Denis Vavro prestupuje k nášmu premožiteľovi z Ligy majstrov
MŠK Žilina

Vedenie MŠK Žilina sa po eminentnom záujme klubu F.C. K?benhavn dohodlo so zástupcami aktuálneho dánskeho majstra na prestupe 21-ročného stopéra a nášho odchovanca Denisa Vavra. Nekompromisný stopér a miláčik tribún sa dohodol s naším premožiteľom z druhého predkola aktuálneho ročníka Ligy majstrov na päťročnej zmluve.

„Ďakujem celému klubu, spoluhráčom, trénerom a realizačnému tímu a aj fanúšikom."

Denis prežil u šošonov šesť rokov, vo svojich pätnástich rokoch prišiel do Akadémie MŠK a už ako 16-ročný zavítal po prvýkrát aj do kabíny Áčka, kde bol až do posledného, víťazného zápasu s Trnavou. Počas šiestich sezón stihol za MŠK odohrať celkovo 93 zápasov, v ktorých sa dokázal presadiť gólovo desaťkrát.

Svoj debut za mužov zažila jedna z opôr novej „21"-tky ešte za trénera Štefana Tarkoviča v sezóne 2012/13 pri víťazstve na pôde Trenčína, kde na lavičke súpera stál práve Adrián Guľa, ktorému Denis vďačí za herný progres a podľa jeho slov aj za iné vnímanie futbalu, ktoré mu prinieslo jeho prvý zahraničný angažmán. Na prvý štart spomínam veľmi rád, uviedol som sa v dobrom svetle, za čo som bol vďačný," spomína na začiatky u šošonov vysoký stopér, ktorý sa v posledných sezónach stal aj pravidelných exekútorom zo značky bieleho bodu. Viete, kedy strelil aj svoj prvý gól za žltozelených? „Bolo to v nezabudnuteľnej kvalifikácii Európskej ligy, v druhom predkole doma proti Dacii Kišiňov," hovorí stopér, ktorý si znova oblečie v Dánsku dres s číslom „19", tak ako tomu bolo v Žiline, keď začínal. „Asi ten najkrajší gól za Žilinu som strelil v Myjave, neviem, či sa mi ešte niekedy podarí takáto rana," dodáva rodák z Partizánskeho.

CHCEL SOM ODOVZDAŤ MAXIMUM

Po konečnom hvizde s Trnavou sme sa všetci tešili, no Denisovi bolo vidieť v očiach slzy, pretože si uvedomoval, že toto bol jeho posledný duel za MŠK.

Čo teda povedal bezprostredne po svojom poslednom zápase a cestou do Kodane, kde odletel ihneď po Trnave, keď sme sa s ním rozprávali telefonicky?

Nechceli sme Denisovi brániť v prestupe po druhýkrát

Žilinská defenzívna škola môže po Milanovi Škriniarovi v Európe ukázať svoju kvalitu v podobe ďalšieho konštruktívneho obrancu, čo si myslí aj športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

„Je to ďalší významný posun hráča, ktorý prišiel do našej Akadémie v mladom veku. Denis sa predral do „Áčka" vo veľmi mladom veku, preto už cítil, že by sa mal posunúť. V momentálnej situácii je to pre neho veľká športová šanca, pretože Kodani sa zranil švédsky stopér zo základu. Teraz je to na ňom, Dáni ho mali už dlhšie odsledovaného, no aktuálna situácia jednanie ešte viac urýchlila. Už v zime mal možnosť prestúpiť do Malmö, no vtedy sme transfer zastavili. V tomto období sme mu už nechceli brániť sa posunúť. Ďakujeme mu za jeho služby a veríme, že Denis bude rovnako úspešný ako jeho bývalý kolega z obrany Milan Škriniar a bude aj naďalej futbalovo napredovať, rozvíjať svoj potenciál," vyjadril sa k prestupu športový manažér šošonov.


Denisovi v mene celého žilinského klubu ďakujeme za výkony, ktoré predviedol, stopercentné nasadenie a žilinské srdce v každom zápase a do ďalšej futbalovej kariéry prajeme, aby sa mu vyhýbali zranenia a ďalej futbalovo napredoval. Veríme, že sa naše futbalové cesty v budúcnosti, ako poznamenal sám Deno, opäť pretnú.

Zmluvné strany sa dohodli na nezverejnení prestupovej čiastky.

Facebook