Benson Anang: ”Návrat medzi druhú rodinu, na zimu a mráz som si už zvykol.”
Jedným z Afričanov, ktorí strávili premiérovo vianočné sviatky na Slovensku, bol obranca Benson Anang. Spolu s Taofiqom Jibrilom a Babom Hamzom ostali kvôli epidemiologickej a dopravnej situácii radšej pod Dubňom. Napriek tomu, že Bensonovi chýbali Vianoce s rodinou, považuje to za správne, keďže teraz je hneď od začiatku prípravy s tímom.

Ako berie ghanský reprezentant zimu pod Tatrami?


toto je môj druhý domov

Počas jarnej "koronaprestávky" odišiel ghanský obranca Benson Anang do rodnej Afriky a napokon chýbal šošonom až štyri mesiace. Musel totiž čakal na to, aby sa mohol kvôli pandemickej a najmä dopravnej situácii vrátiť na Slovensko. Tentoraz to Ghančan riskovať nechcel, preto sa rozhodol ostať. Ako si užil Vianoce na Slovensku?

"Boli to moje premiérové sviatky strávené vôbec v Európe, navyše bez rodiny. Bolo to pre mňa teda zložitejšie, keďže som bol naučený z domu na niečo iné. Vianoce sú u nás rovnako veľkým sviatkom, počas ktorého spolu trávime veľa času. Doma je doma, ale ani tu to nebolo zlé." Môže za to najmä jeho agent a náš bývalý hráč Prince Ofori, ktorý všetkých troch Afričanov prichýlil na Štedrý deň k sebe domov. "Skoro stále som bol na byte, užil som si ale aj chvíle s Princom u neho doma, kde sme hrali najmä šípky," priznáva Benson, ktorý slovenské vianočné dobroty príliš neochutnal. "S vážením u mňa problém nebol. U nás je typické jedlo na Vianoce kura s ryžou, zemiakmi. Dal som si aj rybu, ale to je bežné aj u nás. Takže som si to užil po našom."

S akými pocitmi si sa vrátil medzi spoluhráčov po troch týždňoch oddychu? "Toto je pre mňa druhý domov. Vždy som šťastný, keď môžem byť s chalanmi v šatni. Je to oveľa lepšie ako byť sám na byte. Po individuálnych plánoch, ktoré ma dobre pripravili na blížiacu sa drinu, som sa už veľmi tešil na spoločné tréningy." 

Letnú pauzu Benson nútene vynechal, následne to musel dobiehať počas rozbehnutej sezóny na jeseň. Afričan preto vie, že teraz sa musí dobre pripraviť. "Všetci vieme, prečo sme neodcestovali domov. V lete a na jeseň to bolo ťažké dobiehať. Bolo teda dobré rozhodnutie zostať, pretože teraz mám príležitosť sa poriadne pripraviť s tímom na jarnú časť.  Musíme makať, byť sústredení na spoločný cieľ, ktorým sú jarné zápasy. Všetci vieme, že keď do toho dáme teraz všetko, neskôr sa nám to vráti. Verím, že pandémia a všetky komplikácie s ňou spôsobené pominú, pretože na jeseň sme ukázali dobré momenty. Teraz sme pripravení a motivovaní ešte zlepšovať naše výkony i postavenie v tabuľke," myslí si Černoch, pre ktorého to bude na Slovensku už tretia zimná príprava. "Už som si zvykol. Jasné, v Afrike máme ideálnu klímu, ale aj studené počasie je fajn. Je to pre mňa "malina", zimu a mráz po predošlých obdobiach už neriešim."


Facebook