať, pretože MŠK hrá o popredné miesta nielen v mužskom futbale, ale aj v mládežníckych kategóriách, čo sa mi zapáčilo. Je to pre mňa nová výzva."

Aké vnímal Alex MŠK zvonka? "Iba pozitívne, všetko sa mi páči. Celková práca a aj to, že tu dávajú šancu mladým chlapcom," hovorí Nitran, pričom prezradil aj dôvody, ktoré zavážili v prospech zmeny dresu. "Podľa pohľadu do budúcnosti som cítil, že tu by som dostal viac šancí, lebo v Dunajskej Strede by som zrejme nemal takú príležitosť prepracovať sa raz do áčka," myslí si mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý vyniká v súbojoch jeden na jedného.

Jeho ambície a ofenzívne chute potvrdzujú aj nasledujúce slová: "Chcem pomôcť tímu, dávať veľa gólov. Určite je mojím cieľom, aby som raz chodieval na tréningy Áčka a dostal sa do šatne prvého tímu natrvalo."


šťastný, že tu môžem byť

Treťou posilou je Tibor Slebodník z Popradu, ktorý sa tu so svojím bývalým zamestnávateľom predstavil aj v rámci nedávno skončenej nadstavby II. ligy. "Ten zápas ukázal Popradu veľké nedostatky. Vtedy sme už s bývalými spoluhráčmi vysoko prehrali a ukázalo sa, že Žilina je s mladými hráčmi niekde inde. Napriek tomu som veľmi rád, že som vedenie MŠK zaujal a že sme sa dohodli. Je to jeden z top klubov na Slovensku a som šťastný, že tu môžem byť."

Ako zatiaľ vníma MŠK rodák zo Spiša? "Všetko je na top úrovni. Hráči tu rastú individuálne, dobre sa tu pracuje s mládežou." 

Tibor, ktorý sa vyznačuje najmä svojou rýchlosťou a prudkou strelou, má za sebou prvé tréningy v žltozelenom. "Teraz chcem zapadnúť do kolektívu čo najrýchlejšie, zvyknúť si na spoluhráčov a systém a raz sa dostať aj do prvého tímu."

Facebook